Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
"Az általad felsorolt cd kiadványokról,egyetlen dal az amit az én zenei ízlésem befogad.
The Killers-Here With Me"
Pedig hát ugye ez a mainstream és erről beszéltünk.
"Így aztán én nem vagyok képben az új kiadványok minőséget illetően!"
Akkor miért akarod minden alkalommal megmagyarázni, hogy márpedig nem úgy van.
"Ám bátorkodnék megkérdezni ha Te nem vásárolsz cd lemezt akkor vajon honnan meríted a lesújtó véleményed e cd kiadványokról?"
Hát pl úgy, hogy gyak mostanában minden vinylhez adják a CD-t is. Valamint úgy, hogy szinte minden CD elérhető ripben. Az meg pontosan ugyanaz mint a CD. (Sőt, hogy tovább rontsam a kedélyedet az, hogy áttömöríted mp3-ba vagy bármilyen más lossy formába egyáltalán nem befolyásolja a dinamika tartományt, szóval még egy mp3-on is pontosan mérhető)
"Témát zárva engem nem fogsz meggyőzni a cd minőség ellenérveivel hogy ne ezt a formátumot válasszam,és én sem foglak ,és nem is akarlak a bakelit imádatodról eltéríteni!"
Én soha nem akartalak meggyőzni a CD "minőségéről" - főleg, hogy 100x írom le és te még mindig nem érted. NEM A CD-vel VAN A BAJ! (Hanem a rá kerülő szar masterrel.) Vannak CD-im, sőt annó a kilencvenes évek elején lecseréltem a vinylt szó nélkül CD-re - és nem azért tettem mert nem volt jó. Sőt nekem azóta sem lenne gondom vele, ha normális master kerülne rá. Hallgasd meg mondjuk a Dire Straits - Brothers in Arms lemezét 1985-ös eredeti kiadású CD-n; tökéletes hangkép, óriási dinamika, egy mestermű! Most hallgasd meg ugyanezt a 2005-ös újramasterelt CD-n. Negyedakkora dinamika, mosott hangkép, eltűnő sztereó tér. A két CD között annyi a különbség, hogy a 2005-öst a mai "trendeknek" megfelelően loudness war alapján "remasterelték".
Ha kiváncsi vagy a számokra:
1985 DR: DR Tracks: 20,18,13,14,13,17,14,18,15
2005 DR: DR Tracks: 8,7,6,8,11,10,7,8,8
Ugye vágod, hogy vinylt még nem is kevertük ide? Csupán CD-ről beszélünk. (És megjegyzem a 2005-ös CD adatai sok új zenéhez képest még nem is rosszak!)
Néz meg ezt; Pet Shop Boys - Elysium lemeze
2012 CD DR: DR Tracks: 6,7,6,7,8,7,6,7,7,7,7,6
2012 Vinyl: DR Tracks: 16,16,12,15,16,12,15,11,12,12,14,13
És nem arról van szó, hogy a CD-re nem lehetett volna az utóbbi minőségben rárakni, mert lehetett volna technikailag. Csak nem érdekli őket. CD-nél ma az az egyetlen lényeg, hogy HANGOS LEGYEN - semmi más nem számít.
"A bakelit gyűjtésre,a cd használatra vannak" (bölcs megállapítás)
De szép is lenne :(
"Kényelmi szempontok sem mellékesek zenehallgatáskor,de ezt már megbeszéltük!"
Hmzz, azért a kettő között jelenleg annyi a különbség, hogy a CD-t nem kell megfordítani. Akinek ennyi elég ahhoz, hogy fele, negyedminőségben élvezze azt amit az együttes közvetíteni kíván, hát lelke rajta.
"Az sem kizárt hogy a hifi rendszered beállításain kéne változtatni amikor cd lemezt hallgatnál!"
Ennek semmi köze a hifi rendszerhez. Ami nincs rajta a lemezen az ugyanis nincs rajta a lemezen, akkor sem ha a világ legjobb rendszerén hallgatod.
Egyébként - többször feljött már a téma de valahogy te még mindig nem érted. Kérdezzél és szívesen válaszolok, próbálom elmagyarázni amennyire egy forumban ez lehetséges - de valamiért te kitaláltad, hogy a CD ellen mint technika ellen van problémám (meg másoknak is) holott ez nem igaz.