Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
"Már megint ez az "olcsó húsnak híg a leve" konstrukció?
Látom erről nem lehet lebeszélni Téged."
Megint tévedsz.
"Pedig ha figyelmesen olvastál volna, akkor észre veszed Mucha barátom megjegyzését, miszerint annó Mflex barátunk Yamahája is qrva jól szólt. (ami mellesleg igaz is)"
No ezzel nem értek egyet. Yamahát házimozin kívül büdös életben nem ajánlanék senkinek zenére. Volt Yamahám nekem is, a szóban forgó típust is ismerem, sőt dolgoztam Hifi boltban ahol Yamaha dealerek voltunk - NEM HALLOTTAM MÉG JÓL SZÓLNI YAMAHÁT! Én ezt erre alapozom.
Persze Mflex Yamahája lehet hogy jól szólt Mflex zenéjével meg egyéb italo discokkal csak az nem fokmérő. Ahhoz, hogy egy italodisco jól szóljon kell egy olcsó erősítő (akár egy ilyen Yamaha) kell egy olcsó lemezjátszó (használtan 5-20e forintos tétel), bele egy olcsó de normális hangszedő (10-20e forintos tétel) és mindent kihoztál amit abból a zenéből ki lehet hozni. Ugyanaz az Italo lemez ennél nagyságrendekkel drágább cuccon sem fog lényegesen jobban szólni. (tehát felesleges hozzá a 200-300e forintos lejátszó is). Amint viszont nem ilyen zenét akarsz hallgatni hanem mondjuk egy Diana Krallt, Kari Bremnest, stb, akkor nagyon gyorsan észreveszed, hogy a másik erősítő sokkal jobb, a másik lemezjátszó sokkal jobb, stb stb.
És lehet, hogy most rátapintottam a közöttünk lévő véleménykülönbségre!
"vagy említhetném huszadjára a Geminit is, amire szintén senki sem reagál, pedig nagy márka a pörgetők piacán. Ezt még a leghülyébbek is tudják..."
Nem volt rá mit reagálni.