Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Zephyr Retiring
    Nos a shell pont amiatt létezik annyiféle formában és méretben, hogy a különböző féle fajta karokkal is kompatibilis lehessen. Úgy vettem észre (de persze nem találkoztam még én sem a világ összes shell-jével és hangszedőjével) bár tévedhetek is akár, hogy a legöbb hangszedő csavartávolsága egymástól ugyanaz a méret mindegyiken.
    Tehát az oldalra fordulós elmélet megbukott, mert csak előre vagy hátra felé lehet állítani őket. De biztosan vannak spéci oldaltuningos verziók is....
    Ugyan nem teljesen világos, hogy mire vetíted ki a jobbra-balra fordíthatóság fontosságát, de talán a visszajátszáskori balance (egyensúlyra) gondolsz...
    Ha arra, vagyis konkrétan arra, hogy egyik oldalról jobban belefordul a lemezbe a tű, s így felerősödik annak az oldalnak a jelkimenete, akkor jön képbe ugyebár az antiskating. Hiszen ez meg értelemszerűen pont erre van kitalálva.
    Igaz, ha már itt tartunk, találkoztam olyan profi pörgetővel is, hogy se antiskating, se tűnyomóerő állítási lehetőség nincs rajta, bár nem is kell rá, mert azon gyárilag belőtték a GP330-as hangszedőhöz ezeket a paramétereket. Mondjuk ennek a dolognak annyi a szépséghibája, hogy bár a hangszedő és a tű is cserélhető, de csak ugyanarra a típusra.
    Persze vitatkozhatnánk róla, hogy az meg milyen "gagyi" széria, hogy semmit sem cserélhetsz és állíthatsz?
    Ne vitázzunk róla :) Jó a cucc. De persze, mint mindennél, annál is létezik jobban szóló ketyere..