Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    Hidd el volt itthon olyan digitális rendszerem amire nagyon sok ember irígykedne - nem nem feltétlen az ára miatt hanem hangzása miatt is. Bármikor tudtam berakni olyan lemezt amitől még botfülű egyének is rögtön elaléltak. Csak hát a CD-k, digitális zenék nagy része nem ilyen. Minél jobb a rendszer annál több a hiba is benne ami kihallatszik.
    Pontosan tudom miről beszélek, egy utcával arrébb barátomnak most is uszkve 4 milliós digitális rendszere szól. Jól szól. Nagyon jól szól. Jobban szól mint az én mostani rendszerem, de hát ez nem is csoda. Amúgy régebben dolgoztam hifi boltban ahol rendes tesztszoba állt rendelkezésre és rengeteg áru. Nagyon nagyon sok mindent hallottam szólni - nagyon sokféleképpen.

No, hogy ne nyújtsam hosszúra (hajlamos vagyok rá :D), nincs digitális utálatom, vinyl imádatom sem, de az tény, hogy én ebben találtam meg a megfelelő hangzást és a hozzá tartozó "szeánsz" is vonz. Ettől függetlenül még mindig van egy 4TB-os NAS-om tele FLAC-cal ha csak "háttérzene" kell. (bár háttérzenének általában internet rádió szól).