5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#4054 Miért gondolod hogy véleményed kötekedés lenne?
Egy ilyen infó is igen hasznos lehet,amit leírtál!
Egyébként a Technics 1210 M5G készülékről általánosságban nagyon jó véleményeket olvastam,de igazatok lehet,otthoni zenehallgatáshoz, minden bizonnyal,ennél jobb készülék vásárlási lehetőségek is vannak,hasonló árkategóriában!
Technics audio termékek zenei hangzása az én véleményem szerint egy jó kategória,persze nem az alap készülékeikre gondolok!
CD lejátszóban többek közt,van egy Technics SL-PG 580A készülékem,15 éves,hibátlanul dolgozik és saját tesztem alapján,magasabb árkategóriás készülékeknél szebb,tisztább hangzást produkál!
Általánosságban Technics készülékektől egyre kevesebben akarnak megválni,az ismert okok miatt! -
#4053 Igen, Én már kezdeném is a kötekedést.
Valaki egyszer elárulhatná, ha nem dolgozni szeretne eme lemezjátszóval (amit egyébkén erre terveztek), hanem archiválni vagy "JÓ" minőségben zenét hallgatni, miért ebben a Technics-ben gondolkozik rögtön.
Mint tanult kolléga is említette, ennyi zsetonért már klasszisokkal jobb masinát vágnak az emberhez, amin esetleg zenét is lehet hallgatni.
Idézném egyik ismerősöm mondását, akai egy agyon tuningolt 1210 Mk 3-tól szabadult meg. Miért adtad el kérdésemre a válasza: "tesókám, az alap Thorens 165 gyári tűvel elverte mint harang a delet! akkor még mi a szart cseréljek ki benne" !
Uff -
#4052 Igényt tartok a segítségedre!
Köszönöm!
Ment privát! -
#4051 Szerintem másokat is érdekel a véleményed, ami nem jelenti azt, hogy mindenképpen vita lenne belőle. Lehet másnak más véleménye is, az nem feltétlen vita, de ha az, az miért jelent gondot? -
dj adrián #4050 Köszönöm a feljánlást, de jelenleg 4 lemezjátszóm van csatasorba állítva és van még egy 5.-ik ami el van rakva. Egy 6.-ik pörgetőt már nem tudnék hová tenni....
Az 1210 M5G egy elég jó kis gépezet, de ha nem DJ-zésre akarod használni akkor ennyi pénzért klaszisokkal jobb hangú lemezjátszót vehetsz. Az itteni viták elkerüléáse érdekében, privátban nagyon szivesen segítek, ha szükségesnek érzed. -
#4049 LOL!
Egyébként én lemezjátszó vásárlás előtt állok,és éppen Tőled szerettem volna tippeket kérni,mit ajánlanál!
Ám ha ez a helyzet :))),akkor kénytelen leszek saját magam dönteni!
Technics 1210 M5G (kék led kijelzős)
Ez a gép egész jónak tűnik!
Kedves fórumtársak,ha valakinek van egy felesleges lemezjátszója,ajánlja fel Adriának!:))))) -
#4048 Én is csak ezt a vinyl ismerem...
-
#4047 -
dj adrián #4046 Sajnos nekem nincs lemezjátszóm, és ez által tapasztalatom sem, de vannak itt szakértő kollégák akik bizonyosan tudnak hasznos tapasztaltokról beszámolni. -
#4045 Ez sem jött be? -
sanyo71 #4044 AT120E azt eladtad???? -
Biatomi #4043 "De gondolom Te is próbáltál már számtalan típust és van tapasztalatod mi mit tud"
Légy szíves ismertesd Te a tapasztalataidat,ha van időd rá.Köszi. -
#4042 Kiss új lemezének pre-ordere egészen barátságos áron amazonról:
Kiss - Lick it Up -
#4041 Úgy néz ki eladóvá válik az AT150MLx hangszedőm. Valakit érdekelne-e itt vagy dobjam vaterára? -
Biatomi #4040 ".kinézetre hasonlít sok a Technicsre"
igazad van,pontosan ezt mondom én is.....
rosszul gondolod,én teljesen amatőr vagyok
Technics -
dj adrián #4039 ...kinézetre hasonlít sok a Technicsre. De gondolom Te is próbáltál már számtalan típust és van tapasztalatod mi mit tud. Te mit használsz jelenleg? -
Biatomi #4038 ezen nem lepődök meg,hiszen milyen sok lemezjátszó hasonlít rá
de nem sorolom........ -
#4037 Gyönyörű de azért ez szemérmetlenül hasonlít a Technics 1200-as sorozatára. De ha csak fele annyira lesz sikeres........ -
#4036 Valami mozgolódik:
-
#4035 Hát ugyanígy vagyok én is, de rájöttem, hogy nem mókás a lemezeket felvinni - leginkább unalmas :) Ezért valahol 120db környékén megakadtam amikor napok óta csináltam és rájöttem, hogy a polc tizedénél sem tartok. Mostanában ezért inkább a wanted listámat irkálom be, ami abban benne van az biztosan kell :D -
#4034 Najóvan akkor én ezt hivatalosan is kidobom máskülönben asszony dob ki engem :) -
#4033 Nem teljesen, csak szerdán leszek ott, leadni a kulcsokat a lakástulajnak meg elhozni azt a pár cuccom ami ottmaradt még :)
Viszont első fizumból most adtam le a rendelést egy csomag lemezre, ha megjött majd teszek be egy kis képes beszámolót. Hétvégén meg megpróbálom felvinni a teljes gyűjteményem discogsra, így hogy már jópárszázasra hízott, néha már nehéz fejben tartani pontosan mik vannak meg :D -
#4032 Két napod biztos van még akkor. -
#4031 Hát, én vártam hogy majd szólsz ha arra jársz de sose szóltál. Mostmegmár mindegy is, szerdán elköszönök Szegedtől egy fél évre legalább. -
#4030 A "romlemezeidet" meg már a fejemhez vágta asszony egyszer :) -
#4029 Előfordul az ilyen, vagy a lemez (de leginkább a mat) miatt! -
#4028 Ennél hitelesebb választ a kérdésedre úgy sem találsz. -
#4027 Sziasztok!
Hú de rég jártam erre! De látom azért pörgött a téma többé-kevésbé.
Olyasmiben tudtok segíteni, hogy tudnám kideríteni egy lemezen az aláírásokról hogy igaziak-e? Nem egy nagy szám a dolog, semmi különlegesség, de furdal a kíváncsiság. A Solaris - Marsbéli krónikák lemezéről van szó. Nagyon szép állapotban sikerült hozzájutnom, rajta az aláírásokkal, de az eredeti tulajt sajnos már nem tudom megkérdezni a lemez történetéről:(
Én arra gondoltam bescannelem vagy lefotózóm és elküldöm a zenekar elérhetőségére, hátha válaszolnak hogy a saját írásukra ismernek-e. :) -
#4026 Az a Massive Attack nóta nem semmi arról a TEAC szalagos deckről! -
#4025 Na jó, megnéztem. Szinte mind hullámos, nem mintha ez nagy baj lenne, csak megjegyeztem. Amúgy zeneileg pont jó ízlése van. -
#4024 Nézd csak meg a többi videóját, fogsz ennél sokkal érdekesebb dolgokat is látni ott. -
#4023 Kicsit dobálja a lemez. -
#4022 Egy jó kis muzsika, a videóban egy nagyon jó hangszedővel :)
-
#4021 Jajj de nagy lett a csend
-
#4020 Lásd előző hozzászólásom. -
#4019 Annyi kiegészítés, hogy nem a hangjukról vitatkoztunk (csak áttételesen), hanem az volt a kijelentés, hogy a DD szar! Nem az volt a kijelentés, hogy az olcsó DD szar, hogy xy márkából szar a DD hanem hogy szumma a "DD szar". Aztán a másik kijelentés az volt, hogy nagy a sebsségingadozás, és a rezgés. Nos ezeket pontosan lehet számokkal és mérésekkel cáfolni. Legalábbis sokkal jobban mint füllel. Azt hiszem ebben megegyezhetünk.
Ha az lett volna az első mondás, hogy a Technics SL1200-nak nem tetszik a hangja mert x, y, z, stb... akkor az egy másik kérdés lenne.
Azonban ebben a vitában nem ez állt fent. Nem a hangjukról vitatkoztunk. (Olvass vissza amikor az jött elő én ott rögtön elismertem, hogy nekem ez tetszik neki más, mindenki hallgassa ami neki tetszik a lá #3990)
Az árhoz csak annyit (amit én is felhoztam), hogy nem gyártják már egészen elszállt árak vannak, nem is ér annyit (ezt is elismertem szintén a #3990 utolsó sora.
Azonban én az enyémet használtan 60e forintért vettem és éppen 1 hete szereztünk havernak is egyet 85-ért. Az én általam említett Pro-ject lemezjátszó (amiről váltottam) Project RPM Genie amit 130 körül adtam el emlékeim szerint (mint ahogy említettem is sokkal többért mint amebnnyiért a tekát vettem), ellenben szerintem a Technics jobban szól. (ez már lehet vita kérdése)
Szóval azt gondolom, hogy a híres bang for buck-ban egy használt technics még mindig jó vétel és én erről beszéltem, az összes többi meg szintén jó helyre ment szerintem mert mérhető dolgokról ment a vita és nem arról, hogy melyiknek szebb a tere. (Abban meg azért csak konszenzus van tán, hogy ami mérhetően nem sebességingadozik azon ha valaki sebességingadozást hall ott az ember fülével van baj (vagy erős placebo hatást él át annyian magyarázták már neki). Igaz? -
#4018 Én inkább adom a vesszőt! -
#4017 Nálad a pont ! Egy dolog a méricskélés, és egy másik a meghallgatás. A kettő igen ritka esetben fedi egymást eredményeket illetően. -
dj adrián #4016 bocsánat a hibákért, telóról írtam -
dj adrián #4015 Azért nem fer a leg gagyibb szíjas gépekkel példálózni a mára már csillagászati árú Technics 1200-1210-ekel szemben.
Szerintem a Technicseket ma (már ha van új belőle) akkor 300-400ezer Ft alatt nem kapod meg, szemben az általag említett kis ProJect és Rega P1-el amik lazán a 100ezer Ft környékén/alatt tanyáznak (éppen emiatt nem is képviselik a szíjjas gépek csúcsát).
Azt gondolom akkor szíjjasból is érdemes (illik) méltó ellenfeleket találni a tesztre.
Aki ismeri a lemezjátszók világát az tudja, hogy ezek inkább hangszerek mint gépek ezért leegyszerűsített jel/zaj viszonyok és hasonló méregetések nem elegendőek ahhoz ,hogy egyértelmű ítéletett lehessen hozni pro és kontra.