Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Zephyr Retiring
    Ezt az a 27 ember aki "lelájkolt" a videó alatt, nyilván másként gondolja...
    Ja, mellesleg én is :)

Beszéljünk kicsit még a mainstream kifejezésről.
    Meglepő lesz amit mondok, de a kifejezést én is értem, és tisztában vagyok vele, hogy arra mondják, amit a klubokban és a rádiókban nyomtak...illetve nyomnak éppen.
    A gond csupán annyi, hogy nem mindegy milyen szögből tekintünk a fősodrású zenékre, irányzatokra...
    A #2447-ben rosszul fogalmaztad az utsó mondatodat, ennyi.

Kanadában minden reggel! majd fél éven át az egyik helyi rádióban felcsendült egy bizinyos Thin Lizzy sláger. A "fiúk a negyedbe visszatérnek" (magyarosan elnevezve) valszeg a helyi rádiós kedvence lehetett, mert bizony tényleg olyan sokszor hallottuk ezt a dalt, hogy még ma is kívülről fújjuk minden sorát :D

Ezt is nyugodtan nevezhetjük fősodrásnak, mert bár azon a rádión hallottuk a legújabb helyi (Torontói) pop és rock slágerek mellett a Uriah Heap, a Led Zeppelin és ugyanúgy mondjuk Toto slágereit is, mint Justin Bieber éppeaktuális slágerlista vezető dalát is.

Ennyit a mainstreamről.

Az egy dolog, hogy Te milyen zenékre pörögtél valami szegedi klubbanszombat esténként, de ettől még nem ezek az általad felsorolt és halllgatott zenék dübörögtek a pesti és Pest környéki diszkóklubokban, ahová meg én jártam a 90-es években :)

Ahol én megfordultam, ott Dr. Alban, Dj. Bobo, Technotronic, M.A.R.R.S., 2 Unlimited, Ace Of Base, Haddaway és társaik szóltak és képviselték a fősodrást.
    Képzeld, ha voltak is néha nagyritkán trance és electro zenék, a kutya sem indult be rájuk. Valszeg azérrt nem, mert azok a zenék amik a szegedi klubokban mentek józanul és hallucinogénn anyagok igénybevétele nélkül nem is élvezhetőek.

Dabastól Cinkotáig a pesti Csillagfényen át elég sok diszkóklubban megfordultunk a 90-es évek elején is már és ezeken a helyeken bizony még a régebbi italodisco slágerek is pörögtek néha még (Fancy, Sabrina, Modern Talking! ) és nem volt fújjolás, vagy balhék, mert akkoriban még a kidobók tették a dolgukat és nem a drogokat terjesztették mint sok más helyen...
    Az "én" 90-es éveim ilyenek voltak és az "én" "mainstream" diszkó zenéim ilyenek voltak :)

Ja, persze akkor és ott is létezett egy másik világ is. Volt egyszer például egy hely is, ahol hála Nagy Ferónak (ha mond ez a név valakinek valamit itt) hétről-hétre új és újabb punk, rock és alternatív kezdő zenekarok léptek fel...nyócker Golgota utca...régi szép idők!

Na ott meg megint csak más volt a "mainstream" a 90-es években...