Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Zephyr Retiring
    #319-re:
    Az irreálisan magas árak mindig is meg voltak. Legalább is mióta belebotlottam az első vinylbe. 980 valahányban történt az eset...
    Sétálgattam a belvárosban (egy lógós napon suli helyett) hogy szemrevételezzem az akkori "új" lemezkínálatot.
    Akkoriban még magyarfronton erősek voltunk. Aznap vettem meg a Z'zi labor "fekete" albumát, a Linda Kék övét, és a sárga (talán 6.?) albumát is, amin az a búvársisak volt. Mintha akkoriban jelent volna meg az Ossian bemutatkozó lemeze is.
    Na ez az, amit csak jó 20! évvel később kaptam meg ajándékba :) karcmentes hibátlan állapotban.
    Szóval akkoriban jelent meg a Kraftwerk Electric Cafe c. albuma is. Szintén vinylen (is).
    Az akkori árára nem emlékszem már pontosan, csak arra, hogy az akkor vásárolt 3 magyar lemez olcsóbbra jött ki, mint az az 1 Kraftwerk :D
    Ezért mondtam, hogy a magas árak mindig is meg voltak.
    Ma már közel 20 évvel később ezt a bizonyos Kraftwerket már audio dvd-ről 5.1-ben is hallgathatom, ha ahoz van kedvem.
    Meg van audio cd-n is. Sajna vinylen azóta sem. Mondjuk megvehetném bármikor, de minek? Annyira azért nem volt jó album..mint amennyire felàrazták annó valakik..