Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Zephyr Retiring
    Akkor amint ígértem, nem helyiek kedvéért..
    (A teljes cikk Varga Diána tollából hamarosan elérhető lesz itt. 21. szám lesz majd)

Életen át szól a bakelit-rock

Közel 40 ezer bakelitlemez, kazetta és CD büszke tulajdonosát kaptuk cikkvégre
    Mihály Zoltán az Orosházi Rock és Blues Club alapítóját kérdeztük a zene és a lemezek iránti szenvedélyéről.

" -Kilenc éves voltam, eltörtem a lábam. Volt otthon egy rádiónk, amit unalmamban tekergettem: egyszer csak megszólalt az angol BBC, azonnal megfertőzött a zene. A rádióból megtanultam angolul, és levelezni kezdtem közel 40 - 50 országba írtam, ami akkoriban szinte szenzáció volt. Így kaptam lemezeket is. A 80-as évek elejére körülbelül ötezres gyűjteményem volt, csak bakelitből. Ezt akkor el kellett adnom, abból a pénzből vásároltam életem első lakását. Kazettákból is sikerült összeszednem legalább nyolcezret, ezeket a fiam örökölte meg a CD korszak elején. Mára zenei lemezekből, kazettákból, CD-ből és DVD-ből közel 40 ezer gyűlt össze. Többszobás házunk van, aminek minden szegletében van valami belőlük. Nem vettem sem Audit, sem kacsalábon forgó palotát, de a zene iránti szenvedély egy életen át elkísér. "