Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
"Annyiban had védjem meg Narumon barátunkat,hogy az általa felsorolt előadók anno aktuális zenéit valóban sokat pörgették a dj-k az európai disco clubokban!"
Erről van szó. És én ennyit is írtam, semmi többet!
"Ám mégis Zephyr véleményével értek egyet,ezek nem iránymutató disco zenék,ha azt írtad volna hogy club zenék,az helyesebb meghatározás lett volna!"
Én hol írtam, hogy iránymutató zenék?? Sehol nem írtam ilyet. Valamit nagyon félenéztetek (vagy a mainstream szó jelentésével nem vagytok tisztában). A Mainstream azt jelenti, hogy fősodrás - ide azokat a zenéket soroljuk amiket agyba-főbe játszanak a DJ-k, rádiók, tévék - ők adják ugyanis a fősodrást. Nem jelent sem igényességet, sem igénytelenséget.
"A 90s évek közepén tomboló dancefloor stílusától,eljutunk a korai trance,euro house,hard trance stílusig!"
Ezt sem vitattam soha, bár én a korai trance és leginkább house zenéket (mondjuk nagyjából 93 előttieket) annyira nem csipázom, bár van egy klasszikus díszdobozos 6 lemezes reactivate válogatásom.
"Jómagam a listád előadóiból a még mindig aktív Chicane-t emelném ki,zenéit rendszeresen hallgatom."
Nattyon jó kis muzsikát csinál még most is, volt szerencsém élőben csápolni amikor itt voltak Szegeden.
"Az mindenesetre világos,leragadtál a 90-es évek 2000-es évek közvetlen elejének nem annyira dicső zenei világában,"
Mi az, hogy leragadtam? Aki italo discókat gyűjt az meg leragadt a nyolcvanas években? Vagy hogy kell ezt érteni? Ám valóban, ha elektronikus maxiról van szó akkor engem LEGINKÁBB ezek érdekelnek. (Persze mostani korból is van Scooter maxim - de ugye az végülis inkább előbbi csoporthoz tartozik. A mostani electronik és dance mainstreamből nem nagyon van olyan aminek megvenném a maxiját - egyrészt mert a maxi nálam mindig sokkal értéktelenebb mint egy LP, másrészt nem is nagyon van olyan amelyik pénzt ér.
"és az, az electro amire én gondoltam a JD DAVIS nótával kapcsolatban,az nem éppen ezen előadók zenéivel van egy kategóriában!"
Nekem ez a néhány club zene amit mostanában mutattál, mind totál ismeretlen volt a JD Davis is az, most hallgattam életemben először - nem volt rossz nóta de nekem speciel a gyűjteményembe nem kéne. Egyszerűen nem ez a stílus az amit én zenében keresek.
"Ma nekem olyan hangulatom van hogy ilyen zenéket fogok hallgatni: TOTO+Simple Minds+The Cars+Real Life+Electronic"
Toto jó, Simple Minds lemezem van egy csomó, azokat most készülök összeszedni és felrakni vaterára.