Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Zephyr Retiring
    Nos rendben kedves ismeretlenŸ kolléga :)
    (Sajna a nevedet nem írhatom ki :D)
    Mivel beszélhetek itt erről-arról-amarról, Te úgyis csak annyit hiszel el belőle amennyit akarsz, maradok a józan paraszt észnél és az egyszerű világos magyarázatnál:
    Keríts valahonnét (ha más nem egy hangszerboltból) egy egyszerű szintetizátort.
    Kapcsold be, és nyomj le egy tetszőleges billentyűt (lehetőleg ne az off gombot :) Majd engedd el, és utána nyomj le egy másikat valahol. Két különböző fekvésű hang szólalt meg eddig. Ezután nyomd le ugyanazt a két billentyűt, csak most egyszerre!
    Nahát! Csodák csodája, megszületett a harmadik hang is :D
    Nos ilyen egyszerű a dolog.
    Attól még, hogy egy frekvenciatartományt még nem hall az ember, attól az még létezhet. Ha tudsz olyan hangszert megszólaltatni, amelyik ultrahangon is kommunikál, és tartod a két frekvencia közti különbséget, akkor ugyanaz a helyzet mint a szintetizátornál volt az imént.
    Pedig a hangok még csak azt sem tudják mi a fizika.
    Nem okoskodni kell, hanem okosodni :)
    Azt meg nagyon fájlalnám, ha csupán sértődöttségből nem válaszolsz nekem, vagy bárkinek. Ez is butaság. Pedig szerintem Te nem vagy buta. Humorérzéked is van. Csak nehezen emészed meg, ha másnak van igaza valamiben.
    Látod, mióta van saját gurum, beláttam én is, hogy sok mindent nem tudok.
    A csákó, napra, percre pontosan megjósolta a halálomat, majd megkérdezte elhiszem-e neki.
    Mielőtt feleltem volna azt mondta:
    "Ha nem hiszed el és nem is teszel ellene semmit, akkor be fog következni."
    És ha elhiszem?
    "Akkor tedd fel a következő kérdésedet és ne raboljuk tovább egymás idejét!" :D