A nagy OS vita, ki mire esküszik?Xp,Vista,Linux,Osx? melyik a jó és miért?vagy épp miért rossz?
  • Hellhammer
    #201
    Ha nem akarsz mesélni akkor ne mesélj semmit, de egy kicsit csökkenti a hitelességet egy ilyen kijelentés (tudod messziről jött ember azt mond amit akar). Ne vedd személyeskedésnek, de annyi okos megmondóemberrel lehet összefutni (itt az sg-n meg pláne), hogy az emberben azért ébrednek bizonyos kételyek néha (nem vonom kétségbe hogy rendesen értesz a dologhoz, mert annyi azért átjön az általad leírtakból) :)
    Titoktartásit én is írtam alá (sztem minden normálisabb cégnél kell aláírni), de semmi olyat nem írtam le, ami sértené a titoktartási nyilatkozatban vállaltakat.

    Azért azt, hogy egy könyvelő program miért csak dos alatt képes működni azzal magyarázni, hogy állami cégeknél dos-os progik vannak az ügyfél felé, erős csúsztatás.
    Ha kicsit igényesebbek lennének (értenének hozzá) ezeknek a programoknak a készítői, kb. egy csuklómozdulat lenne megcsinálni azt, hogy olyan kimenetet produkáljon a progi, amit a harmadik fél rendszere megeszik.
    Inkább az van sztem, hogy vagy valami őskövület maradvány a vezető/fejlesztő infós, akinek a clipper a programozás csúcsa és nem hajlandó (nem tud) mást megtanulni, vagy pedig a jelenlegi fejlesztő örökölt egy régről ottmaradt programot, ami össze van tákolva, foltozgatva, bővítgetve az átláthatatlanság határárig. Aztán vagy nincs rá lehetősége (idő, utasítás, pénz stb.), vagy tudása nincs átírni a programot (egy más által készített programot azért nem 2 perc átlátni és megérteni, pláne ha az már többezer soros - néha egyenesen mission impossible), alapjaitól újraírni egy rendszert meg eléggé pénz és időigényes feladat.

    Sztem a realitás talaja az is, hogy vagy középszerűen úszik valaki az árral, vagy megpróbál kicsit előremenni. Egyik sikeres cég sem azért lett sikeres, mert jó volt nekik a langyos víz. Ha elkezdenek fogyni a megrendelések, akkor meg mehet a brainstorming meg a kapkodás, hogy ugyan miért dől össze a cég hirtelen. Tudom hogy ez túlságosan idealista hozáállás, egy teljes cég nem fog egyik napról a másikra megváltozni, de az alkalmazottak terelgethetik ezt a dolgot, csak itt meg az jön képbe, hogy az alkalmazottak mennyire lojálisak a cégükhöz, illetve mennyire igényesek magukkal szemben (sztem ezért is van kevés igazán jó cég hazánkban).

    A három rétegre való áttérésnek a windows nyüglődés csak az egyik oka volt, nyilván van emellett sokkal több előnye is a dolognak.