Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Zephyr Retiring
    Igen. Elismerem, hogy kiforgatod a szavaimat :)
    Mégis mit kéne elismernem? Tudod ez a jó-rossz hangszedő téma engem a kávékra emlékeztet. (Márka nélkül) még huszonéve egy excsajom piacozott és mutatott (illetve megkóstoltatott velem) egy sárga dobozos kávét. A mai napig csak azt tudom jóízűen meginni, pedig biztos vagyok benne, hogy azóta vannak jobb márkák is. De én annyira megszoktam, hogy minden egyéb kávét vagy semmilyennek, vagy büdösnek érzek :) Ez van.
    Érted, hogy hová akarok kilyukadni?
    Kifejtetted, hogy szerinted csak a drága hangszedők lehetnek a jók.
    Szerintem meg ez totál nem igaz. Az, hogy Te mit gondolsz egy hangszedőről (pl. Ortofon OM5) már meg ne sértődj, de abszolút nem mérvadó. Nézd. Ha egy ilyen hangszedőt minőségileg már a béka segge alá teszel, akkor mi lenne a véleményed mondjuk egy Tesla hangszedőről? Vagy egy Unitráról?
    Egy kicsit reagálok a 3241-esedre is, ha nem gond..
    "még jobb a térérzet"
    Miféle térérzetről hablatyolsz egy natúr sztereó hangzásnál? :)
    Térérzet esetleg egy 5.1-es térhangzásnál lehetne, de Te ugye meg olyasmiket eleve nem is hallgatsz. Vagy még esetleg egy Dolby Surround hangfelvételnél tudnék ilyesmit megemlíteni. De nem egy általános sztereó hangzásnál...
    A finomkodós részre inkább nem reagálok.
    Mert véletlenül olyat mondanék, hogy magam is megbánnám :)
    Olcsó kontra drága cd lejátszóra viszont reflektálnék.
    Ha egy bolhafingnyit is konyítanál a technikához, akkor tudnád, hogy maga a cd olvasó az olcsó és a drága cd lejátszókban is ugyanazokat a biteket tudja olvasni. A lényeg ott kezdődik, ahol a jel elhagyja a lejátszót, és innentől már fontos az rca vagy az optikai kábel minősége is. Tudod Naru ma már a leggagyibb cd/dvd lejátszókat is felszerelik minimum egy koaxiális kimenettel, de nem ritka az optikai sem. Nem is beszélve a hdmi csatlakozókról. Már egy 10-es alatt is kapni ilyesmiket. Bekötöd szépen egy normális modern erősítőbe, belehelyezed a gyári vagy az írott cd-r lemezt és az égvilágon semmi zavaró különbséget nem fogsz tapasztalni. De ha mégis, ingyen kicserélik a hibás lejátszót 3 napig a vásárlástól számítva.
    Nagy vonalakban ennyi..