Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
Pedig lehet hallani, (hangszedőnél aztán főleg mert ök más karakterisztikája van), és igen pontosan ilyenekkel lehet definiálni. A bor is tökéletes példa - talán már fel is hoztam egyszer mert szeretem a jó bort :). 500Ft-ért lőré van, 1500-ért már van jó. Az 500Ft-os és 1500Ft-os bor között olyan különbség van, hogy szó szerint mellbevág. Csak akinek nincs ízlelő bimbója az nem érzi a különbséget. Aztán a köv kategória 4-5e forintnál van (szerintem) ahol én még mindig jelentős különbséget érzek, de tény hogy kevesebb van mint az első két kategória között (ahol ugye az ócsó az ihatatlant jelenti), pedig sokkal több az árkülönbség. No és utána vannak a prémium borok, 10-20-30e forintért. Amik már nagyon kifinomult és jó borok de megint kevesebb a különbség mint az előző két kategóriánál. Annyira, hogy ha megkínálnak akkor szívesen fogyasztom, de én magam nem adnék ennyit egy borért. Viszont 4-5e forintos bor szinte mindig van itthon - nálam ez a kompromisszum fér bele, de leggyakrabban az 1500-2000 Ft kategóriát isszuk. Anyósom pl jóízűen megiszik bármilyen bort a múltkor hozatott valahonnan egerből nem is túl olcsón, no én abból egy kortyot bírtam meginni annyira szar volt.
Szóval valahogy így van ez hangszedőnél (hifinél) is. Van az olcsó szar (csodák nincsenek) és utána szépen lassan lépkedünk felfele - ki meddig megy el. És azt is megbeszéltük már, attól, hogy te egy 200e forintos erősítőt megveszel 20e forintért attól az még nem 20e forintos erősítő lesz.