5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#2528 OK GYURI! Kösz,én bevallom nem voltam biztos benne! -
#2527 Nincs CD játszom, csak a számítógépben, de azért majd írd be mi az. (Van egy párszáz elfekvő CD-m :D)
Jah a kocsiban van CD játszó ofkorsz. -
#2526 Óóó tényleg Brooklyn Bounce-ra mekkora tombolás volt a Sing-Sing-ben :) -
#2525 Bobby Farrell -
#2524 NARU van egy Neked szánt dupla cd lemezem,fillérekért adnám! A Te stílusod,csak német zenékkel,most megyek reggelizni,aztán majd írom mi ez! -
#2523 He? Én ezeket szinte minden diszkóban hallottam abban az időben:
-
#2522 Ilyet megint csak nem állítottam.
A Pokolgép a hazai rock/metál klubbok egyik legnagyobb sztárja volt akkoriban. Voltam Gép koncerten és Digital Scream-en is.
Mindkettőt szeretem. Tippelj, melyiken voltak kb. 10 szer annyian, mint a másikon?
Szóval már megint mellé lőttél Naru :) -
#2521 Eléggé szegényes ízlésük lehetett azoknak az embereknek akkor.
Itt, a világ másik végén, még a falusi diszkóban is szóltak ezek az előadók, sőt!
Brooklyn Bounce-os progressive-től ai I Wanna Hippie-s technóig az ég-egy-adta világon minden, a diszkóban is, a walkman-ekben, mjúzikcentereken is... -
#2520 Szerinted ebben a dalban tényleg Bobby Farrell énekel vagy mint a Boney M nótákban a férfi vokált Frank Farian? -
#2519 Igen? Pedig szerintem egyre jobb a srác. Ez az utolsó SONNE lemez meg valami mestermű. Minden fontot megért a lemez! -
#2518 Mit szívtál? Van még belőle! :)
Ezek miatt kezdődött minden:
" Westbam, Dj the Crow, Hardsequencer, Dune, Magic Affair, RMB, Charlie Lownoise & Mental Theo, Dj Quicksilver, Alice Deejay, Hypetraxx, Chicane, 666, Dance 2 Trance, Kai Tracid, Faithless..."
Ezeket a Magic Affair kivételével egyetlen diszkóban sem hallottam soha a 90-es években Pest környékén.
Mert ezek (a Magic Affair kivételével) nem eurodance zenék..
Figyuzzá mán Narcsi :) -
#2517 Egy barátomnak vések egy jó kis vinyl lemezt a 90-es évekből azt hiszem nagyon jó kis feldolgozás egyik nagy kedvencem.
Ministry Of Sound - Let's All Chant (Move Your Body) (Extended Version) -
#2516 Hát neked nem kis baj van a szövegértéseddel már megint.
Bár ha szerinted a Pokolgép volt a nyolcvanas évek végén a mainstream zene magyarországon akkor tényleg kár is vitáznunk... -
#2515 -
#2514 SCHILLER-ZEITGEIST SCHILLER-WELTREISEazaz az első két albumára gondoltam,én ezeket vettem meg,csak ezek vannak meg,de a többi albuma nem is érdekel! -
#2513 Utolsó bekezdésedre reagálok csupán.
A többi örökség ezt Te is tudod :)
Csak Neked nem mainstream a rock!
A világot (földünket) tekintve, a rockzene mindig is szélesebb réteget vonzott, mint a new york-i melegklubokban alakult disco (ami nem mellesleg pont a rock ellen született) ..
Innentől fogva pedig erről is kár vitáznunk :) -
#2512 "Holnap meg Schillert fogok hallgatni,megtaláltam délután mind2 albumát!"
Mi az hogy mind2 albumát? Van neki vagy 20-22 albuma. A legutolsóval nemrég hencegtem itten, hogy megvettem vinylen. (Arra kaptam az ivet Zephyrtől :D) -
#2511 Zef,ha már Boney M. Egy zene amit rongyosra játszottak a balatonparti diszkókbanMegunhatatlan! -
#2510 Tessék én ajánlok egy SZERINTED nem mainstream nem eurodance és diszkókban nem játszott Magic Affair számot:
-
#2509 "Az egy dolog, hogy Te milyen zenékre pörögtél valami szegedi klubbanszombat esténként, de ettől még nem ezek az általad felsorolt és halllgatott zenék dübörögtek a pesti és Pest környéki diszkóklubokban, ahová meg én jártam a 90-es években :)"
Akkor nem egy discoba jártunk, megfordultam jónéhány pesti diszkóban (és balatoniban is) - nomeg egyéb más híres-hírhedt diszkóban, de ott mind ezeket nyomták. (Persze nem mentem be külön szakosodott diszkóba, tehát ahol eleve funky vagy house diszkónak hírdette magát, olyan helyre nem mentem)
"Ahol én megfordultam, ott Dr. Alban, Dj. Bobo, Technotronic, M.A.R.R.S., 2 Unlimited, Ace Of Base, Haddaway és társaik szóltak és képviselték a fősodrást. "
Ööö most azért mert ezeket nem soroltam fel az miben más? Természetesen ezek is pörögtek de miben különbözik egy Dj Bobo, Haddaway vagy méginkább a 2 Unlimited az általam leírt BG-től, Culture Beat-től vagy Magic Affairtől? Már csak azért mert tök ugyanaz a stílus, tök ugyanaz a korszak és tök ugyanaz a zene. Tehát kb ugyanarról beszélünk. A MARRS és a Technotronic meg kilencvenes évek tökeleje, akkor én még nem jártam diszkóba, 93- után meg ezeket már nemigen nyomták. (Najó néha persze a Pump Up the Jam előkerült)
"Képzeld, ha voltak is néha nagyritkán trance és electro zenék, a kutya sem indult be rájuk. Valszeg azérrt nem, mert azok a zenék amik a szegedi klubokban mentek józanul és hallucinogénn anyagok igénybevétele nélkül nem is élvezhetőek."
Vicces, felsorolod ugyanazokat a zenéket amikről én beszélek, utána meg azt írod, hogy halucinogén anyagok nélkül nem élvezhetőek... Ez nekem erős fejvakarás...
"régebbi italodisco slágerek is pörögtek néha még (Fancy, Sabrina, Modern Talking! ) és nem volt fújjolás, vagy balhék, mert akkoriban még a kidobók tették a dolgukat és nem a drogokat terjesztették mint sok más helyen..."
No látod, később ezek már nem voltak csak külön retro bulin (amiben szintén voltunk párszor). Én drogokkal sehol semmilyen diszkóban nem találkoztam, de ez nyilván azért lehet mert nem is kerestem, így az sem talált meg engem.
"Az "én" 90-es éveim ilyenek voltak és az "én" "mainstream" diszkó zenéim ilyenek voltak :)"
Olyan nincs, hogy a TE mainstream zenéid, mert akkor az már nem mainstream. Mellesleg mondom - ugyanolyan stílusokat soroltál fel mint én szóval nem értem mire vered tamtam. Bár mondom ha neked Haddaway vagy 2 Unlimited nem eurodance (mint ahogy a BG, Culture Beat, etc) akkor feleslegesen beszélgetünk.
"Na ott meg megint csak más volt a "mainstream" a 90-es években..."
Nagy Feró SOHA nem volt mainstream, csak most, hogy minden tévében "szakért" és nyalják a seggét. Most rá lehet mondani, de előtte egészen biztosan nem. (Mint ahogy a Pokolgép sem volt soha az....) -
#2508 Vigyázz rá, jó a cucc !
Aztán ha majd ráúnsz, tudod kinek kell szólni elsőként, hogy van egy eladó Sansuid ;) -
#2507 Nekem nem volt rá, egy alkalmi vételből szert tettem rá, bár az enyém SR-838-as! -
#2506 Az ürge nem kicsit az idegen életforma megszállotja :)
Érdekes zene. Olyan ellazulós fajta.
-
#2505 Á, nem nagy szám!
Bárki vehet, akinek van rá pénze :) -
#2504 Hopp egy Sansui! -
#2503 Semmi keresnivalóm ugye a topikban, mert nem hogy bakelit lemezeim nincsenek, de még hifista sem vagyok... de, ha zene a téma, akkor én mostanában az Ő repertoárját hallgatom, a trance-es korszakából.
De - és ezért mertem egyáltalán hozzászólni - átállt a filmzenére. Érdemes bele-belefülelni, mire nem képes a srác! -
#2502 Akkor zenéljünk
Bár nekem közben melózgatnom kell..
-
#2501 Hová gondolsz!
Há persze, hogy az. Nem látod melyik totyikba tévedtél?
A zene tényleg egész hallgatható -
#2500 Hatalmas zene, gratulálok hozzá mert az oldal arculatát nézve gondolom vinyl. -
#2499 Nálam most ez forog!!!
JANAL - You Gotta Set Me Free -
#2498 Milyenek is a "Kaposi féle new-italo zenék ! -
#2497 Jobb, ha megszokod a hírnevet :)
Bár később úgyis rájössz majd, hogy jobb volna átlagosnak lenni újra... -
#2496 Azok meg milyenek?
Látom lesz mit olvasnom ezen az oldalon is mióta nem voltam itt. -
#2495 Haddaway? Ha van előadó a 90s évekből aki igazán kedveltem az Nestor Haddaway,a teljes discography meg van tőle maxi cd-k+albumok+greatest hits,nem mp3-ban -
#2494 G.N. (good night)
Schiller nem az én világom.
Az Naru kedvence.. -
#2493 Nálam most vacsi közben Haddaway Life dala szól éppen...ha már megemlítettem :) -
#2492 Holnap meg Schillert fogok hallgatni,megtaláltam délután mind2 albumát! Jó éjt Zef! -
#2491 Én ma a Kaposi féle new-italo zenéket hallgatam,igaz elaludtam közben! Joy Peters 2012-es albuma is szőlt ma nálam! -
#2490 Nem is tudom..
Sokszor tőletek kapok jó ötleteket zenének. -
#2489 Milyen zenére vágynál most ,erre tényleg marhára kíváncsi vagyok?