5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • tgolyo
    Igen, igen. zenét hallgatunk:
  • narumon
    Nah örülök hogy te jól szórakozol én az előbb húztam fel magamat megint a kormányunkon. Hihetetlen de mióta ez a galeri van hatalmon azóta csak épükök lefele minden szempontból. Még pár csepp és húzok én is el innen a nyüvesbe. Grrrr
  • Zephyr Retiring
    Én "stand by" módban jelen vagyok, csak egy másik fórumon épp egy olyan hülyével vitatkozom, aki galambnak képzeli magát :)
    A bábukat már ledöntötte, épp most sz@rik a táblára [hatásszünet] és most arra vágyik, hogy boldogan ugrálhasson: ő nyert :P
    Persze ettől a pillanattól még nagyon messze van.
    Rég szórakoztam ilyen jól :)
  • narumon
    Séhun senki? Mindenki belefeledkezett a zenehallgatásba? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Hú, de irigyellek, hogy odamész :)
  • narumon
    Hülye kérdés - de Tokyoban esetleg tudtok valami használt lemez boltot ahol érdemes szétnézni? Vagy hogy a túróban lehetne erre rákeresni, googleozgatok de nemigen járok szerencsével.
  • narumon
    Az élein talán látszik, hogy az ázás nélkül egy hibátlan lemez lenne - maguk a lemezek azok is, most hallgattam végig.
  • narumon
  • narumon
    Hogy legyen fogalmatok róla miről beszélek. Kb így néznek most ki:

• narumon
    Hát kb két hete leírtam de ismétlés a tudás anyja. Egy németben élő barátom adta őket. Neki már nincs vagy 15 éve lemezjátszója, ezért a lemezeit felvitte a padlásra. Most nekem adta őket, de amikor felmentünk érte akkor derült ki, hogy beázott padlás és a lemezek is nyirkosak lettek - adott pillanatban éppen szárazak voltak de mivel egymásra voltak téve, így "eggyé áztak" a borítók. Csak szétfeszegetni lehetett a borítókat egymástól, így a legtöbbről lejött a felirat, a másikhoz ragadt, vagy teljesen elszakadt ahogy próbáltuk szétszedni. A lemezek maguk többnyire NM állapotban vannak, van amelyiket bevallása szerint 1x vagy 2x hallgatott meg. A legtöbbje Amiga DDR kiadás, de volt köztük orosz Sandra lemez is (amiért nem tolongtatok :D - pedig nekem az egyik kedvenc lemezem tőle). Nos szóval így van vagy 20 talán 30 lemezem. Most folyamatosan hallgatom végig őket, hogy valóban hibátlanok-e csak hát a tokok miatt vérzik a szívem. :(
  • Musachy
    Miért van több ázott lemezed? Talán a nyálas zenéket kerülnöd kéne...
  • narumon
    Ismerem ezeket a lemezeket - nálam abszolút nyálas kategória. De komolyan kérdezem ha Celine Dion nem az akkor nálatok mi az?
  • reynaud #3319
    Celine Dion nyálas?

Ejnye Narumon!

A világ talán legjobb hangú énekesnője!
    Javaslom,ha még nem tetted hallgass bele a 'Falling Into You vagy a 'New Day Has Come' albumaiba!

Minőségi zenét találsz nyál nélkül,igaz néhány dal esetében lírai hangvételben,de az nem azt jelenti hogy nyálas lenne!

Vagy super audio cd-n is elérhető 'All The Way'... ,válogatás lemezébe!

Mariah Carey-t én sem bírom,de nem is azonos kategória Celine Dion-nal!
  • narumon
    Érdekes. Akkor mit soroltok oda? Nekem a szinonimája kb, csakúgy mint Mariah Carey - nem is tudom van-e olyan számuk ahol éppen nem ömlengenek :) De most komolyan! :o
  • IMYke2.0.0.0
    Én sem.
  • IMYke2.0.0.0
    Én láttam a filmet - volt zene is benne?
    Annyira jellegtelen hulladék volt, hogy szóra sem érdemes. Tényleg.
  • kaposi1
    Azért én Celine Dion-t nem sorolnám a nyálas kategóriába.
  • narumon
    Star Trek - Into Darkness filmzene 2 nap múlva. (Nem is tudom milyen zenéje volt a filmet sem láttam, de majd most belehallgatok érdemes-e megvenni)
  • narumon
    Aki szereti a nyálas zenét - November 12 új Celine Dion lemez

• narumon
    Ez szól most. Sajnos a tokja az ázott tokok közé tartozik - ráadásul csak úgy tudtam szétszedni, hogy fele borító szétjött.

VA - Larry presentier Dance
  • Musachy
    Akko' jó.
  • narumon
    Hát szerintem ezt nem is fogja olyan ember megvenni aki még nem hallott ilyet - vaterán meg ez amúgy is lehetetlen. (Meglepődnék ha vaterán el tudná adni egyébként).
  • narumon
    Ez nem neki ajánlottam. Neki 10e-ért mondtam erősítőt. Régebbi Kenwood, Sony, Technics erősítőre gondoltam mondjuk.
  • Musachy
    Arról nem is beszélve, hogy bő fél milláért gyakorlatilag zsákbamacskát veszel: "A helyszínen természetesen áram alá lehet helyezni de komplett audio rendszer hiányában meghallgatni nem lehet majd."
  • Musachy
    Az biztos jó, de ugye ezt nem egy "csóró egyetemista pénztárcájához" mérten ajánlottad?

Amúgy amilyen stílusban az eladó előadja magát... már csak ezért sem vennék tőle semmit, még ha olyan jó is a cucc.
  • narumon
    Sandra - the long play (orosz kiadas) érdekel valakit? Kettő van belőle. Az egyiknek kisse azott a borotoja ez miatt hullamos lett - ez nekem nem kell!
  • IMYke2.0.0.0
    Értem - mondjuk az pont szándékos volt [amolyan 80-as stílusra lőttem be, mai trance feeling mellett].
  • narumon
    Mmmhz tisztességes munka... nekem mondjuk a snare nem tetszik - túl visszhangos, valahogy elüt a zenétől...
  • narumon
    "Olcsó és jó lemezjátszó?
    Többször említetted ezt is már, csak olyan összefüggésben, hogy ilyen összeállítás csak az én képzeletemben létezik :D"

Megint hamukázol. Még mindig képtelen vagy fokozatokban gondolkodni. Az úriember pénztárcájához ajánlottam - de ÉN nem akarom megmagyarázni, hogy az majd úgy fog szólni mint egy jobb lejátszó te meg mindig ezt próbálod magyarázni. Egy ilyen 20e forintos lejátszó (szerencsefaktor ide vagy oda) úgy fog szólni mint egy 20e forintos lemezjátszó, és bármennyire is szeretnéd ég és föld különbség lesz egy drágább lejátszóhoz képest. Nem tudom miért olyan nehéz ezt feldolgoznod. A vatera is tele van 5-10e forintos lejátszókkal még Technics-szel (Panasonic) is. Attól még azok kb annyit is érnek, meg sem fogják közelíteni egy 12xx sorozat hangját - nem véletlen az árkülönbség sem...
  • IMYke2.0.0.0
    :))
    Kíváncsi vagyok a leplezetlen véleményedre :)
    Bármit tudok rajta finomítani, módosítani, ha kell.
  • Zephyr Retiring
    Az én (is) voltam. Estére otthon meglesem. Thx :)
  • IMYke2.0.0.0
    Elkészült:
    Depeche Mode...Photographic (i2k'013's Trancey Dancey Remix 1) - 08:15, 145 BPM
  • IMYke2.0.0.0
    Ugye, ebben a topikban kérte valaki a Depeche Mode...Photographic remixet tőlem?
  • Zephyr Retiring
    Kár kizárnod a szerencse faktort. Pont emiatt nem műxik nálad.
    A szerencse nem más, mint maga a szándék. Ha szándékodban áll, szerencsés leszel. Ha nem hiszel benne, elveszel.
    Olcsó és jó lemezjátszó?
    Többször említetted ezt is már, csak olyan összefüggésben, hogy ilyen összeállítás csak az én képzeletemben létezik :D
  • narumon
    Ha meg kell egy jó erősítő akkor ez egy egészen jó darab és még az ára is egészen jól van belőve:

Esoteric
  • narumon
    Én inkább azt mondom, hogy a szerencsefaktort kizárom mert azzal nem lehet számolni. Ha összejön akkor jó - bár én az úriembernek egy modern de olcsó DJ lejátszót ajánlanék. Omnitronicot pl. Egyszerűen azért mert annyira még nem régi, hogy bármilyen komoly baja legyen így nem kell vele foglalkozni csak elindítani és szól.
  • Zephyr Retiring
    Sejtettem, hogy a dolgokat te is úgy értelmezed, ahogy neked tetszik..
    Persze mit várok egy "csöves" fazontól :D
  • Zephyr Retiring
    Kérdésedre Naru már válaszolt..
    Annyival még azért kiegészíteném, (amit Naru folyton elfelejt) hogy a dolog nagyban függ a mázli faktortól is.
    Ha szerencséd van, (mint ilyen téren nekem is például) akkor foghatsz ki jó cuccokat olcsóbban is. (Egy példa hirtelen: a helyi ócskapiacon botlottam már bele működő direct drive-os Panasonic pörgetőbe 5 ezerért)
    Naru ilyesmiben kevésbé szerencsés. Nyilván azért mert nem is hisz benne..
  • narumon
    Sajnos már megint összevissza beszélsz :(
    Megint dolgokat ragadsz ki az akkori szövegkörnyezetükből, aminek így semmi értelme sincs.

Ugyanis nem azon van a hangsúly, hogy külön van-e a phono (na jó kismértékben nyilván), hanem, hogy milyen minőségű. Azt meg könnyű belátni, hogy egy anyagárban 50e forintos erősítőbe nem fognak anyagárban 80e forintos phonot rakni még ha nem is szereted a számokat. Ezért azt kell megvizsgálni, hogy mi az ami belekerült. Az ilyen olcsóbb erősítőkbe sajnos lehangoló a helyzet a legegyszerűbb, legszarabb phono kapcsolás van beépítve. (ami ugye a költségeket figyelembe véve nem is csoda). Ettől függetlenül létezik olyan erősítő aminek a gyári phonoja is igen jó, csak nem a lópikula árban adják. Már korábban is írtam csak szelektív a memóriád, hogy 5.1 erősítőből is létezik olyan ami kurvajól szól akár sztereóban is. Csak hát azt újonnan nem 300-400e forintért adják hanem x10. Csodák nincsenek.

Tehát a PM66SE KI változatában bizony bizony egy elégg feltúrbózott phono bemenet van - köszönőviszonyban sincs a síma PM66SE bemenetével. Ami egészen tisztességesen szól. Persze megint előjön a mihez képest (amit neked soha nem sikerül megemésztened mert nálad csak jó van és szar a kettő között semmi nincs és a fokozatokkal sem foglalkozol), tisztességtelen lenne tőlem most pontos összehasonlítást mondani rá mert több mint 10 éve hallottam ilyen erősítőt utoljára, de szerintem egy 15-20e forintos külső phonoval lazán felveszi a harcot - sokkal többre azonban azt gondolom nem képes.
    Az elő + végfok kérdéskörre is ugyanez a válasz. A "legózás" mindig sokkal nagyobb szabadságot nyújt.
  • narumon
    Háát kis B&W hangfal kb 30-35e forint. Egy lemezjátszó 10 + hangszedő 10, egy régebbi használt stereo erősítő 10. Szerintem valahol itt van a minimális szint.