Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
E témáról teljes napokon át lehetne beszélgetni!
Egyébként,érdeklődéssel olvasom bárki véleményét,tapasztalatát!
Olyannyira voltak már a 70s években is kimagasló hifi erősítők hogy jelenleg nekem egy 1979-ben német, főként japán alkatrészekkel gyártott készülék van beszerelve,minden eddigi erősítőmet kenterbe vágja,pedig azon kivűl még van 2 más típus, 80s évek elején gyártott JVC super A és TECHNICS felső kategóriás erősítőm is!
Nem válnék meg tőlük,a mostaniak nyomukba sem érnek!
Hangfalnál nem értem a felvetésed,én 3 utas angol gyártású régebbi típusokat ajánlok,azért papír membránost mert az lényegesen szebben szól,bár nem feltétlenül feltétel e márkák esetében!:
Tippem: Wharfedale és B&W esetleg BOSE (ez ha jól emlékszem usa)utóbbi a barátomnak van nem két forint volt,de tényleg csodaszépen szól!
Asztali cd lejátszó esetében ,igen fejlődött a technika visszafelé!:)
Senki emberfiának nem ajánlom hogy zenét mostanság gyártott dvd vagy blu-ray lejátszón hallgasson!
Tippem: Technics,Harman Kardon,Pioneer asztali cd lejátszó!
Equalizer: Valóban a baráti körömben is vannak hasonló véleménnyel,miszerint felesleges mert csak zajt növel ,azonban az én tapasztalatom más!
Egy jó minőségű asztali equalizer csodákra képes a zenei hangzás variálásában,pld. italo-disco zenék hallgatásához mindig bekapcsolom!
Persze ezt mindenkinek saját hallása alapján kell eldöntenie EQ vagy anélkül szól jobban az éppen hallgatott zene!
A legjobban összeválogatott hifihez is ajánlatos,de ez csak az én privát véleményem és tapasztalatom!
A vinyl tényleg teltebben,bársonyosabban szól,de mint írtam nem praktikus!