Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Dióka
    én nem akartam semmit kimagyarázni, vagy alátámasztani, (csövesről meg főleg nem), teljesen másról beszéltem, csak nem sikerült megértened,mondjuk ezen az elmúlt évek alapján nem tudok meglepődni.

és igen, mert te vettél egy korábban kurvadrága cuccot fillérekért,attól még az egyáltalán nem biztos, hogy jól is szól, legfeljebb árban nem volt rossz bolt....a kettő nem ugyanaz.

egyben tudok egyetérteni, ez öröm is számodra, amit le is írtam, csak hát ugye öregszel és sokat ismétled önmagad...ami drága és jónak tűnik, azt akár egy olcsóbb csúnyább is tudhatja....de hogy tudja-e valójában, hát ez az,ami csak akkor derül ki, ha teljesen azonos körülmények között kerül összehasonlításra és mondjuk nem a te Sokol hangfalaiddal.
    a "hi-fi szabványt" meg ne erőltesd (ráadásul, hogy nincs is teljesen egységes világszabvány ezügyben), és ne keverd össze a DIN-el vagy IHF-fel,mert az elmúlt 90 évben is folyamatosan változik ezügyben is sokminden, sőt már lényegesen több szabvány (tehát mérésmódszer) szerint minősítenek a gyártók (ki ebben, ki abban) ebben a kategóriában is, és egy jó csöves erősítő is röhögve meg tud felelni bármelyik 'hi-fi szint' minimál követelményeknek, még akkor is ha a legtöbb thd-je jóval magasabb az integráltnál. a minőségben ez csak egy tényező, és alapvetően nem is ezen (a papíradatokon) bukik vagy áll meg a hangminőség megítélése....