5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#487 Nem, nem ! -
#486 Már hosszú évek óta, mint mindig, ez szól:
Grado Gold Prestige
MM-ben, közép kategóriában az egyik legjobb. -
#485 Nem tán... AT 440mla ? -
#484 És micsoda hangszedő van a karra rögzítve! -
#483 Végre magyar vonatkozásról is be tudok számolni, decemberben megjelenik vinyl-en is Péterfy Bori & Love Band - Fehér Éjszakák című lemeze! Na végre, alakul ez! -
#482 Ismersz jól, hallgatok én mindenféle zenét szinte egyetlen kikötésem van, 80 utáni legyen. Az az előttiek valahogy nem igazán jönnek be nekem. Persze akad egy-két kivétel de úgy általánosságban ez a helyzet :( -
#481 Ocsmány idő? Süt a nap és a szél is csak finoman lengeti a pálmafák leveleit... -
#480 A LZ nekem is bejön. -
#479 Ilyen ocsmány időben, pittymallatkor meg éppen ez forog a lemezjátszón !
-
#478 Kolléga úr!
Ez nem csak egy jó kis zene !! Ez maga a zene, a tökély !!!!! -
#477 Semmi gond. A rockzene egyébként is férfiaknak való :D -
#476 Hát ez nem nekem való :D -
#475 Akkor hallgassunk egy jó kis zenét:
katt :)
-
#474 Oké. Akkor nem mondok ellent.
Csak már megszoktam, hogy mindenkinek mindig ellent kell mondanom -
brandonka #473 de igen az akar lenni.:)
EMI/VIRGIN LONDON
QUEEN one vision
NIK KERSHAW when a heart beats
FEARGAL SHARKEY a good heart
EURYTHMICS there must be an angel (playing with my heart)
SIMPLE MINDS alive and kicking
BRYAN ADAMS AND TINA TURNER its only love
GARY MOORE empty rooms
MARILLION lavender
ELTON JOHN nikita
KATE BUSH running up that hill(a deal with god)
LEVEL 42 something about you
TINA TURNER we dont need another hero(thunderdome)
UB40 dont break my heart
PHIL COLLINS AND MARILYN MARTIN separate lives
CLIFF RICHARD she´s so beautiful
ARCADIA election day
UB40(GUEST VOCALS CHRISSIE HYNDE) I GOT YOU BABE
FINE YOUNG CANNIBALS blue
MIDGE URE if i was
SIOUXSIE AND THE BANSHEES cities in dust
MADNESS uncle sam
LLOYD COLE AND THE COMMOTIONS lost weekend
THE COMMUNARDS you are my world
PAUL HARDCASTLE just for money
JAN HAMMER miami vice theme
MARIA VIDAL body rock
BALTIMORA tarzan boy
MAI TAI body and soul
CAMEO single life
JAKI GRAHAM AND DAVID GRAHAM mated
-
brandonka #472 EMI
VIRGIN
SIRE
TELSTAR
K-TEL
BIGCAT
STILETTO
RCA
EPIC
-
#471 Melyik "lemezház" adta ki és hol - pl. EMI, Geffen, Sony, stb. -
#470 Hi!
"NOW 6 THATS´ WHAT I CALL double album 1985" - ez nem "NOW THATS´ WHAT I CALL MUSIC Vol. 6" akar lenni? Kaphatnánk esetleg erről is egy "track list"-et?
Kösz! -
brandonka #469 milyen nyomäs alatt mit ertesz? -
brandonka #468 szerintem nem sokat hallgattäk az en szememnek ujszerü.de ezt majd a vevö eldönti. :) -
#467 "Ezen a ponton megint ellent mondanék."
Elolvastam végig de nem találtam meg hol mondasz ellent.
"Akkor most ezek az említett maxik most használtnak, vagy újnak minősülnek? :D"
Használtnak de azért ne hidd azt, hogy a világon a használt lemezek mind így néznek ki. Azok is használt lemezek amiket én bontottam ki, mivel profi cuccon hallgatom őket azóta sem serceg, és mivel vigyázva volt rá hibátlan. De ha te ebből indulsz ki a világban akkor nagyon fogsz koppani. Én folyamatosan veszek használt lemezeket. Ebből mára odáig jutottam, hogy pl vaterán csak olyan embertől veszek akit ismerek, mert sikerült már sok szarba belefutni akkor is amikor úgy hírdetik, hogy ilyen meg olyan jó állapot.
"Mellesleg a mai napig tudnék Neked vagy bárkinek bontatlan csomagolású olyan vinylt mutatni, amit még a 80-as években zártak le :)"
Nem nehéz ilyet mutatni, sőt mint mondtam nekem is van hetvenvalahányas kiadású Jean Michell Jarre lemezem ami hibátlan, mert nem összevissza gazdái voltak. Azonban ha most választanom kellene, hogy discogsól rendelek egyet, vagy minimálisan drágábban veszek egy új bontatlant, én az utóbbit választanám. (Egyébként a teljesen megkímélt (Mint) példányokat discogson sem mérik ám olcsón. A VG meg VG+ lemezek azok meg már egy teljesen más minőségí kategória. -
#466 Ezen a ponton megint ellent mondanék.
Annó egy ismerőstől vettem pár italodisco maxit vinylen. 1985-1988-ig bezárólag.
Az a kolléga majd kijavít ha akar, akinek tovább passzoltam őket, de mintha Monte Christo, Alphaville, Bruce & Bongo meg az a folyton kalapban virító bajuszos (nemugrikbemostkiitalonagymenőjenő) is lett volna köztük. 5-6 éve adtam el őket és mind azt a szériát magam bontogattam ki a zárócelofánból. 11 néhány évnyit pihentek bontatlanul, mikor is a lemezjátszómra pattanhattak egy digizés erejéig :)
2-300-ért vettem darabját és ha jól emléxem még 500/db vitték el.
Mivel mind amúgy is megvannak már különböző verziókban különböző válogatáslemezeken, így nem hullajtottam értük könnyeket :)
Ja, közben beugrott a kalapos bajszos ürge neve is: Mike Mareen. Az említett maxi pedig tőle természetesen az Agent of liberty.
Akkor most ezek az említett maxik most használtnak, vagy újnak minősülnek? :D
Mellesleg a mai napig tudnék Neked vagy bárkinek bontatlan csomagolású olyan vinylt mutatni, amit még a 80-as években zártak le :) -
#465 "Nem fogok 5 rongyot adni valamiért, amit talán 5 kilóért is megvehetek :)"
Ez jelen esetben nem igaz, mert egy használt lemez azért nem új. Még akkor sem ha vigyáztak rá. Persze lehet venni jó áron jó lemezt (én is veszek rendszeresen, de azért dőreség azt állítani, hogy ugyanazt kapom mint egy fóliázott termék esetében) -
#464 node discogs? Ha veszel 20 lemezt akkor talán, amúy többe kerül a leves mint a hús -
#463 Először is: sosem állítottam, hogy milliókat keresek. Bár nem lenne rossz :)
Maximum annyit mondhattam hogy 6 számjegyű a fizetésem. Ami mondjuk igaz is :)
Millióim viszont vannak.
És nagy részét tényleg meg is kerestem.
Egy része meg innen-onnan csurrant-cseppent :)
Ja, apropó. Attól még, hogy telik bármire, még nem kell mindent megvenni :)
Továbbá: Hülyének sem kell nézni az embert. Nem fogok 5 rongyot adni valamiért, amit talán 5 kilóért is megvehetek :) Ha nem most, akkor később.
Így szerezten a vagyonomat is: minden a jó időzítésen áll vagy bukik.
Ismerek embereket, akik pillanatok alatt elbukták a villát, a verdát és minden tartalékolt pénzüket. Ma szinte koldulnak. 2 diploma, egyetem és sehová sem kellenek.
Ők nem érték be azzal amijük volt.
Én megbecsülöm amim van. Egyéb kérdés ami nem a témába vág, vagy beszélgethetünk tovább a fekete korongok világáról?
Vagy nem azért vagyunk itt? :) -
#462 Akkor most nézd meg a Discogs-on is :)
-
#461 Keresni nem elég! -
#460 Nyafogsz pár ezresért, aki milliókat keres (saját elmondása szerint)... -
#459 Háát most felnézve a szokásos túlárazási gondom van vele. 4000 felett kérni egy használ Judas Priest lemezért.... akkor inkább 5500-ért a bontatlan új. -
#458 A használt az már egy más kérdés, de ahhoz nagyon nagy bizalom kell :)
vaterán biztos van fent használt mindig szokott. -
#457 Mármint mit nevezel közelnek? Én magyar oldalt linkeltem.
Ennél olcsóbban szerintem külföldről sem jössz ki. -
#456 Innen - árakkal sajnos nem tudok szolgálni. Legutóbb amikor ott jártam (nem LP vásárlás céljából) várakozás közben a "Turbo" után kajtattam - meg is találtam, de az árára nem emlékszem.
Egész színes a műfajbeli választék. -
#455 Baxx :)
Annyiért akár itt a közelben is kapok wazze :)
Tudnék olcsóbban is, csak a postaköltség miatt külföldről nemigen éri meg :(
Épp ezért próbálkozom előbb hazai vizeken. És lehetőleg használtan.
Ezen az úton súlyos ezrek marad(hat)nak a zsebemben ;) -
#454 Vegyél újat, 5500-ért picture disc
http://www.facethemusic.hu/judas-priest/vinyl-lp/screaming-for-vengeance.html -
#453 How much?
Tól - ig érdekel..
More info? -
#452 Nekem nincs, de tudom, hol lehet beszerezni párat ...itt Pesten. -
#451 Erről kár is vitázni :)
Neked a 3. nekem meg az 1. a fav.
Azért még jó, hogy több albumot is készített a csóka :)
Mondhatni: kinek a pap..
Apropó pap. Kerestek nálam Judas Priest albumokat. Vinylen egyel sem tudtam szolgálni. Ha valakinek esetleg lenne épp felesleges, jelezze bátran. Majd továbbítom :) Thx. -
#450 Stevie forogna a sírjában...ha lenne neki :) -
#449 Igen én még akkor szemeztem vele amikor megjelent, akkor nem vettem meg azóta meg gondolom kifogyott a készlet mert csak többszörös áron láttam. -
#448 Tetszik a Drive főcímzenéje, vinylen is rendelhető.