Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    Azért hallasz ilyen "sületlenségeket" mert ÉRZELMEKET próbálsz leírni, szavakkal közvetíteni. Ami meglehetősen nehéz. Még Shakespearre-nak is nehezen ment hát akkor egy jöttment zenehallgató mit tegyen? A zene sem matematika, nem lehet azt mondani, hogy 9,25%-al jobban szól.
    Én is azt tudom leírni saját szavaimmal amit hallottam. Még jobb a térérzet, finomodik az egész megszólalás, a szaxofonos mintha itt játszana a szobámban (olcsó hangszedőn sokszor még az sem jön le, hogy ez egy szaxofon vagy egy szaxofont utánzó valami). A magasak nem csilingelnek túl mégis hallok minden magashangot. A basszus sokkal jobban kontrollált, nem laposodik el. Saját szavak. hogy lehet ezt máshogy leírni? Olyan mint egy olcsó CD játszó. Aki nem szokott zenét hallgatni azt mondja, hogy tisztán szól. (persze nem recseg hisz CD) aki meg szokott és hallott már nomrális CD játszót az az olcsóra csak annyit mond; karcol, bántja a füledet, a zene összekavarodik, nincs hangkép, nincs szimpadi kép, semmi nincs csak egymás hegyén-hátán egy rakat hangszer.