5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#3291 Nos, úgy alakult a dolog nem tudok hazautazni a lemezekért most hétvégén. 30-án tudok vele leghamarabb Szegeden lenni. Úgy is okés, vagy nagyon sürgős?:)
Más:
Kicsit off, de mindig olvasgatom itt a hangtechnikás írásaitokat, és kíváncsi lettem. Jómagam cseppet sem értek hozzá, nem is volt még sosem komolyabb cuccom. (2.1 es pc hangfalak, fülesek, meg most a tesla pörgetőhöz a gyári hangfalak). Csak sokat dobna az élményen ha lenne valami picit komolyabb berendezésem:)
Mivel ti így ahogy látom képben vagytok a dolgokkal, tanácsot kérnék, körülbelül mennyiből lehetne kihozni valami alsóbb kategóriás, csóró egyetemista pénztárcához való szettet, ami azért már nem is úgy szól mint egy darab fa? :)
-
#3290 Ez a Marantz se nem divatja múlt, se nem szarul néz ki...
Viszont emlékeim szeirint ehhez MM típusú pörgető kapcsolható, tehát (szerinted) nem is audiofil komponens :D
Ugyanis arra hivatkoztál, hogy akkor minőségi egy hi-fi erősítő, ha külső phono erősítést használ s nem ilyen "gagyi" egybeépítettet.
Persze tudom, mindjárt jön a magyarázat, hogy a phono bemenetét (természetesen) nem kell használni, inkább csak a külsőt :)
Szép erősítő, tényleg szép és emlékeim szerint jól is szól, de azért legyünk már kicsit igényesebbek (ha már Naru létünkre ilyen szőrszálhasogató audiofil mániások vagyunk) és inkább az olyan erősítőket kedveljük ezután, amiben nincs phono, és beépített előerősítő sem!
Mert ugyebár a minőség, az valahol a külön fokozatú előerősítés + külön fokozatú végfoknál kezdődik....
Vagy mégsem? :P -
#3289 Ó, ismerem. Mondjuk érdemes lenne egymás mellett meghallgatni a kettőt (A PM66SE KI-vel), mert emlékeim szerint ez valahogy nem volt olyan nagy hatással rám, de hát az emlékek csalókák. -
#3288 Marantz PM6010 OSE KI Signature
Egyről beszélünk!
marantz -
#3287 Azért nézd meg mi az a valamivel komolyann a KI Signature készülékek elég komolyak - össze sem lehet hasonlítani a simákkal! -
#3286 Szomorú... -
#3285 Van bizony alapja a mostanság kiadott cd lemezeket érintő kritikádnak!
Elég sajnos hogy idáig jutott a dolog,s úgy gondolom ez a jelenség szoros kapcsolatban lehet a cd ipar totális hanyatlásával!
Ami a marantz erősítőt illeti,látok egy ehhez a típushoz hasonlót,pezsgő színben 39 e-ért,ennél valamivel még komolyabb is!
Persze úgy érdemes vásárlásra szánom magad,hogy kipróbálhasd akár a saját hifi rendszeredhez!
Úgy gondolom nem okozna csalódást!
Jót mulatok azokon akik így hirdetik,egyébként kitűnő készülékeiket:
"Házimozi vásárlása miatt eladó"
Nem tudják hogy a jót cserélik rosszra,és néha nevetséges összegért ilyen kincsekhez lehet hozzá jutni!
-
#3284 És még azt sem lehet mondani, hogy már divatjamúlt vagy hogy szarul néz ki:
Hmmmz, lehet hogy szétnézek és beszerzek egyet. -
#3283 Én meg a 90-enes évek Marantzait szerettem.
Egyébként ebben igazad van, hogy kevés pénzből ez egy nagyon jó irány; pl Marantz PM66SE KI Signature Edtidion nekem annó rohadtul tetszett - csak hát nem volt rá pénz. Most meg kvázi "fillérekért" (35-45e forint) dobálják - pedig egészen biztosan jobb hangja van egy használt ilyennek mint amit egyébként akár a kétszereséért újonnan lehetne venni... -
#3282 Jah bocs, a nekem túl modernet - nem túl modernnek olvastam :( -
#3281 Azt írtam hogy modern a hifi rendszered!
Ebben egyetértünk,félre olvastál valamit!
A Marantz az általam favorizált 80s években egész jó minőségű hifivel képviseltette magát,sokan dicsérték az erősítőiket és a hangfal kínálatuk sem volt rossz!
Házimozi erősítőben nem egy rossz választás lehet,de tudod nem az én világom!
Most megyek a dolgaimat intézni és beugróm lemezboltos haveromhoz,belehallgatok egy mostanában kiadott cd lemezbe!
Kíváncsi vagyok erre hangzás minőség romlásra!
-
#3280 A látszat csal -a hifi rendszerem abszolút modern :) (Vagy nem tudom mit értesz ez alatt - de minden komponense 2000 után gyártott, kivéve a lemezjátszót az kilencvenvalahányas.
Ez már az idei lecsupaszított rendszerem. Tavaly ilyenkor még JMLab hangfalak álltak az Audio Note-ok helyén, a felső polcon még egy lemezjátszó állt, a középső polcon BD lejátszó, SACD játszó és egy Dune BD Prime veszekedett a helyért egy Zero DAC társaságában. A legalsó polcon egy Marantz házimozi erősítő figyelt, mellette tartalékban egy Sony házimozi erősítő.
Ezek mind áldozatul estek a raktársöprésnek - a legtöbbön csak a por állt.
(Na jó most meg az üres üveg lapon áll a por, de az más tészta :))
Akkor azért nem futottál bele ilyen szar CD-kbe a mainstream zenékből (én többnyire ilyeneket veszek 10-ből 9 vagy inkább 100-ból 95 ilyen szar :(
Hát ezért (is) vinylezek. -
#3279 Aktuális mai zenék közt,azokat melyeket megvásárolnék, cd-n nem adják ki ,így nincs tudomásom mostanában kiadott cd lemezek hangminőségéről!
Furcsa amit állítasz,de tapasztalat híján elfogadom véleményed!
A videót url beszúrással sikerült!
A hifi rendszered a képen nekem túl modern,ettől még persze szólhat szépen!
Látom valamit azért értesz hozzá!:)
A hangfalak állványon és nagyjából megfelelő magasságban,bár nem tudom a fotelod milyen!:)))
Sokan felrakják a szekrény tetejére a hangfalakat,oszt hadd szóljon!:)
Na az ám a hifi hangzás! LOL!
-
#3278 "Tény de nem általános hogy ilyen gyalázatos minőségben is szoktak cd lemezeket kiadni!"
Sajnos én mostanában CSAK ilyennel találkoztam - nagyítóval is alig találok nem szarrá kompresszált CD-t :(
"Ennek sok oka lehet én a rögzítési technika hibájára,a nem megfelelő préselésre gondolok!"
A préseléssel semmi gond nincs - egyszerűen valami hülye kitalálta, hogy a CD akkor jó minél hangosabb ezért szétkompresszálják a zenét így elveszti minden dinamikáját, nincsenek halk részek és hangos részek CSAK hangos részek vannak. Az izomból ütött snare pont ugyanolyan hangosan szól, mint a finoman érintett cin. Az indok az, hogy a mai embereknek nincs idejük leülni zenét hallgatni hanem kocsiban, hordozható eszközökön vagy szar eszközön hallgatnak zenét, és ott ez előny. Nos ezért hallgatok én pár éve már megint vinylt (90-es években én is CD-re váltottam) Garantált, hogy ezt a lemezt vinylen beszerezve egy teljesen más zene fogad - nagyjából úgy ahogy az előadó kitalálta nem pedig úgy ahogy a kiadó marketingesei gondolják.
"Nem véletlen az állítják, soha nem fog úgy szólni mint a vinyl!"
Vannak nagyon jó CD-k, SACD-k, csak nagyon kevés. Nekem ez a bajom. Mondom az utóbbi pár évben 10-ből 9 CD ilyen szarrá kompresszált szar.
"Ám közel 2000 db cd lemezem van,(maxik és komplett albumok)képzeld el ezt a rengeteg zenét bakeliten!!!,ha egyáltalán be tudtam volna szerezni,valamint a tárolást!"
Hát nekem most durván 1200 vinylem van. Nem olyan nagy gond a tárolás szerintem.
"Jam and Spoon-Find me (Johan Agebjörn&Sally Shapiro remix)"
A videóra azt mondja nem létezik ilyen.... :( -
#3277 Még mindig tart az sg-n a karbantartás!
Bocs a videó lemaradásáért,nem az én hibám!
Megpróbálom beszúrással!
Jam and Spoon -
#3276 Nem szívesen véleményezzek,mert elküldenek a praktikerbe,ami hozzám legközelebb jó 60 km távolságra van!:)
Tény de nem általános hogy ilyen gyalázatos minőségben is szoktak cd lemezeket kiadni!
Ennek sok oka lehet én a rögzítési technika hibájára,a nem megfelelő préselésre gondolok!
A cd-t eredetileg a bakelit hanglemezek utódaként hozták létre,de mint adathordozó érte el sikereit'!
Nem véletlen az állítják, soha nem fog úgy szólni mint a vinyl!
Ám közel 2000 db cd lemezem van,(maxik és komplett albumok)képzeld el ezt a rengeteg zenét bakeliten!!!,ha egyáltalán be tudtam volna szerezni,valamint a tárolást!
Végül,mivel tudom szereted az egészen alternatív zenéket,különlegességeket ,ajánlom ha még nem ismered nézz körül a bandcamp.com oldalon!
Egyik talán legnagyobb kedvencem volt ez a dal a 90s évek dancefloor őrület korszakban,mert nem azokat a sablonos jegyeket hallani az eredeti verzióban ami általánosságban jellemző volt akkoriban!
Jam and Spoon-Find me (Johan Agebjörn&Sally Shapiro remix)
Az eredeti verziót nem lehet überelni,de nekem ez a vadonatúj verzió is tetszik!
-
#3275 Új Elton John nagylemez, már a boltokban!
-
#3274 Tessék egy saját kép telefonnal - ez volt kéznél...
-
#3273 Az sokkal nagyobb erőfeszítés - fénykép készítése, átmásolása, feltöltése.... ajajajj.. -
#3272 Ezt a "hiendshop.com"-ról lopott képet a mobil b@szik megjeleníteni :(
Majd holnap megkuksizom a laptopról otthon.
Apropó.....mért nem saját képet tolsz saját cuccosról?
Te üzletemberek gyöngye :D -
#3271 Hát van egy pár megázott lemezem - ez azt jelenti, hogy a borító kvázi használhatatlan a lemez leginkább hibátlan. Van benne néhány darab ami nekem nem kell mert már megvan - a többihez valami borítót kell szereznem -
#3270 biztos szépen dolgozik. mostanság elég sok csöves cucc készül ''modern'' kivitelben.
leginkább a kínaiak nyomják megfizethető áron. -
#3269 Rémlik valami az ázottakról, de nem megy a kereső nem találtam a postot. Hát attól függ mit takar az ázott :DDD
Egyébként ha lesz időd meg energiád rá összedobhatnál egy listát mik vannak, addigra fel tudjak készülni az esetleges számomra ismeretlen zenékből, tetszik-e vagy sem :) -
#3268 És ami számomra fontosabb; új Clannad lemez is jön holnapután. Én már előrendeltem:
-
#3267 Új Sting lemez 24.-én.
-
#3266 Nos én ezért nem szeretek CD-n hallgatni.
Dream Theater új albuma - szégyen :(
-
#3265 Azért ez nem kicsit viseltes kivülről :o ,de ha a lemez jó akkor nincs nagy gond :)
Ázott lemezt is elfogadsz cserébe? :) [Visszább ott van, hogyan keletkeztek :D] -
#3264 Még nem ígérek semmit, lehet a hétvégén nem tudok hazautazni értük, de szombatig mindenképp írok hogy sikerült intézni az ügyeimet.
Őt meg tegnap vettem. A tok picit sérült a szélén, de a lemez hibátlan ránézésre. -
#3263 Nálam ez muzsikál (nem vintage, de a techikát tekintve még az is lehetne :D)
-
#3262 Nagyon szép! -
#3261 Én is mutattam nemrég egy másik fórumban: német vintage.
A lakásfelújítás miatt hol itt, hol ott muzsikál :) -
#3260 Csodás! -
Erről szövegellek profiknak!
De valahogy nem értenek meg! -
#3258 Á dehogy!
Nekem soha nincs igazam! LOL!:)
Mit találsz személyeskedésnek azt hogy megtisztelek és Wind helyett a keresztneveden szólítalak?
Elég volt mára!
-
#3257 Á dehogy!
Nekem soha nincs igazam! LOL!:)
Mit találsz személyeskedésnek azt hogy megtisztelek és Wind helyett a keresztneveden szólítalak?
Elég volt mára!
-
#3256 Üdv tagok!
ha már arról dumcsiztok, kinél mi muzsikál:
nálam ez az őskövület duruzsol
de ezt már mutattam az egyik fórumban
jah! AKAI -
#3255 Már megint igazad van..
Csak furcsállom, hogy oly jelzőkkel illetsz mely egyszerű válasz esetén nem lenne indokolt "Te meg játszd az eszed a digis világodban!" "nem hozzád hasonló profi DJ-nek készült a bejegyzésem"
Ne személyeskedjünk wazze, csak írd a véleményed és Én is Írom.. -
#3254 Aztán nehogy konkrétan ütközés legyen! -
#3253 Kedves Laci!
Nem vettem semmit támadásnak,de abban a bizonyos bejegyzésedben,a szavaid közt ügyesen kódolva van néhány én általam leírt dolog ócsárolása!
Ismétlem nem hozzád hasonló profi DJ-nek készült a bejegyzésem a hifi témában,az más világ!!!!!
Egyszerű megfizethető készülékekről írtam,otthoni zenehallgatáshoz!
Ez e szinten tényleg amatőr dolog,de nem oly profiknak szántam mint Te!
Nincs harag,és Neked sem kell besértődni mert egy erősebb jelzővel illettelek!
Talán jobb ha kerüljük egymást,nem vagyunk egy hullámhosszon!
Én csak egy szerény hétköznapi ember vagyok semmi több! -
#3252 Ezt helytelenítem, ha megbocsájtasz..
A dolgok helyeslése helytelen, amennyiben más véleményed van valamiről.
Ilyenkor az a helyes, ha inkább megosztod másokkal a számodra helyes véleményt, még akkor is, ha az mások számára helytelen :D
Velem is sokan sokféleképpen vitatkoznak, ez így helyes.
Amit gondolok megosztom, s persze sokan azonnal helytelenítik is, de sebaj.
Talán még néha nekem sincs igazam :)
Csak most :D