Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
"Az egy dolog, hogy Te milyen zenékre pörögtél valami szegedi klubbanszombat esténként, de ettől még nem ezek az általad felsorolt és halllgatott zenék dübörögtek a pesti és Pest környéki diszkóklubokban, ahová meg én jártam a 90-es években :)"
Akkor nem egy discoba jártunk, megfordultam jónéhány pesti diszkóban (és balatoniban is) - nomeg egyéb más híres-hírhedt diszkóban, de ott mind ezeket nyomták. (Persze nem mentem be külön szakosodott diszkóba, tehát ahol eleve funky vagy house diszkónak hírdette magát, olyan helyre nem mentem)
"Ahol én megfordultam, ott Dr. Alban, Dj. Bobo, Technotronic, M.A.R.R.S., 2 Unlimited, Ace Of Base, Haddaway és társaik szóltak és képviselték a fősodrást. "
Ööö most azért mert ezeket nem soroltam fel az miben más? Természetesen ezek is pörögtek de miben különbözik egy Dj Bobo, Haddaway vagy méginkább a 2 Unlimited az általam leírt BG-től, Culture Beat-től vagy Magic Affairtől? Már csak azért mert tök ugyanaz a stílus, tök ugyanaz a korszak és tök ugyanaz a zene. Tehát kb ugyanarról beszélünk. A MARRS és a Technotronic meg kilencvenes évek tökeleje, akkor én még nem jártam diszkóba, 93- után meg ezeket már nemigen nyomták. (Najó néha persze a Pump Up the Jam előkerült)
"Képzeld, ha voltak is néha nagyritkán trance és electro zenék, a kutya sem indult be rájuk. Valszeg azérrt nem, mert azok a zenék amik a szegedi klubokban mentek józanul és hallucinogénn anyagok igénybevétele nélkül nem is élvezhetőek."
Vicces, felsorolod ugyanazokat a zenéket amikről én beszélek, utána meg azt írod, hogy halucinogén anyagok nélkül nem élvezhetőek... Ez nekem erős fejvakarás...
"régebbi italodisco slágerek is pörögtek néha még (Fancy, Sabrina, Modern Talking! ) és nem volt fújjolás, vagy balhék, mert akkoriban még a kidobók tették a dolgukat és nem a drogokat terjesztették mint sok más helyen..."
No látod, később ezek már nem voltak csak külön retro bulin (amiben szintén voltunk párszor). Én drogokkal sehol semmilyen diszkóban nem találkoztam, de ez nyilván azért lehet mert nem is kerestem, így az sem talált meg engem.
"Az "én" 90-es éveim ilyenek voltak és az "én" "mainstream" diszkó zenéim ilyenek voltak :)"
Olyan nincs, hogy a TE mainstream zenéid, mert akkor az már nem mainstream. Mellesleg mondom - ugyanolyan stílusokat soroltál fel mint én szóval nem értem mire vered tamtam. Bár mondom ha neked Haddaway vagy 2 Unlimited nem eurodance (mint ahogy a BG, Culture Beat, etc) akkor feleslegesen beszélgetünk.
"Na ott meg megint csak más volt a "mainstream" a 90-es években..."
Nagy Feró SOHA nem volt mainstream, csak most, hogy minden tévében "szakért" és nyalják a seggét. Most rá lehet mondani, de előtte egészen biztosan nem. (Mint ahogy a Pokolgép sem volt soha az....)