Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
Annyi kiegészítés, hogy nem a hangjukról vitatkoztunk (csak áttételesen), hanem az volt a kijelentés, hogy a DD szar! Nem az volt a kijelentés, hogy az olcsó DD szar, hogy xy márkából szar a DD hanem hogy szumma a "DD szar". Aztán a másik kijelentés az volt, hogy nagy a sebsségingadozás, és a rezgés. Nos ezeket pontosan lehet számokkal és mérésekkel cáfolni. Legalábbis sokkal jobban mint füllel. Azt hiszem ebben megegyezhetünk.
Ha az lett volna az első mondás, hogy a Technics SL1200-nak nem tetszik a hangja mert x, y, z, stb... akkor az egy másik kérdés lenne.
Azonban ebben a vitában nem ez állt fent. Nem a hangjukról vitatkoztunk. (Olvass vissza amikor az jött elő én ott rögtön elismertem, hogy nekem ez tetszik neki más, mindenki hallgassa ami neki tetszik a lá #3990)
Az árhoz csak annyit (amit én is felhoztam), hogy nem gyártják már egészen elszállt árak vannak, nem is ér annyit (ezt is elismertem szintén a #3990 utolsó sora.
Azonban én az enyémet használtan 60e forintért vettem és éppen 1 hete szereztünk havernak is egyet 85-ért. Az én általam említett Pro-ject lemezjátszó (amiről váltottam) Project RPM Genie amit 130 körül adtam el emlékeim szerint (mint ahogy említettem is sokkal többért mint amebnnyiért a tekát vettem), ellenben szerintem a Technics jobban szól. (ez már lehet vita kérdése)
Szóval azt gondolom, hogy a híres bang for buck-ban egy használt technics még mindig jó vétel és én erről beszéltem, az összes többi meg szintén jó helyre ment szerintem mert mérhető dolgokról ment a vita és nem arról, hogy melyiknek szebb a tere. (Abban meg azért csak konszenzus van tán, hogy ami mérhetően nem sebességingadozik azon ha valaki sebességingadozást hall ott az ember fülével van baj (vagy erős placebo hatást él át annyian magyarázták már neki). Igaz?