5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#3128 Pedig lehet hallani, (hangszedőnél aztán főleg mert ök más karakterisztikája van), és igen pontosan ilyenekkel lehet definiálni. A bor is tökéletes példa - talán már fel is hoztam egyszer mert szeretem a jó bort :). 500Ft-ért lőré van, 1500-ért már van jó. Az 500Ft-os és 1500Ft-os bor között olyan különbség van, hogy szó szerint mellbevág. Csak akinek nincs ízlelő bimbója az nem érzi a különbséget. Aztán a köv kategória 4-5e forintnál van (szerintem) ahol én még mindig jelentős különbséget érzek, de tény hogy kevesebb van mint az első két kategória között (ahol ugye az ócsó az ihatatlant jelenti), pedig sokkal több az árkülönbség. No és utána vannak a prémium borok, 10-20-30e forintért. Amik már nagyon kifinomult és jó borok de megint kevesebb a különbség mint az előző két kategóriánál. Annyira, hogy ha megkínálnak akkor szívesen fogyasztom, de én magam nem adnék ennyit egy borért. Viszont 4-5e forintos bor szinte mindig van itthon - nálam ez a kompromisszum fér bele, de leggyakrabban az 1500-2000 Ft kategóriát isszuk. Anyósom pl jóízűen megiszik bármilyen bort a múltkor hozatott valahonnan egerből nem is túl olcsón, no én abból egy kortyot bírtam meginni annyira szar volt.
Szóval valahogy így van ez hangszedőnél (hifinél) is. Van az olcsó szar (csodák nincsenek) és utána szépen lassan lépkedünk felfele - ki meddig megy el. És azt is megbeszéltük már, attól, hogy te egy 200e forintos erősítőt megveszel 20e forintért attól az még nem 20e forintos erősítő lesz. -
#3127 Nem szokásom kihasználni semmit és senkit.
Én ha van rá lehetőségem, inkább segítek.
De az igaz, hogy nagyon megválogatom kinek.
És ezt nevezhetjük hibának is. -
#3126 Valamit összekeversz. Nem vagyok milliomos (bár újra kellene definiálni már a szó jelentését), így 50e forint még nekem is pénz. (Ettől függetlenül jó barátomnak pl nemrég odaadtam a régi erősítőmet, hangfalamat - de ez más kategória).
Másrészt abszolút nem akartam én felvágni azzal, hogy hol voltam, vagyok, leszek, csak így volt érthető a történet. Teccikérteni? Semmi susmus nincs a dologban egyébként. Tokyo is üzleti ügyek miatt lesz - ha meg már ott vagyok miért ne használjam ki? Te nem használnád ki? -
#3125 Ezt a sok sületlenséget, ugye magad sem hiszed el?
Ha beülnél egy vaktesztre, jóeséllyel különbséget sem tudnál tenni ezek közt a hangszedők közt :)
Max ilyen szlengekkel, hogy: ez lágyabb, ez keményebb, ez selymesebb, ez meg olyan szárazon szól....
Mintha egy borszakértőt hallanék :D -
#3124 Már megint ez az olcsón nincs jó szöveg?
Érdekes. Bár mégis sikerült jól kijönnöd ebből is: kérdés, kinek mi a jó :)
Nos, nekem az a jó, ha rábukkanok valami középáras hangszedőre, ami még megfizethető áron van. A megfizethető alatt max. 20 rongyot értek, de inkább kevesebbet. Az meg, hogy kinek milyen füle van, megint más lapra tartozik. Lehet, hogy mutatsz nekem egy hangmintát, ami szerinted etalon istencsászár baromi szuper, szerintem meg csak egy olyan átlagos, semmilyen lesz...aztán meg én mutatok Neked egy tuti csúcsfaxa hangzású hangmintát, ami meg szerintem ász, Te meg csak legyintesz egyet rá: láttam már jobbat is. Osztán ki ki mehet tovább a maga útján.
Miközben a valóság az, hogy egy tizenezres hangszedő is tud gyönyörű szépen szólni, akárcsak egy 5 ször, vagy 8 szor annyiba kerülő társa... -
#3123 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nézd. Nem tudom, mi az igazság (mert ugye messziről jött ember azt mond amit akar) de felőlem, New York-tól Tokyo-ig is beutazhatod ugyan a fél világot (már ha van rávalód) csak egyet nem értek csupán: ha van pénzed, akkor mire fel kell eladnod ezt a plusz AT hangszedőt? Miért nem ajándékozod inkább el? De most komolyan: ha meg nincs suskád, akkor meg miért kell ecsetelned, hogy hová és hányszor (nem) utaz(nál) el?
Te valamit nagyon suskusolsz :) -
#3122 Oké rohadjon meg! De akkor nem veszünk jó hangszedőt vagy mi? Ortofon 5Me azt csókolom? Vagy AT95E oszt jónapot kívánok az is jó és ócsó? Vagy mi az elképzelés? Oké rohadjon meg, hogy 50-et elkérnek érte, de mennyit kéne? AT150ANV-ért meg rohadjanak meg, hogy 150-et elkérnek. Vagy 700e forintot egy AT50-ért. Esetleg egy Grado Statement 800e forintért. (És akkor a milliós hangszedőkről még nem is beszéltünk).
Kicsit olyan gyerekesen hangzik: Rohadjon meg aki elkér 3 millió forintot egy Szuzukiért...
No szóval nem nagyon értem miről beszéltek. Szerintem a hangszedők ALJA az AT120E, ez nálunk 30e forint környékén van, ez az első hangszedő ami már viszonylag normálisan szól. Ennél szerintem jobb az AT440Mla - mivel jobb értelemszerűen drágább is. Aztán ott van az AT150MX ami szintén jobb mint az AT440Mla - igaz hangyányival - annyival is drágább 70 körül van.
Aztán persze van akinek elég mondjuk egy Ortofon 5M ami (szerintem) egy kalap szar minden szempontból de ezt már többször leírtam itt, de legalább olcsó (nem véletlenül) ennél egy kicsit jobb az OM10 - a zeneélvezettől azonban elég (nagyon) messze van. Mégis drágább mint az előző (bár jobb is). Aztán van pl a Super OM30 és OM40 ami már egészen hallgatható, vállalható, szerethető hangszedő csak hirtelen az egyik 70 a másik meg 90e forint. Rohadjanak meg ők is. Meg a Shure is mert a hallgatható kategória (mondjuk GS30) 50+-tól indul.
Tehát mi az elképzelés? Azon kívül, hogy adják mindet olcsóbban? -
#3121 No itt megint nagyon nem értünk egyet. Sajnos az igazán jó hangszedők IGAZÁN drágák. Megint csak azt tudom mondani, hogy olcsón jót még nem hallottam. Persze szokás szerint; kinek mi a jó. -
#3120 lásd előző hozzászólásom. -
#3119 Nem nem, rosszul látod! Minden alkalommal hozok valamit ha járok kint USA vagy japánban. AT440Mla-t szinte minden alkalommal hozok! Van nekem egy, plusz hoztam egyet rendelésre meg egyet pluszban. Namost ezt az egy pluszt szeretném eladni. Eddig mindig símán elment - gondoltam megkérdezem itt is, de jött valami olyan ár ami az USA ár alatt van - ami azért meglepő mert ahhoz képest mindig kérik tőlem, hogy hozzak USA-ból ha arra járok.
Október elején Tokyo... onnan is hozok valamit biztosan :) -
#3118 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Baszd meg, tök ugyanez a véleményem erről! Rohadjon meg, aki ennyit el mer kérni értük, aki meg még többet, az meg annál többször rohadjon meg! -
#3117 Vagy még annál is régebbi..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!gondolom az "üzlet az üzlet" mondást takarja..
Bár amennyiben tényleg így lenne, akkor viszont jó sok hangszedőt kell értékesíteni ahhoz, hogy megérje ilyesmivel üzletelni :) Jómagam az a dzsentlmen vagyok, aki sosem fog kiadni 50 rongyot egyetlen hangszedőért sem. Helyzet az, hogy itt is csak a nevet fizeted meg, nem pedig az egyedülálló és verhetetlen minőséget. Ez, hogy 50 rongyot bárki bárhol is elkér egy minőségi hangszedőért, simán csak lehúzás. Aki ezt az árat először megállapította, azt kéne bezárni egy hétre a sittre a nemi erőszakos bűnözők mellé, s ott aztán remekül elmorfondírozhatna ezen a kiváló ötletén, hogy: "miként lehet még egy bőrt lehúzni az audiofil hifistákról." -
#3116 réges-régi -
#3115 Ez valamilyen új nyelv? :D -
#3114 biznyici iz biznyici... -
#3113 Szia Lacika!
jól mondod, ill. írod. nem ma kezdtem a szórakoztatást.
Narumon:
ahogy a levélben is olvasható a hangszedő ára 51000Ft. kedvezményem azért van, mert több mint 20 éve Tőlük vásárolok. ha van egy AT440-es hangszedőd miért akarod eladni?
ha azt nézem, hogy otthon napi szinten meghalózol pl.: 3-4db lemezt, 5 évig nem kell cserélni.
-
#3112 Rendelsz az USA-ból egy hangszedőt...majd el szeretnéd passzolni.
De csak azért, hogy valamikor később rendelj egy másikat.
Csak én nem látom ebben a logikát, vagy tényleg nincs is benne semmi ráció? -
#3111 Oké csak megoszthatná ezt az infot mással is, mert az a harmincpárezer forintos ár az bitang jó, nem kéne USA alkalmakkor ilyennel foglalkoznom! -
#3110 Zoli régi motoros az ilyen témákban és lelőhelyekben. -
#3109 Az 50990 - 34% az bizony az USA ára alatt van! -
#3108 Hm és ezt lehet tudni milyen bolt, mert érdekelne? Mert mi múltkor kerestünk Magyarországon és 60 alatt senki nem tudott adni. Egyik cég hírdette 55.900-ért de ott meg nem tudták beszerezni.
Szóval ha nem titkos kiadhatnád a forrásod :) -
#3107 Nem tudom mennyiért sikerült beszerezni a hangszedőt. én egyik hawernak három hónapja szereztem onnan, ahol én is vettem anno. kimásolok egy részletet a levelezésemból, természetesen név nélkül:
Kedves Zoltán!
A kérdezett terméket most 34% kedvezménnyel vásárolhatod meg, ez az általános nagyker ár, ezért ennél jobb ajánlattal most nem tudok szolgálni. Amennyiben a weboldalon található árak megfelelnek, rendelésed elküldheti erre a levélre válaszolva számlázási cím és telefonos elérhetőség megadásával.
A hangszedő jelenlegi ára a webshop-ban brutto 50.990Ft és ebből jön le a kedvezményed. természetesen jár az ingyenes szállítás is.
Bármilyen kérdésed merül fel, hívj bizalommal!
Üdvözlettel,
XXX Zoltán
Ügyvezető igazgató
Sent: Tuesday, Junius 27, 2013 11:50 AM
Subject: ajánlat kérés
Szia Zoltán!
Többször beszéltünk telefonon, így most is szeretném megragadni az alkalmat, hogy kedvező ajánlatot és szállítási határidőt kérjek az alábbi eszközre. fizetés, mint mindig előre utalással.
Audio Technika AT440mla
Baráti üdvözlettel:
xxxxxx Zoltán -
#3106 Te vagy a komolytalan ecsém. Tegyél mögé még egy nullát és áll az alku :) -
#3105 Komolytalan vagy Naru :)
Kezdetnek mondok 5000-et, de azt kápéban!
Áll az alku? :P -
#3104 Van egy eladó Audio Technica AT440Mla hangszedőm eladó! Zsír új, most érkezett az USA-ból.
Kikiáltási ára: 55.000 Ft -
#3103 Egyem a szíveteket..ha az ember egyre többet és többet kezd rágódni a múltján, akkor már az öregkor küszöbéhez ért...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ideje lenne elkezdeni másként gondolkozni, mert ezen az úton tovább haladva már nem előrefelé fogtok többé haladni. Egy nap pedig majd felteszitek a kérdést magatoknak: "Minek élek én?"
Fiatalként kell gondolkodni, tavasztól őszig kimozdulni, kirándulni, új emberekkel ismerkedni és beszélgetni..télen pedig lehet relaxálni és feltöltődni jó filmekkel, jó kis zenékkel (bár ez utóbbit folyamatosan is lehet nap, mint nap) ,hogy aztán megélve egy újabb kor tavaszát megint belevethessük magunkat egy új, friss élet örömeibe és buktatóiba.
A világ dicsősége örök és soha el nem múló, csak akkor, ha lemondunk róla.
Bakelitokban (oppardon: vinyl-ekben) gazdag szép napot mindannyiunknak :)
-
#3102 Egyetértek, én 80-as években zabáltam a zenéjüket. Ugyanilyen a Pet Shop Boys is. Néhány számuktól még most is libabőrös leszek - unokatesóm meg azt sem tudja kik ők :(
Így múlik el a világ dicsősége... -
#3101 Naná csillavilla :) -
#3100 Ájjámále mártimekfláj :D
Ne akarj Te újra fiatal lenni. Csak öregedj meg szépen, csendesen, ahogy illik. Ezt teszem én is...bár szívünkben mindketten forever young-ok maradunk :) -
#3099 A fiatalok többségében nyilvánvalóan az a képzet él, hogy akkoriban nem lehetett jó élni, magam részéről azt kell mondjam, hogy csodálatos évek voltak, a mai csillivilli dolgok persze nem álltak rendelkezésre, de ha volna rá mód, ma is szivesen visszamennék a '80-as évekbe. A mai ésszel és tapasztalattal pedig sokkal tudatosabban próbálnám meg megélni azt a kort. -
#3098 Értem. Nekem is megvannak az ilyen zenék amihez érzelmek, emlékek kötnek.
Igen, 21 vagyok. Ezek a régebbi idők zenéi velem csak így utólag kerültek szembe :) De próbálom behozni a koromból származó lemaradásom a zenei ismereteimben, ha már a régi idők hangulatát megélni nem tudom :) -
#3097 A Machinefabriek zenéje a lemezek sercegéséből. -
#3096 Ez az Alphaville lemez nekem érzelmi és "történelmi" okokból jelent többet jóval, mint neked. Amennyire kivettem a dolgot te fiatal ember vagy, én akkor kezdtem el "élni", amikor vadiújak voltak ezek a zenék. Akkor kezdtem el diszkóba járni tinikorom elején. -
#3095 Nekem az Alphaville inkább csak olyan "hangulatzene". Mikor ismerősök vagy család nálam van, ünneplünk valamit vagy csak iszogatunk-beszélgetünk, háttérzenének tökéletes. Nem is túl kemény senkinek, mint a rock lemezeim, de nem is olyan monoton tinglitangli diszkós. Ezt mindenki szereti valamennyire :)
Amire most nagyon fáj a fogam az Blondie - Autoamerican lemeze meg a Daft Punk - Discovery.
Bár ez hazugság, nagyon sok mindenre, a szerény kis 30 lemezes gyűjteményem mg elég gyér, de ezekre perpill különösen vadászok :D -
#3094 Na az jó. Nekem a Névtelen Nulla van meg vinil lemezen, az Alphaville is kedvenc, de az egy régi CD-n figyel a polcon. -
#3093 Londonban már sokszor voltam, de gondolom a kérdés a könyvtárra vonatkozik. Ott még nem, nem is tudtam, hogy ilyen kollekció van ott... -
#3092 300Ft a kettőért. -
#3091 A "tipp-topp" mit takar? Azt, hogy van szép borító is hozzá? :D -
#3090 Mennyit szurkoltál le értük? -
#3089 Az alphavillet én nagy szeretem. Szerencsére van is belőle tipp-topp példányom!