Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
És ebben az a szomorú, hogy otthoni körülmények között amatőr szinten egy vinyl rip ugyan azon music cé-dé tartalmát miként is zabálja meg. Bár én digitálisan hallgatom vissza az eredményt egy optikai kábellel összefűzött erőködön keresztül 96khz-es tudásával ami cé-dé-vel ellentétben szerény 44khz-es tartománnyal szemben... hallható a különbség. Talán úgy tudnám jellemezni a különbséget mint a Dolby Digital és a DTS-nél hallottakat. A minap egy népszerű oldalon olvastam egy posztot amin egy felhasználó kifejtette a véleményét a cd kontra vinyl-el szemben Rick Astley - Never Gonna Give You Up vinyl rip esetében.
A pi....a!! ..Hogy szól ez, a hajam megáll?! Ez nagyon nagy! ..Na ez az érték, az ilyen hangminőség!
Nemrég hallgattam meg egy - innen az .....-ról letöltött) Rick Astley - Greatest Hits (BMG gyári CD) lossless albumot, ..pontosabban a Never Gonna Give You Up című számot.. Aztán meghallgattam a feltöltő úr konvertálását.. Hát halljátok..ez hihetetlen! ..értem én, hogy 96Khz, a CD meg 44, de bakelitről így belőni valamit...?! ..Remélem aranyba öntik a kezét a feltöltőnek! Igazán megérdemelné! ..a Neoton Familia - Don Quijote című track-el (Neoton Familia - Marathon 1981 (HU 1998 Gong HCD 17637) összehasonlítva a megosztó művével.., hát olyan volt mikor hallgattam a gyári CD-ről grabb-eltet, mintha egy papír lapot tettek volna a hangsugárzók elé! ..Azért ez nem semmi!!