Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
"2.A másik véglet amivel szintén nem tudok megbarátkozni amikor Narumon kijelenti hogy márpedig csak a bakelit és totál lealázza a cd minőséget!"
Mert sajnos ez a valóság.
"Valóban vannak cd lemezek amelyeken a loudness war túllépi a normál határokat,de nem ez a jellemző!"
DE DE DE Sajnos ez a jellemző! Nagyon nagyon ritka ellenpéldák vannak. Nézd meg mik jelentek meg akár idén mainstreamben és abból mennyi a loudness waros CD 90%-a MINIMUM (igazából mostanában én egyet sem találtam ami nem ilyen). Csak néhány példa idei termésekből a lehető legszarabb loudness dinamikátlan lemezek:
Helloween - Straight Out of Hell
MOby - Innocents
Hurts - Exile
Black Sabbath - 13
Kanye West - Yeezus
Will I Am - Willpower
Tiesto - Club Life Volume 3
Katy Perry - Roar
Ellie Goulding, Bad Religion, Amorpihis, Rob Zombie, Alice in Chains, Lil Wayne, Nine Inch Nails, Depeche Mode, Pet Shop Boys, Bob Sinclar, Lady Gaga, The Killers, Korn, Gary Numan, Eminem, Stratovarius, Foals, Mike Oldfield, Bon Jovi, David Bowie
soroljam még? Én megfordítanám a kérdést inkább! Melyik mainstream album az ami mostanában jött ki és nem kompresszált szar van rajta? Tudsz ilyet mondani? Szerintem az a nehezebb feladat.
Egyébként párszor linkeltem már ezt az oldalt, lehet válogatni a gyönyörben:
CD lemezek dinamikatartománya év szerint rendezve
"3.Kíváncsi volnék egy olyan statisztikára amelyen az egész világon idén eladott cd és vinyl példányszámokat lehetne megnézni!"
Van ilyen statisztika, szerintem a blogomban visszakeresve meg is találod. Első helyen a letöltések vannak, aztán jön a CD és leghátul a vinyl lényegesen kevesebb darabszámmal, de hogy jön ez ide? BMW-ből is sokkal kevesebbet adnak el mint Szuzukiból.
Egyébként a CD mint olyan erősen visszaszorulóban van évente 40-50%-ot esik a forgalom. Pár év múlva a digitális letöltés lesz a kvázi egyeduralkodó, az igényesebb rétegnek (meg aki szeret valami fizikai hordozót kapni a pénzéért meg marad a viny). Természetesen azt gondolom durva elosztásban, azaz minden 100 album letöltésre jut majd 1 vinyl vásárlás.