Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
Nem vettétek észre hogy egyre több a bunkó paraszt a magyarok között? Külföldön nem nagyon találkozok ilyenekkel, de itthon egyre többször. Valahogy iszonyatos mennyiségű lett a zengő paraszt. A forumokon már "megszoktam", de most már vaterán is egyre sűrűbben futok bele. Nem egyértelmű termék leírás és amikor kérdezek akkor valami írtózatos suttyóparaszt módon jön a válasz (tisztelet a kivételnek de ők vannak egyre kevesebben). 1-2x még oké de már a veterán eladók 90% paraszt. Valahogy ha külföldről vásárolok soha nem futok bele ilyenekbe pl:
Termék leírás: nagyon szép állapotban lévő lemez személyes átvétellel eladó.
Kérdése: Az állapota tényleg szép? Azaz por és karcmentes? Postázni tudnád?
Válasz: A posta többe kerül mint maga a lemez tehát nem nem vállalom hogy postán feladom! Ez egy 20 éves lemez tehát vannak rajta karcok a por ami rajta van azt meg ajándékba adom.
Nem akartam már válaszolni, hogy nekem 30 éves lemezem is van por és karcmentesen, meg hogy nekem a személyes átvétel az a postaköltség 4x-ese lenne.
A másik meg Gramofon lemezt hirdet (mondom megveszem apámnak) erre kiderül, hogy vinylek és amikor felhívom rá a figyelmet, akkor még ő magyaráz, hogy neki a gramofon az amire ráteszik a lemezt és kivülről befele lejátsza a lemezt. Atyavilág.