Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Wartburg
    #5076
    Szia!
    Köszönöm a sok infót!
    Discogs, igen ezt már én is néztem, a kereső is ezt dobja fel szinte először, ha beírok egy előadót, vagy albumcímet.
    Ahogy nézem rendelésnél érdemes több lemezt rendelni egyszerre, ugyan attól az eladótól, mert így éri meg legjobban a szállítási díj. Amiket néztem szinte mind kb. 10€ egy 5-10€-s lemezért. Háááát... :) Akkor inkább 13€ 2-3-ért, vagy 18€-ért, és akkor 4-7 darab is jöhet egyszerre. Drága mulatság lesz ez, de ha azt nézzük, hogy eddig szinte semmiért nem kellet fizetni, mert lejött a NET-ről, akkor ezzel majd bepótólom. ;)
    Itthonról, Vatera, Jófogás? Itt az árak elég változóak. És az eladók elképzelése, és hozzáállása is! Ez a kb.250 darab lemez is innen van. Nagyon olcsó volt, és olyan is. :) Ezekből kb. 50 darabot tartok meg, azokat ami jó, és hallgatható. A többivel nem tudom még mit csináljak. Hirdessem meg én is, vagy vigyem be valami lemezboltba, hátha adnak érte valamit, vagy esetleg becserélik másik lemezre?
    Ha már lemezbolt, Laci Bácsi lemezboltja? Kereső ezt dobta ki elsőnek, jókat írnak róla, kivéve Laci bácsiról. Idézem: nagyképű, arrogáns, udvariatlan. Remélem, ha megyek megnézni a boltot, akkor nem ő lesz bent.
    Igen, a kifutó részre gondoltam, arra a részére, ahol már nem "sűrű" a lemez. :) Akkor melyik maradjon, a hosszú kifutós, vagy a rövid?
    És az hogy lehet, hogy ugyan az a lemez, ugyan azokkal a számokkal, és mégis más a "sűrű" rész hossza? Távolabb vannak egymástól a barázdák, vagy az egyiknél vékonyabbak a másiknál vastagabb? Nem értem én ezt...
    Még valami, pl. két ugyan olyan lemez, az egyig Német, a másik Jugoszláv, melyik maradjon? (Gondolom a Német.)