Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
Akkor mondok egy pár dolgot mert látom nem nagyon értitek mi lett volna a kérdés :) Szóval nekem Technics SL1210Mk2-m van mint tudjátok. Az Audio Technica 120E hangszedő szerintem a Technics saját kis műanyag beállító vackával adja a legjobb eredményt. Kipróbáltam a Stevenson féle univerzális sémával, nekem ebben a felállásban rosszabbnak tűnt a hang és a torzítások is felerősödtek. Aztán szintén szórakoztam még a Technics Arc sémával (protractor) ez már egészen jó volt de a műanyag izéhez képest egy rémálom vele bállítani és jobbnak sem tűnik. Viszont ami miatt az egészet felhoztam az az, hogy életemben előszőr most úgy rendeltem egy AT440Mla-t, hogy headshellre szerelve / beállítva kértem. Nos ez úgy néz ki, hogy szinte a shell leghátuljára van szerelve, nem illik sem a technics gyári műanyag sémájához sem letöltött sémához. Ennek ellenére nem szól rosszul de fogalmam sincs mi alapján állították így. Tapasztalat? Vagy valamelyik séma ennyire hátratolná a hangszedőt? Olyat már láttam amelyik teljesen előre nyomja - túlhúzza, de ez a tök hátul ez kicsit meglepett.
Szóval ilyen és hasonló véleményekre és tapasztalatokra lettem volna kíváncsi a kérdésemmel.