Bakelit lemezek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
imo :) science fiction is science fact
...Talán a megörökölt adósságból?
In Lak\'ech Ala K\'in
Ui.: Neked is ilyesmivel kéne inkább foglalkozni, mint bringatologatással, meg az okosságok (pofánkba) tologatásával. <#wave>#wave>
Én nem a mozgássérültekrõl, hanem (természetesen) az egészséges és normál munkára teljesen alkalmas munkahelykeresõ munkanélküliekrõl beszéltem. Úgy gondoltam, ez evidens, de belátom tévedtem. Csak nekem volt az.
A mozgássérültek csökkent munkaképességéhez nem is tudok és nem is akarok hozzászólni.
(Amúgy ha rögtön az elején közlöd ezt az igen fontos információt, természetesen már hamarabb közöltem volna, hogy ebben semmit sem tudok javasolni Neked.)
Mégegyszer elismétlem a további viták elkerülése végett kicsit módosítva:
Átlagos, normál egészségi állapotú, ép kezû és ép lábú normál munkavégzésre alkalmas emberek esetében, aki akar, az talál is munkát!
Fontos kiegészítés: igen, sajnos a buszok sehová sem visznek ingyen.
Zárszóként: szerencsére nekem egészségesek a lábaim. Ma munkába jövet defektet kaptam a biciklimmel, így a fentmaradó 4 kilómétert gyalog tettem meg. Természetesen a mûszak végén a bicajomat hazáig tolva fogok gyalogolni, és kb. éjfél után fogok hazaérni. Jó kis mozgás lesz a holnap hajnali pesti start elõtt...
Látjátok? Mindenkinek meg van a saját problémája, amit segítség híjján önmaga is megoldhat. Tudom én, ez a semmiség eltörpül a mások problémái mellett, hiszen abból mindenkinek a sajátja a legégetõbb.
Én nem is akarok ebben senkivel sem versenyezni. Csak egy dologra vágyok, hogy holnap pesten a nagybátyám Technics pörgetõjét bekapcsolhassam és meghallgathassak egy jó kis lemezt.
Mostanság ezt még megtehetem.
De ki tudja, lehet, hogy egy nap majd elvesztem teljesen a hallásomat, és akkor majd más hobby után kell nézzek.
Mivel ma 23:59 után 1 perccel nekem már hétvége lesz, hagy kívánjak mindannyiunknak kellemes hétvégét, jó zenéket, jó egészséget és erõt a vágyaink eléréséhez! Szevasztok!
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
"viszont fosnak nekimenni az akadályoknak, nem képesek megoldást keresni és találni helyzetük jobbá tételéhez. Sajnálom, de nem tudok szimpatizálni velük."
Anyósomnak egy fertõzés megtámadta a lábát, 3 hónapig volt korházban nyitott lábfejjel. Végül nem tudták megmenteni ezért amputálták. (Még 1 hónap a korházban). Mire kijött lejárt a munkaszerzõdése (mert ugye manapság az divik hogy 1 évre írják alá mindenütt a munkaszerzõdéseket), tehát albérletet esélytelen, hogy fizessen - hozzánk költözött. Gógyszerek, mûláb, tolószék stb, támogatásokkal együtt sem olcsó mulatság - mi fizetjük. Rokkantásgi ügyintézést Decemberben elindítottuk - még nem történt semmi, papír tologatás folyik - de az ügyintézõ szerint a rokkantnyugdíja 30e forint alatt lesz köszönhetõen az új szabályoknak - lakhatási támogatást kaphatna HAVI 8 azaz nyolcezer forintot. Õ "szerencsés" abból a szempontból, hogy lánya és veje befogadta gondoskodik róla. Ahol ez nincs? Ott hogyan éli túl azt a jópár hónapot amíg egyáltalán megítélnek neki bármilyen összeget? Ha megítélnek neki 30-40 de esetleg 60e forintot mihez kezd belõle? Éhenhaláshoz sok az élethez meg kevés. (albérlet + rezsi + kaja ki sem futja). Várom a tippeket rá mi a megoldás. Igazad van sajnálni nem kell hiszen õ tehet róla, annyi végig dolgozott évtized után egy hülye vírus elintézi a lábát - a kormány meg (bár az évek alatt befizetett adójából bõven futná), egyszerûen megvonja a vállát. Nem is kell szimpatizálni - a kérdés költõi volt, hogy ha mi nem vagyunk ki tartaná el - Zephyr szerint mennie kellene ugye Gyõrig busszal hátha ott van rokkantakat foglalkoztató állás - szerinted meg õ tehet mindenrõl.... nincs kétségem afelöl miért tart itt az ország, érzelmek nélkül csak acsarkodással...
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Csak gondoltam megtöröm a "csöndet" egy kis zenével..hamár úgyis egy zenei altotyikban vagyunk 😊
Vannak egyébként jó példák is a jutyubra:
Mint pl. ez.
Igaz: ez nem zene 😊
Ez viszont már az 😊
Sok mindennel egyetértek amit eddig elmondtál, ezt azonban nem írom alá.
Emberi sorsok - vannak akik természetbõl adódóan könnyen veszik az akadályokat, vannak akik kevésbé- és vannak akik szerint mindenki más hibás (elsõ sorban az aktuális kormány - a megtestesült ördög) csupán õk nem, viszont fosnak nekimenni az akadályoknak, nem képesek megoldást keresni és találni helyzetük jobbá tételéhez. Sajnálom, de nem tudok szimpatizálni velük.
In Lak\'ech Ala K\'in
Pont ezért mondtam, amit.
Befejezhetnétek már a sok okoskodást,
és esetleg maradhatnánk a fõtémánál is.
Vagy ennyi volt?
sg-s barátomnak Narunak.
Nem az én feladatom mások életének jobbá tétele. Ha Neked ez az életcélod, az meg a Te dolgod. A saját életemet jobbá tudtam tenni. Lehet követni ezt a példámat.
Túl sokat képzelsz rólam, vagy a világról is.
Arról sem nyitok vitát, hogy mit támogat a munkaügyi központ és mit nem. Járjon utána személyesen akinek ez fontos.
Minden tiszteletem a Tiéd amiért másokon próbálsz segíteni.
Nem tudsz mindenkin.
Én pedig azon segítek, akiken én tudok.
Én sem tudok mindenkin.
Csak kitartást és sok szerencsét kívánhatok Neked.
Többet ne várj tõlem se, mert mi is fizetésbõl élünk, gyereket nevelünk és hitelt fizetünk.
Bár többet tehetnék. De nem egyelõre nem lehet sajnos. T.Z.
Még jó, hogy arról beszélünk, hogy még odáig sem jut el.
"De egy személyes elbeszélgetésen ezt is elmondják."
Még jó, hogy arról beszélünk, hogy még odáig sem jut el.
"Messzire utazások költségét a munkaügyi központok is (utólag) támogatják."
Ahogy Móriczka elképzeli! (Rossz információid vannak)
"Tessék érdeklõdni. Szája mindenkinek van."
Természetesen. Így szoktak elküldeni a pi.csába!
"Nálam sokkal jobb segítségeket is találni sokfelé... megsúgom..."
Igen pl itt vagyok én. Csak ez az egyik vesszõparipám - mint írtam is. Sajnos a Magyar emberek akik megfelelõ körülmények között élnek azt hiszik, hogy nálunk jól mûködik a szociális háló - pedig sokszor egyáltalán nem mûködik. Erre próbáltam felhívni a figyelmet. És a jövõben is megragadok minden forumot ahol ez felmerül, hogy megpróbáljam felnyitni emberek szemét. Persze a mai világban ez szinte lehetetlen - szeretik egy kézlegyintéssel elintézni a dolgot (mint most te), egészen addig amíg õk nem kerülnek ilyen helyzetbe és csak pislognak, hogy most akkor mi miért.
Egyébként ez tényleg a bakelitek foruma és nem a munkanélkülieké, rokkantaké, fogyatékosoké (akiket most készül MEGÖLNI a jelenlegi kormány)!
Próbaidõ után általában a cég.
De egy személyes elbeszélgetésen ezt is elmondják.
Messzire utazások költségét a munkaügyi központok is (utólag) támogatják.
Tessék érdeklõdni. Szája mindenkinek van.
Miért itt kell ezt megvitatni?
Nálam sokkal jobb segítségeket is találni sokfelé... megsúgom...
Minden kérdésedre a válasz: #1800.
Kitartás.
Javítok: Ez LENNE a normális!
"Aki neten, e-mailen és telefonon keres munkát otthon ücsörögve és a csodára várva, na látod az a nem normális viselkedés és hozzáállás."
Semmi ilyesmit nem említettem. Apósom is el szokott menni személyesen oda ahova tud. Csak ugye a te elképzeléseddel ellentétben rengeteg embernek 300Ft-os buszjegy kifizetése bizony-bizony komoly anyagi megterhelés (és ez akkor ugyebár csak helyijárat nem távolságiról beszélünk). Ha szerinted az a normális, hogy nulla forintból 5-6e forintot elköltenek, hogy felmenkenek gyõrbe és ott lehet hogy tíz perc után hazaküldik õket - akkor te valami nagyon nagy álomvilágban élsz. (mint ahogy rengeteg ember akivel találkozok).
Ámde én lehetõségemhez képest segítem ezeket az embereket - ha kedved van a való világba leszállni és segíteni akkor jelentkezz szívesen látunk. Szívesen mutatok neked olyan családot ahol nagyapa alkalmi munkát vállalva keres egy hónapban 10-80e forintot. (mikor hogy sikerül). Nagymama betegsége miatt alkalmatlan a munkára és kapja a 28e forint járadékot (számolj), és a 8 éves gyerek (unoka aki rájuk maradt) amikor hazamegy télen az iskolából akkor vacsorára vagy kap vajas kenyeret / vagy éppen csak üres kenyeret kap (MINDENNAP!!!), és a gyerta mellett próbálja megírni a házi feladatot (már amikor van pénz gyertára!! Azt már nem is mondom, hogy nagyapa az egyik ilyen rosszabb hónapban ugye nem nagyon evett és a mentõ vitte be kiszáradással, kóros éhezéssel - másnap azonban muszály volt lelépni a kórházból mert ki visz haza kenyeret ha õ nem?
Láttál te már kislányt TÉLEN, HÓBAN SZANDÁLBA menni iskolába? Én igen. Szívesen bemutatlak nekik is és meséld el ott apunak, hogy bár a gyerek lábára nem volt cipõ, de ha felbuszozik - vonatozik Gyõrbe az Audihoz akkor ÉRDEKLÕDHET állásról! Nem állást kap, hanem ÉRDEKLÕDHET! Nagy különbség! Azt már meg sem említem, hogy ha netalán eljut oda és felveszik akkor utána mi van? Hogy jár egy hónapig (az elsõ fizetésig) fel?
Iszonyatosan nagy álomvilágban élsz csakúgy mint az emberek (és fõleg a vezetõink jó része). Ma Magyarországon a fentiek nem ritkák, gyerekek éheznek csak mi ugye jóléti társadalom vagyunk tehát papíron ilyen nálunk nincs. Vagyis csak papíron van azt meg könnyû azt meg könnyû a szõnyeg alá söpörni 😞
"Megismétlem azt amit tudok: aki akar, az talál munkát! Lehet, hogy nem ott ahol szeretne. De ez nem kívánságmûsor."
Továbbra is állítom. Egy ideális világban esetleg rokonokkal, segítõkkel a hátad mögött esetleg. Akinek meg nincs azt meg mindenki leszarja - kirekeszti.
"Részemrõl ezt a témát (is) lezártam, mert semmi értelme olyan dologról vitázni, amit a vitapartner nem is akar megérteni."
No látod ezt én is így gondolom. Ülsz otthon a télen meleg, nyáron hûvös hajlékodban ahova be van vezetve a gáz, az áram és a folyóvíz és egyszerû pökhendisékbõl lesöpörsz embereket akiknek ez nem adatott meg. Javaslok neked nyáron egy kis túrát a tanyavilágokba! Olyankor úgyis szép az idõ!
Ott gyõzött a mani.
Mérnök nem leszel OKJ-n..
De pl. Gyõrbe kezdetnek ez is megteszi..
Csak azért javaslom az ottani gyárat, mert az ország emez felében közel 100 ezerrel kevesebbet lehet keresni...
Segítek: ezt nevezik normálisnak.
Aki neten, e-mailen és telefonon keres munkát otthon ücsörögve és a csodára várva, na látod az a nem normális viselkedés és hozzáállás.
Aki a fáradtságot sem veszi, hogy személyesen befáradjon a kinézett munkahelyre, az már elnézést, de mit akar?
Megismétlem azt amit tudok: aki akar, az talál munkát! Lehet, hogy nem ott ahol szeretne. De ez nem kívánságmûsor.
Részemrõl ezt a témát (is) lezártam, mert semmi értelme olyan dologról vitázni, amit a vitapartner nem is akar megérteni.
Lehet érdeklõdni, de nem telefonon vagy a neten. Személyesen. Tõlünk idén már a 4. szakember ment át. Lehetõség is bárkinek adott. OKJ-s "végzettség" is megfelel.
Egyéb óhaj, sóhaj?
Fiatal házaspár albérletben. Eddig apu keresett 150e forintot de év elején leépítés volt a cégnél, így mostanra a bevétele 0 Ft. Anyu eddig sem nagyon tudott elhelyezkedni. Most felvették Tesco pénztárosnak 70e forintért. Apu bármit elvállalna de nincs. Az albérlet havi 40e Ft + rezsi (a pénztárosi fizetés már ugrott is) kaja, ruha, tévé, internet és egyéb számlák még benne sincsenek. Visszamehetnek nagymamához piripócsfalura, de ott ezer százalék, hogy egyikõjüknek sem lesz munkája. Anyunak egyébként eladói végzettsége van, apunak meg autószerelõi. Két olyan szakma amire a mai világban semmi szükség. Ettõl függetlenül apu még kubikusnak sem kell mert nem keresnek sehol. Ez ma Magyarországon nem egyedüli (talán nem is szélsõséges) példa az ország egyik legnagyobb városában. Ettõl függetlenül bárhova elköltöznének ahol van munka - de sehol nincs. Ha tudsz különbözõ munkákat akkor szólj, legalább 30-40 ilyen embert ismerek, már küldöm is õket!
Hehe 😊
Lássuk csak.
Valaki dolgozik mondjuk minimálbérért.
Az legyen csak mondjuk 80 rongy. Mondjuk egy 20-as a bérlet. Bár sok cég támogatja, de mondjuk most nem. Kell ugye rezsit fizetni, ez legyen 30. Lement a bérlet és a rezsi. Maradt 30. Kell ugyebár enni is valamit. Ez legyenújabb -30. Ekkor van az ürge 0-n.
Ha mindezt egyedül csinálja végig, talán még egy picit spórolhat is. Ha viszont picit gondolkozik, keres egy társat maga mellé.
Két fizuból csak több marad. Ez egy szélsõséges fikció. Hiszem, hogy azért sokaknak ettõl jobb élete van. De ha semmit sem dolgoznak, meg sem próbálják, csak siránkoznak, akkor magukra vessenek.
Nem teljesen értem. Akkor is csinálják ha a végén kevesebb pénzük marad mintha nem dolgoztak volna?
mert nekem bakeltiton nincs meg. De így sem rossz<#eljen>#eljen>
Azt képzeled, hogy amit itt tapasztalsz, az a valóság?
Mindazonáltal azért én ismerek pár munkanélkülit akik megtesznek mindent mégsem sikerül elhelyezkedniük. Sajnos ez ma Magyarországon nem túl ritka eset.
Õket sem fogom sajnálni."
Nagyon távol állunk elvekben egymástól ez tisztán látszik. Nekem ha egy munkanélküli felismeri, hogy õ a hibás az a lehetõ legjobb pont. Én azt nem bírom amikor mindenki hibás: az állam, az önkormányzat, a postás, a szomszéd - csak õ maga nem.
Szerintem pont fordítva van, no de mindegy 😊
Én olyan emberekkel "osztok meg" zenéket, akik kiérdemelték.
Vannak páran, akik ha megkérnének, személyesen is elvinnék nekik egy egy lemezritkaságot meghallgatni. Még akkor is, ha az ország másik felén laknak.
Nem irigy vagyok, csak realista.
Megvethetsz, de a munkanélküliek is sokszor csak önmagukat hibáztathatják.
Õket sem fogom sajnálni.
Mint ahogy zenéket sem osztogatok ingyen senkinek. Csak, ha megérdemlik.
Látod ebben is különbözünk 😊 Én vinylt nem adok kölcsön SENKINEK SEM! Szívesen bedigizem bármelyik havernak de a lakásomat csak akkor hagyja el egy lemez ha kifizették az árát. Nincs más eset!
Ha én megvettem, más is meg tudja.
Azt meg majd én eldöntöm, hogy kinek is adom kölcsön meghallgatni.
Ezt nem tiltja semmilyen törvény..
Minden lemez megszerezhetõ, csak az a kérdés milyen áron."
Új bolti forgalomban? Kétlem. A használt adás-vétel meg nem tartozik bele az általad lenézett folyamatba, lévén abból több pénzt már akkor sem lát a kiadó ha 400x-os áron cserél gazdát...