Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
"Sokat lehetne vitatkozni azon milyen zenék számítanak "mainstream" disco zenének!
Véleményem szerint a 80s évek italo-euro disco zenéi közt kellene keresgélni!"
Az maximum AKKOR számított mainstream-nek. A mainstream ugyanis nem köthető korhoz, az MINDIG van. A magyar rádiók szinte mindegyike mainstream zenét játszik (ami nem iránymutatót jelent még mindig, hanem fősodrást, azaz az átlagigényt megtestesítő muzsikát) - ezért szólnak gyakorlatilag mindegyik rádióban ugyanazok az előadók (mainstream), ezért nem fogsz hallani bennük kora délután Hardcore, Gothic vagy durvább Punk zenét. No ennyit erről.
"Narumon listáján vannak olyan előadók akik zenéjét a 'Love Parade' techno fesztiválon játszották,rendszeresen,oda valók voltak inkább!"
Ott is. Sőt szerencsére voltam nem is egy Love Parade-on. Legutóbb 2011-ben Zürichben. De ott voltak a Mayday események is (manapság meg a Sensation White és a Sensation Black partyk). Meg persze ebben az időben (fiatalon ugye:D), reggel szem kinyit német viva bekapcsol és egész nap ezek mentek. Szombat este le diszkóba - ott ezekre pörögtünk. Plusz Singben akkoriban mentek a Rave bulik, meg arra datálodik a szegedi Hypno diszkó rövid élete is ahol néhány jó bulit végig tomboltunk!
"Valószínű a fiatalabb korosztálynak akkor ez számított olyan club zenének,mint nekem a 80s években pld. Miko Mission!"
Így van. Ezzel kezdtem a mondandómat. Örülök, hogy lassan tisztázzuk a félreértéseket.
"A lényeg,szerencsére a disco és club zene,képes mindig megújulni,én azokat nem értem akik leragadnak,egy zenei stílusnál,és egy bizonyos korszak zenéinél!"
Azokat én sem, bár nem tudom, hogy vannak-e ilyenek.
"Napjaink zenéi közt is vannak zseniális muzsikák,stílustól függetlenül,persze az egyértelmű hogy a 80s évek zenei termése az kimagasló volt!"
Visszautalva ez tök korszakfüggő - mármint emberileg ahogy írtam is. Nagybátyám pont annyi évvel idősebb nálam, hogy neki a nyolcvanas évek már egy giccs szemét, olyat ő nem hallgat - szerinte a jó zenék a 70-es években voltak. (Faterom szerint meg azok is szarok, jó zenét csak a 60-as években tudtak csinálni) - Éééés unokatesóm szerint aki idén töltötte a 18-at a 60-as,70-es,80-as 90-es évek is nagy szar a legjobb bulizenék azok a román dance-ek (inna és társai) a Scrillex, a dubstep műfaj. Ő majd amikor gyűjtő lesz nagy valószínűséggel ezeket fogja a gyűjteményébe rakni.
"A disco zene viszont,ugyebár már a 70s évek közepétől,elindult máig tartó hódító útjára"
Igen. Ezt is megbeszéltük már korábban, hogy én azt a részét kifejezetten NEM szeretem. 82-83 utáni zenék azok amik nekem ebből bejönnek (persze kivétel mindig van).
"Narumon ki fog fakadni,mondván mi ez,de nekem alap zene a korai disco zenék időszakából.Secret Service"
Nem akadok ki. Nem ugrálok érte de azért nem csináltak rossz zenét, sőt asszem van is lemezem tőlük.
"Nyakunkon a hétvége,hurrá!"
Jah most riadtam egy tegnapi jól sikerült tejfakasztó buli után :)