Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    Sajnos már megint összevissza beszélsz :(
    Megint dolgokat ragadsz ki az akkori szövegkörnyezetükből, aminek így semmi értelme sincs.

Ugyanis nem azon van a hangsúly, hogy külön van-e a phono (na jó kismértékben nyilván), hanem, hogy milyen minőségű. Azt meg könnyű belátni, hogy egy anyagárban 50e forintos erősítőbe nem fognak anyagárban 80e forintos phonot rakni még ha nem is szereted a számokat. Ezért azt kell megvizsgálni, hogy mi az ami belekerült. Az ilyen olcsóbb erősítőkbe sajnos lehangoló a helyzet a legegyszerűbb, legszarabb phono kapcsolás van beépítve. (ami ugye a költségeket figyelembe véve nem is csoda). Ettől függetlenül létezik olyan erősítő aminek a gyári phonoja is igen jó, csak nem a lópikula árban adják. Már korábban is írtam csak szelektív a memóriád, hogy 5.1 erősítőből is létezik olyan ami kurvajól szól akár sztereóban is. Csak hát azt újonnan nem 300-400e forintért adják hanem x10. Csodák nincsenek.

Tehát a PM66SE KI változatában bizony bizony egy elégg feltúrbózott phono bemenet van - köszönőviszonyban sincs a síma PM66SE bemenetével. Ami egészen tisztességesen szól. Persze megint előjön a mihez képest (amit neked soha nem sikerül megemésztened mert nálad csak jó van és szar a kettő között semmi nincs és a fokozatokkal sem foglalkozol), tisztességtelen lenne tőlem most pontos összehasonlítást mondani rá mert több mint 10 éve hallottam ilyen erősítőt utoljára, de szerintem egy 15-20e forintos külső phonoval lazán felveszi a harcot - sokkal többre azonban azt gondolom nem képes.
    Az elő + végfok kérdéskörre is ugyanez a válasz. A "legózás" mindig sokkal nagyobb szabadságot nyújt.