Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    "Tény de nem általános hogy ilyen gyalázatos minőségben is szoktak cd lemezeket kiadni!"

Sajnos én mostanában CSAK ilyennel találkoztam - nagyítóval is alig találok nem szarrá kompresszált CD-t :(

"Ennek sok oka lehet én a rögzítési technika hibájára,a nem megfelelő préselésre gondolok!"

A préseléssel semmi gond nincs - egyszerűen valami hülye kitalálta, hogy a CD akkor jó minél hangosabb ezért szétkompresszálják a zenét így elveszti minden dinamikáját, nincsenek halk részek és hangos részek CSAK hangos részek vannak. Az izomból ütött snare pont ugyanolyan hangosan szól, mint a finoman érintett cin. Az indok az, hogy a mai embereknek nincs idejük leülni zenét hallgatni hanem kocsiban, hordozható eszközökön vagy szar eszközön hallgatnak zenét, és ott ez előny. Nos ezért hallgatok én pár éve már megint vinylt (90-es években én is CD-re váltottam) Garantált, hogy ezt a lemezt vinylen beszerezve egy teljesen más zene fogad - nagyjából úgy ahogy az előadó kitalálta nem pedig úgy ahogy a kiadó marketingesei gondolják.

"Nem véletlen az állítják, soha nem fog úgy szólni mint a vinyl!"

Vannak nagyon jó CD-k, SACD-k, csak nagyon kevés. Nekem ez a bajom. Mondom az utóbbi pár évben 10-ből 9 CD ilyen szarrá kompresszált szar.

"Ám közel 2000 db cd lemezem van,(maxik és komplett albumok)képzeld el ezt a rengeteg zenét bakeliten!!!,ha egyáltalán be tudtam volna szerezni,valamint a tárolást!"

Hát nekem most durván 1200 vinylem van. Nem olyan nagy gond a tárolás szerintem.

"Jam and Spoon-Find me (Johan Agebjörn&Sally Shapiro remix)"

A videóra azt mondja nem létezik ilyen.... :(