Bakelit lemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

reynaud
OK GYURI! Kösz,én bevallom nem voltam biztos benne!

ItaloDisco4Ever !

narumon
Nincs CD játszom, csak a számítógépben, de azért majd írd be mi az. (Van egy párszáz elfekvõ CD-m 😄)

Jah a kocsiban van CD játszó ofkorsz.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Óóó tényleg Brooklyn Bounce-ra mekkora tombolás volt a Sing-Sing-ben 😊

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

gyorgy74
Bobby Farrell

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

reynaud
NARU van egy Neked szánt dupla cd lemezem,fillérekért adnám! A Te stílusod,csak német zenékkel,most megyek reggelizni,aztán majd írom mi ez!

ItaloDisco4Ever !

narumon
He? Én ezeket szinte minden diszkóban hallottam abban az idõben:

Zephyr Retiring
Ilyet megint csak nem állítottam.
A Pokolgép a hazai rock/metál klubbok egyik legnagyobb sztárja volt akkoriban. Voltam Gép koncerten és Digital Scream-en is.
Mindkettõt szeretem. Tippelj, melyiken voltak kb. 10 szer annyian, mint a másikon?

Szóval már megint mellé lõttél Naru 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

IMYke2.0.0.0
Eléggé szegényes ízlésük lehetett azoknak az embereknek akkor.
Itt, a világ másik végén, még a falusi diszkóban is szóltak ezek az elõadók, sõt!
Brooklyn Bounce-os progressive-tõl ai I Wanna Hippie-s technóig az ég-egy-adta világon minden, a diszkóban is, a walkman-ekben, mjúzikcentereken is...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

reynaud
Szerinted ebben a dalban tényleg Bobby Farrell énekel vagy mint a Boney M nótákban a férfi vokált Frank Farian?

ItaloDisco4Ever !

narumon
Igen? Pedig szerintem egyre jobb a srác. Ez az utolsó SONNE lemez meg valami mestermû. Minden fontot megért a lemez!

Zephyr Retiring
Mit szívtál? Van még belõle! 😊
Ezek miatt kezdõdött minden:
" Westbam, Dj the Crow, Hardsequencer, Dune, Magic Affair, RMB, Charlie Lownoise & Mental Theo, Dj Quicksilver, Alice Deejay, Hypetraxx, Chicane, 666, Dance 2 Trance, Kai Tracid, Faithless..."

Ezeket a Magic Affair kivételével egyetlen diszkóban sem hallottam soha a 90-es években Pest környékén.
Mert ezek (a Magic Affair kivételével) nem eurodance zenék..
Figyuzzá mán Narcsi 😊

gyorgy74
Egy barátomnak vések egy jó kis vinyl lemezt a 90-es évekbõl azt hiszem nagyon jó kis feldolgozás egyik nagy kedvencem.<#eljen>

Ministry Of Sound ‎- Let's All Chant (Move Your Body) (Extended Version)

narumon
Hát neked nem kis baj van a szövegértéseddel már megint.
Bár ha szerinted a Pokolgép volt a nyolcvanas évek végén a mainstream zene magyarországon akkor tényleg kár is vitáznunk...

gyorgy74
<#eljen>

reynaud
SCHILLER-ZEITGEIST SCHILLER-WELTREISE azaz az elsõ két albumára gondoltam,én ezeket vettem meg,csak ezek vannak meg,de a többi albuma nem is érdekel!

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Utolsó bekezdésedre reagálok csupán.
A többi örökség ezt Te is tudod 😊

Csak Neked nem mainstream a rock!
A világot (földünket) tekintve, a rockzene mindig is szélesebb réteget vonzott, mint a new york-i melegklubokban alakult disco (ami nem mellesleg pont a rock ellen született) ..
Innentõl fogva pedig errõl is kár vitáznunk 😊

narumon
"Holnap meg Schillert fogok hallgatni,megtaláltam délután mind2 albumát!"

Mi az hogy mind2 albumát? Van neki vagy 20-22 albuma. A legutolsóval nemrég hencegtem itten, hogy megvettem vinylen. (Arra kaptam az ivet Zephyrtõl 😄)

reynaud
Zef,ha már Boney M. Egy zene amit rongyosra játszottak a balatonparti diszkókban
BOBBY FARRELL
Megunhatatlan!

ItaloDisco4Ever !

narumon
Tessék én ajánlok egy SZERINTED nem mainstream nem eurodance és diszkókban nem játszott Magic Affair számot:

narumon
"Az egy dolog, hogy Te milyen zenékre pörögtél valami szegedi klubbanszombat esténként, de ettõl még nem ezek az általad felsorolt és halllgatott zenék dübörögtek a pesti és Pest környéki diszkóklubokban, ahová meg én jártam a 90-es években 😊"

Akkor nem egy discoba jártunk, megfordultam jónéhány pesti diszkóban (és balatoniban is) - nomeg egyéb más híres-hírhedt diszkóban, de ott mind ezeket nyomták. (Persze nem mentem be külön szakosodott diszkóba, tehát ahol eleve funky vagy house diszkónak hírdette magát, olyan helyre nem mentem)

"Ahol én megfordultam, ott Dr. Alban, Dj. Bobo, Technotronic, M.A.R.R.S., 2 Unlimited, Ace Of Base, Haddaway és társaik szóltak és képviselték a fõsodrást. "

Ööö most azért mert ezeket nem soroltam fel az miben más? Természetesen ezek is pörögtek de miben különbözik egy Dj Bobo, Haddaway vagy méginkább a 2 Unlimited az általam leírt BG-tõl, Culture Beat-tõl vagy Magic Affairtõl? Már csak azért mert tök ugyanaz a stílus, tök ugyanaz a korszak és tök ugyanaz a zene. Tehát kb ugyanarról beszélünk. A MARRS és a Technotronic meg kilencvenes évek tökeleje, akkor én még nem jártam diszkóba, 93- után meg ezeket már nemigen nyomták. (Najó néha persze a Pump Up the Jam elõkerült)

"Képzeld, ha voltak is néha nagyritkán trance és electro zenék, a kutya sem indult be rájuk. Valszeg azérrt nem, mert azok a zenék amik a szegedi klubokban mentek józanul és hallucinogénn anyagok igénybevétele nélkül nem is élvezhetõek."

Vicces, felsorolod ugyanazokat a zenéket amikrõl én beszélek, utána meg azt írod, hogy halucinogén anyagok nélkül nem élvezhetõek... Ez nekem erõs fejvakarás...

"régebbi italodisco slágerek is pörögtek néha még (Fancy, Sabrina, Modern Talking! ) és nem volt fújjolás, vagy balhék, mert akkoriban még a kidobók tették a dolgukat és nem a drogokat terjesztették mint sok más helyen..."

No látod, késõbb ezek már nem voltak csak külön retro bulin (amiben szintén voltunk párszor). Én drogokkal sehol semmilyen diszkóban nem találkoztam, de ez nyilván azért lehet mert nem is kerestem, így az sem talált meg engem.

"Az "én" 90-es éveim ilyenek voltak és az "én" "mainstream" diszkó zenéim ilyenek voltak 😊"

Olyan nincs, hogy a TE mainstream zenéid, mert akkor az már nem mainstream. Mellesleg mondom - ugyanolyan stílusokat soroltál fel mint én szóval nem értem mire vered tamtam. Bár mondom ha neked Haddaway vagy 2 Unlimited nem eurodance (mint ahogy a BG, Culture Beat, etc) akkor feleslegesen beszélgetünk.

"Na ott meg megint csak más volt a "mainstream" a 90-es években..."

Nagy Feró SOHA nem volt mainstream, csak most, hogy minden tévében "szakért" és nyalják a seggét. Most rá lehet mondani, de elõtte egészen biztosan nem. (Mint ahogy a Pokolgép sem volt soha az....)

Zephyr Retiring
Vigyázz rá, jó a cucc !
Aztán ha majd ráúnsz, tudod kinek kell szólni elsõként, hogy van egy eladó Sansuid 😉

gyorgy74
Nekem nem volt rá, egy alkalmi vételbõl szert tettem rá, bár az enyém SR-838-as!

Zephyr Retiring
Az ürge nem kicsit az idegen életforma megszállotja 😊
Érdekes zene. Olyan ellazulós fajta.

Zephyr Retiring
Á, nem nagy szám!
Bárki vehet, akinek van rá pénze 😊

gyorgy74
Hopp egy Sansui!<#wink>

IMYke2.0.0.0
Semmi keresnivalóm ugye a topikban, mert nem hogy bakelit lemezeim nincsenek, de még hifista sem vagyok... de, ha zene a téma, akkor én mostanában az Õ repertoárját hallgatom, a trance-es korszakából.
De - és ezért mertem egyáltalán hozzászólni - átállt a filmzenére. Érdemes bele-belefülelni, mire nem képes a srác!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zephyr Retiring
Akkor zenéljünk<#nevetes1>
Bár nekem közben melózgatnom kell..

Zephyr Retiring
Hová gondolsz!
Há persze, hogy az. Nem látod melyik totyikba tévedtél?<#hehe>
A zene tényleg egész hallgatható<#vigyor>

kaposi1
Hatalmas zene, gratulálok hozzá mert az oldal arculatát nézve gondolom vinyl.<#eljen>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

gyorgy74
Nálam most ez forog!!!<#eljen>

JANAL - You Gotta Set Me Free

reynaud
Milyenek is a "Kaposi féle new-italo zenék <#fejvakaras>! <#finom>

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Jobb, ha megszokod a hírnevet 😊
Bár késõbb úgyis rájössz majd, hogy jobb volna átlagosnak lenni újra...

kaposi1
Azok meg milyenek?<#fejvakaras><#nevetes1>

Látom lesz mit olvasnom ezen az oldalon is mióta nem voltam itt.<#eljen>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

reynaud
Haddaway? Ha van elõadó a 90s évekbõl aki igazán kedveltem az Nestor Haddaway,a teljes discography meg van tõle maxi cd-k+albumok+greatest hits,nem mp3-ban

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
G.N. (good night)
Schiller nem az én világom.
Az Naru kedvence..

Zephyr Retiring
Nálam most vacsi közben Haddaway Life dala szól éppen...ha már megemlítettem 😊

reynaud
Holnap meg Schillert fogok hallgatni,megtaláltam délután mind2 albumát!
Jó éjt Zef!

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Én ma a Kaposi féle new-italo zenéket hallgatam,igaz elaludtam közben! Joy Peters 2012-es albuma is szõlt ma nálam!

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Nem is tudom..
Sokszor tõletek kapok jó ötleteket zenének.

reynaud
Milyen zenére vágynál most ,erre tényleg marhára kíváncsi vagyok?

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Köszönet.
Amikor aktuális lesz, majd viszont kívánom 😊
Jó étvágyhoz szól(na) a nóta.
De ma senki sem javasolt valami jó kis zenét hallgatni 😞

reynaud
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK ZEF!

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Ma semerre. Reggel értem haza, délutánig pihiztem.
Harapni meg most fogok valamit, mert kajás vagyok 😄

reynaud
ahhh értem kösz! Merre jártál ma,nagyon harapsz?

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Makród majd -50 piros pont után lesz csak 😊
Nyugi: közel jársz 😊

reynaud
2x

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Én ma kértem meg a new-italo topikban a srácokat hogy nyomják ezerrel a piros pontokat,hol érdekel,ha örömüket lelik benne csak tegyék! De magát ezt a makrót én nem tudom hogy kell csinálni,nem sikerül!

ItaloDisco4Ever !

Zephyr Retiring
Ez neketek is kétszer van? 😄
Kicsit belehekkeltem miközben hibajavítottam 😊

Zephyr Retiring
Ezt az a 27 ember aki "lelájkolt" a videó alatt, nyilván másként gondolja...
Ja, mellesleg én is 😊

Beszéljünk kicsit még a mainstream kifejezésrõl.
Meglepõ lesz amit mondok, de a kifejezést én is értem, és tisztában vagyok vele, hogy arra mondják, amit a klubokban és a rádiókban nyomtak...illetve nyomnak éppen.
A gond csupán annyi, hogy nem mindegy milyen szögbõl tekintünk a fõsodrású zenékre, irányzatokra...
A #2447-ben rosszul fogalmaztad az utolsó mondatodat, ennyi.

Kanadában minden reggel! majd fél éven át az egyik helyi rádióban felcsendült egy bizonyos Thin Lizzy sláger. A "fiúk a negyedbe visszatérnek" (magyarosan elnevezve) valszeg a helyi rádiós kedvence lehetett, mert bizony tényleg olyan sokszor hallottuk ezt a dalt, hogy még ma is kívülrõl fújjuk minden sorát 😄

Ezt is nyugodtan nevezhetjük fõsodrásnak, mert bár azon a rádión hallottuk a legújabb helyi (Torontói) pop és rock slágerek mellett a Uriah Heap, a Led Zeppelin és ugyanúgy mondjuk Toto slágereit is, mint Justin Bieber éppen aktuális slágerlista vezetõ dalát is.

Ennyit a mainstreamrõl.

Az egy dolog, hogy Te milyen zenékre pörögtél valami szegedi klubban szombat esténként, de ettõl még nem ezek az általad felsorolt és halllgatott zenék dübörögtek a pesti és Pest környéki diszkóklubokban, ahová meg én jártam a 90-es években 😊

Ahol én megfordultam, ott Dr. Alban, Dj. Bobo, Technotronic, M.A.R.R.S., 2 Unlimited, Ace Of Base, Haddaway és társaik szóltak és képviselték a fõsodrást.
Képzeld, ha voltak is néha nagyritkán trance és electro zenék, a kutya sem indult be rájuk. Valszeg azért nem, mert azok a zenék amik a szegedi klubokban mentek józanul és hallucinogén anyagok igénybevétele nélkül nem is élvezhetõek.

Dabastól Cinkotáig a pesti Csillagfényen át elég sok diszkóklubban megfordultunk a 90-es évek elején is már és ezeken a helyeken bizony még a régebbi italodisco slágerek is pörögtek néha még (Fancy, Sabrina, Modern Talking! ) és nem volt fújjolás, vagy balhék, mert akkoriban még a kidobók tették a dolgukat és nem a drogokat terjesztették mint sok más helyen...
Az "én" 90-es éveim ilyenek voltak és az "én" "mainstream" diszkó zenéim ilyenek voltak 😊

Ja, persze akkor és ott is létezett egy másik világ is. Volt egyszer például egy hely is, ahol hála Nagy Ferónak (ha mond ez a név valakinek valamit itt) hétrõl-hétre új és újabb punk, rock és alternatív kezdõ zenekarok léptek fel...nyócker Golgota utca...régi szép idõk!

Na ott meg megint csak más volt a "mainstream" a 90-es években...

Zephyr Retiring
279 negatív szavazattal 😄
(kattints a logómra) 😉