Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
Oké mondom amit én és a haverok keresünk az megvan. Nem véletlen használtam folyamatosan a mainstream megnevezést. (Már ha tudod mit jelent). Azaz eddig is azt mondtam, hogy a kispamacs kiadó három fuvolás sztárjának cd-je amiből egyenként eladnak 15e darabot az nyilván nincs vinylen. Ezzel kezdtem, de látom nem figyelsz. A rengeteg CD kiadás ugyanis ebből jön össze, meg a web only nagy része is DJ nagyslukk keveri a dalokat, de nagyjából ugyanzokat összekeveri Dj óriásiköpet és DJ törntébőltnemláttammég is. Érted? Az olyan mainstream előadók akik meg nem 1-2 lemeznél tartanak azok meg beszerezhetők. De most már nagyon kíváncsivá tettél, hogy ugyan milyen zenét hallgatsz ami ennyire beszerezhetetlen vinylen. Gyanítom ez olyan együttes lehet amiről még nem is hallottam. Én ilyen stílusokat hallgatok, ezekből soha nem volt gondom a beszerzésekkel: Rock/Pop/Electronic/Jazz - ezekből még olyanokat is be tudtam szerezni amik a magyar rádiók közelében sincsenek, talán CD-ből is pár százezer a maximum eladásuk.
Summa summárum ha figyeltél akkor kihangsúlyoztam, hogy milyen vonalon, mert az icipici kiadók a kezdőkkel az alig eladásukkal öngyilkosság lenne vinylt kiadniuk - sokszor még CD-t is. Azt viszont nem ritka, hogy ha befut CD-n vagy digitálisan a zene akkor utána jön a vinyl kiadás pár hónap múlva. Ha én most ki akarnék adni pl egy zenét akkor leginkább magánkiadás és online kiadás jöhet szóba, CD még kézenfekvő, de ha leszerződök egy kis kiadóval akkor is valószínűleg ez történik. Na most mivel ilyen gyerekből mint én van párszázezer a világon így nyilván ezek download only vagy max cd kiadások. Amit én állítottam, hogy a nagy stúdióknál NEM EZ A HELYZET. Egy BMG, Sony, Warner, stb. stb. ezeknél nagyon ritkán fordul elő hogy az előadójuk nem jelenik meg vinylen.
Kiváncsian várom miket hallgatsz ami jó zene és olyan jól is szól