Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    "Nem lenne jobb egy koncertfelvételt mondjuk 4 sarki mikrofonnal rögzíteni 4 különsávra, majd ezt a felvételt 4 sávon 4 hangfallal visszahallgatni? (illetve 5-el, mert van egy woofer is a mély hangtartománynak külön)
    Ha már illúzióról és természetességről beszélgetünk."

Csak, hogy én soha nem beszéltem az 5.1 felvételek kapcsán koncertekről. Már legelőször is leírtam, hogy én pl koncertet a legritkább esetben hallgatok, akkor is leginkább nézem. Olyan igazán jól szóló koncertem egyébként nincs is. Ami koncertem van, az mind valami BD rip a vinyón. Lemezen kizárt dolog, hogy megvegyek egy koncertfelvételt, nincs is ilyenem egyáltalán.

"Hol hallottátok a mögöttetek éneklők és sikongatók hangját?
    Megmondom: jobbról balról és előről.
    De sohasem hátulról, mint a valóságban."

Most elkezdtél félrebeszélni? Nézd már meg mi volt a vitaindító írásom! Pont ezt, hogy egy koncertnél ha mögéd keverik a sikongató meg éneklő meg akármit csináló tömeget azzal semmi baj nincs. A baj az 5.1 STÚDIÓ albumokkal van amikor hátulról HANGSZER SZÓL. Ne játszd meg a hülyét mert nem áll jól. Eddig értelmes embernek tűntél.

"De mi van, ha négyen állnak ott. És négyen négy irányból beszélgetnek egymással?"

Az milyen zene ahol négyen beszélgetnek? Biztos jó húzós bulizene lehet :D