Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    "Ezen a ponton megint ellent mondanék."

Elolvastam végig de nem találtam meg hol mondasz ellent.

"Akkor most ezek az említett maxik most használtnak, vagy újnak minősülnek? :D"

Használtnak de azért ne hidd azt, hogy a világon a használt lemezek mind így néznek ki. Azok is használt lemezek amiket én bontottam ki, mivel profi cuccon hallgatom őket azóta sem serceg, és mivel vigyázva volt rá hibátlan. De ha te ebből indulsz ki a világban akkor nagyon fogsz koppani. Én folyamatosan veszek használt lemezeket. Ebből mára odáig jutottam, hogy pl vaterán csak olyan embertől veszek akit ismerek, mert sikerült már sok szarba belefutni akkor is amikor úgy hírdetik, hogy ilyen meg olyan jó állapot.

"Mellesleg a mai napig tudnék Neked vagy bárkinek bontatlan csomagolású olyan vinylt mutatni, amit még a 80-as években zártak le :)"

Nem nehéz ilyet mutatni, sőt mint mondtam nekem is van hetvenvalahányas kiadású Jean Michell Jarre lemezem ami hibátlan, mert nem összevissza gazdái voltak. Azonban ha most választanom kellene, hogy discogsól rendelek egyet, vagy minimálisan drágábban veszek egy új bontatlant, én az utóbbit választanám. (Egyébként a teljesen megkímélt (Mint) példányokat discogson sem mérik ám olcsón. A VG meg VG+ lemezek azok meg már egy teljesen más minőségí kategória.