Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
Azt hiszem ezt félreértettétek, mert én nem ilyen értelemben hoztam szóba a vintage technikát. Talán fogalmazhattam volna egyértelműbben is, de legfeljebb akkor most teszem meg.
Nos a gondolatmenet az analóg hangzásra és technikára vonatkozott. Lemezjátszókra és magnókra gondolván.
Azért írtam azt, hogy a 90-es évek eleje-közepe nem jó kiindulási pont, mert addigra az ismert japán és európai gyártók szinte teljesen felhagytak vagy jelentősen visszavették a fejlesztéseiket, rosszabb esetben a gyártással is leálltak. Emlékszem amikor 94-95 körül a pécsi Hifi Galériában láttam egy nyomorult SANYO lemezjátszót, miközben a Fi-Fi Magazinban majd elaléltam a LINN Sondek LP12 tesztjétől.
De említhetnék deckeket is, amik már nem fém vázra épültek mint egykor.
Miközben ha a 70-es évek végéről vagy a 80-as évek közepéről veszünk egy bármilyen márkájú felső kategóriás analóg lejátszót, nem gondolnám, hogy melléfognánk vele.
Remélem nem veszitek túlzottan OFF témának, de például rengeteget bújom ezt a magnós oldalt.
DAC és más digitális vonalon tökéletesen egyetértek veled.
Jó példa lehet az is, hogy a LINN cégnél egyszerűen leálltak a CD játszók gyártásával. Ma már kizárólag csak médialejátszókat árulnak...
Szerintem ez eléggé beszédes.