• BlackRose
    #28
    Próbáltál már egy intuitív és produktív User Interface-s AJAX alkalmazást egy régi gépen Win2000-el futtatni? A lassú az gyorsasági világbajnok ehhez képest.

    Még valamit ha egy alkalmazás csupán CRUD blah blah akkor az már régen 20. századi, modern alkalmazások valódi képeségeket adnak a usernek nem csak adatkezelő hanel adatfeldolgozó, döntéshozást támogató és üzleti-technológia folyamatot automatizáló-kezelő rendszerekről kell szóljon a jelen és a jövő.

    Ugyanakkor teljesen valótlan még azt állítani, hogy a cégeknél minden a böngészőből működik, sok minden igen (én is ezt nyomom ahol csak lehet) de még több dolog nem.

    Ugyanakkor egy dolgot meg kell említeni, ha egy öreg kövér hájas ember-t állítunk egy fiatal izmos mellé, nincs semmi esélyünk. A régi rendszerekből tanulni kell (használni az öregember tapasztalatát), de a fiatal emberrel kell futni, versenyezni. A modern technológiák az értéküket az őket megelőző technológiákból merítik de csak akkor van értelme őket alkalmazni, ha ezt az értéket tovább viszik és bővítik, növelik. Az IBM nemrég azt mondta, hogy az IT-ben sok a háj és kevés az izom... nem tudok jobban egyetérteni velük.

    Ha váltunk Win7-re akkor azt ne azért csináljuk, hogy most az trendi, hanem azért mert üzleti és technológiai folyamatainkat magasabb rendre emeljük és egy produktívabb, biztosabb és megbízhatóbb céget akarunk építeni. Ha ez nem eset akkor felesleges az erőfeszítés és a Win7-re való váltás csak egy lesz az elmúlt évek sok mellébefektetéseiből.