Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Hornando
    Sziasztok!
    Na látom sikerült kavicsot dobnom a topikba a konfigurációmmal és a vatyerkás Denon pörgetővel.
    Akkor csokorba szedném a válaszaimat.
    Korábban már jeleztem, hogy indítanék egy témát hangminőség témakörben, amit jó lenne kivesézni. Nos nem utaltam rá egyértelműen, de a hangszedők és ezzel együtt az én hangszedőm lenne ez a téma.
    Köszönöm a felajánlást, akkor lefotózom és jó lenne ha sikerülne kitalálni, hogy mi szól jelenleg a lemezjátszómban.
    Megjegyzem én már ezzel vettem és amikor komolyabban elkezdtem utánajárni az esetleges cseréjének, bevallom az árak miatt hamar elment a kedvem mindentől. Nyilván nem akarnék valami dömping DJ hangszedőt, ahogy egy BENZ Micro sem férne bele a költségvetésbe. Már csak azért sem, mert a GRADO, Ortofon, SHURE, AudioTechnika, jó hangú termékei is meglehetősen borsos áron mennek. De ez csak az érem egyik fele, mert minduntalan az jár a fejemben, ha MC típusú hangszedőt vennék. Persze akkor egy előerősítőt is kéne szereznem. Szóval ott vagyok, ahol a part szakad és már évek óta nem történt semminemű fejlesztés.
    Kérdésem tehát az, hogy ki mit lépne tovább az én helyemben?
    Továbbá MC-s tapasztalatokat is szívesen olvasok.
    Vagy akár konkrét pickup teszteknek is örülnék, mert ilyesmivel mostanság nem találkoztam. Hajdan szerettem a HI-FI Magazin tesztjeit, később pedig vásároltam a HIFI Choice és HIFI Piac magazinokat, de hol vannak már azok az idők... :-)