5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Zephyr Retiring
    Csak tipp, de szerintem mp3-ra gondolt.
    Egy ideje már (jó ideje) a legtöbben csak empéjtrét "gyűjtenek"...
    A magam részéről én nem neveznék ugyan semmilyen mp3-as kollekciót gyűjteménynek - még akkor sem, ha ez egy egy előadó teljes diszkográfiáját takarja, és akkor sem ha hosszú évtizedeket ölel át.
    A gyűjtemény (hangsúlyozom számomra) inkább olyasmi, ami a hang és a fizikai megvalósulás elegye a létező legjobb hangminőségben. Vannak pl. előadók, akik csak bakeliton jelentek meg. Olyanokat is tudok, akik csak szalagos rendszereken.
    Ezek javatészt ritka és nagyon értékes és legtöbbször nagyon régi hangfelvételek.

A mai zenehallgató társadalom sajnos már másként gondolja. Az ő fülük már az mp3-ra van kihegyezve..
  • Musachy
    Az milyen formátum?
  • lajos9920
    Üdv!

Keresem Szikora Róbert és az R-Go 1986-os Így jácctok ti c. lemezét letölthető formátumban.

Üdv: Lajos
  • DFresh
    Ez az akció tényleg elég jó, érdemes élni vele.
  • narumon
    Igen nem rossz, van rajta 1-2 jó szám!
  • sanyo71
    Jó választás mind az ötBejött a Teresa????
  • Musachy
    Egy közös van!
  • narumon
    Én ezeket rendeltem:
    Ryan Paris - Parisienne Girl
    Albert One - EP One
    Juno Gang - Everybody Comes
    Siberian Heat/Elec Cora - Number One
    Antilles - Friendly Fire
  • Musachy
    Arra kíváncsi leszek majd, hogy ha összevetjük ki mit rendelt, mennyi egyezik.
  • Musachy
    Ja. De pont azt néztem, hogy 2*5 esetében kevesebb a posta, mint 1*10-nél...
  • narumon
    ui: Legközelebb beszéljünk össze, olcsóbban megúsztuk volna a postát...
  • narumon
    Akkor sínen van?
  • Musachy
    Hát így, már konzultáltam velük.
  • narumon
    Mit jelent, hogy discogson keresztül mert én is ott intéztem de ott azt írták, hogy emailben kell rendelni így én oda küldtem a rendelést. Még aznap válaszoltak, másnap fizettem, harmadnap semmi, negyedik nap jött az email, hogy postázták!
  • Musachy
    Igen az nagyon durva árszabás szerintem is, de gondolom nem véletlen ez a leárazás... Nyilván ki kell pörgetni a készletet, s ilyen árak mellett csak így megy. Nekem is van egy ötösöm folyamatban egyébként, bár én a discogson keresztül intéztem viszont gondolkodóba ejt a reakcióidejük... Vagy csak sok a dolog.
  • narumon
    Ezt most így én sem tudom :)
    Valahogy ez a stílus kimaradt nekem (nem kis mértékben azért mert 20EUR egy új maxiért szerintem kimeríti a lopás fogalmát), de most pótoltam. Igaz ez az ötös pakk pont jó nagyjából ebbe bele is fért amivel eddig szemeztem.
  • Musachy
    Mármint az, hogy vett vagy az, hogy eddig még nem?
  • gyorgy74
    Nagy hiba.
  • narumon
    A New Italo topicban már feldobták az Iventi Records akciót, én meg ma kaptam az emailt, hogy postázták az általam kiválasztott 5db-ot. Nagyon izgi még soha nem vettem új Italo maxit :)
  • narumon
    Egen, elég furcsán néz ki...
  • Musachy
    Hogy ugrál szegény hangszedő...
  • Zephyr Retiring
  • Musachy
    Én nem vagyok ilyen pedáns...
  • johnlennon
    Sziasztok!
    Idézet Ben Liebrand honlapjáról:
    " Transferring from Vinyl

Only when no master can be found at all (including having contacted the original artists in many occasions) I have to revert to Vinyl, and only do so if a mint copy is at hand. So....

Man am I happy I always spun my records using the Stanton 681 EEE's, instead of abusing them with the surface grating 500AL's.

So... Transfer was done using a Denon 304 Moving coil cartridge, amplified by a Studer Phone Pre-amp to +4dB balanced line signal.
    The signal was then fed into the AD converters of a Tascam DA30 and recorded directly to 44.1 kHz 16 bit.
    Yes, A higher bit rate is better, but only if it stays at that bit rate. Down-sampling to the CD standard introduces more unwanted side effects than simply recording it at the correct sample and bit rate in the first place.

All clicks where removed by hand. instead of editing them out , which removes short spaces of time, they were removed by means of interpolation, thus keeping the correct timing.

Fade-out's were cleaned up, intros where inspected at sample-zoomed view. Distorted section were repaired by interchanging from identical snippets elsewhere in the song and all was done to ensure that you have the best possible audio experience in lack of the preferred analog tape master. "
  • Zephyr Retiring
    Talán nem is fontos. Zolinak olyan ismerettségi köre van, hogy 40 ezer lemeztől sokkal többhöz is hozzá tud jutni bármikor. (lásd. példaként amit nemrég firkantottam a 80-asba Imréről...)
  • narumon
    Kíváncsi lennék ebből mennyi a bakelit és mit ölel fel a gyűjtemény.
  • Zephyr Retiring
    Akkor amint ígértem, nem helyiek kedvéért..
    (A teljes cikk Varga Diána tollából hamarosan elérhető lesz itt. 21. szám lesz majd)

Életen át szól a bakelit-rock

Közel 40 ezer bakelitlemez, kazetta és CD büszke tulajdonosát kaptuk cikkvégre
    Mihály Zoltán az Orosházi Rock és Blues Club alapítóját kérdeztük a zene és a lemezek iránti szenvedélyéről.

" -Kilenc éves voltam, eltörtem a lábam. Volt otthon egy rádiónk, amit unalmamban tekergettem: egyszer csak megszólalt az angol BBC, azonnal megfertőzött a zene. A rádióból megtanultam angolul, és levelezni kezdtem közel 40 - 50 országba írtam, ami akkoriban szinte szenzáció volt. Így kaptam lemezeket is. A 80-as évek elejére körülbelül ötezres gyűjteményem volt, csak bakelitből. Ezt akkor el kellett adnom, abból a pénzből vásároltam életem első lakását. Kazettákból is sikerült összeszednem legalább nyolcezret, ezeket a fiam örökölte meg a CD korszak elején. Mára zenei lemezekből, kazettákból, CD-ből és DVD-ből közel 40 ezer gyűlt össze. Többszobás házunk van, aminek minden szegletében van valami belőlük. Nem vettem sem Audit, sem kacsalábon forgó palotát, de a zene iránti szenvedély egy életen át elkísér. "
  • sanyo71
    Privi ment!
  • sanyo71
    Átkonvertálom a lemezt neked mp3-ba hogy meghallgathasd,ha jó az neked
  • narumon
    Oké - hát akkor a labda a te térfeleden pattog - az igazi az lenne ha ebben a hónapban megkapnám a kész (nagyjából végleges, de nem kell, hogy teljesen finomított legyen) számot.
  • Zephyr Retiring
    Késő. Már újra küldtem :D
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, már emlékszem - olvastam a biztató üzeneted (és ezúttal köszönöm is).
    A próféta szóljon belőled :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, az rémlik.
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    04.13.-án küldtem "japán" témában. Elküldöm újra akkor...
  • Musachy
    Biztos másnak küldte, dehát már azt se tudja, hogy hol áll a feje...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem kaptam privit manapság.
  • Zephyr Retiring
    Hali Imyke!
    Privire nem reagáltál. Megkaptad egyáltalán?...
    (kérdés itt válasz ott)
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm a lehetőséget, és benne vagyok :)
    Igazi kihívás, és ezt szeretem :)

• Zephyr Retiring
    Témához (itt is) visszakanyarodva...
    A helyi újságban lehoztak egy jó kis cikket ami ide vág (bakelit lemezek) ...
    A nem orosháziak kedvéért "átkonvertálom" valamilyen txt fájlba, kicsi átszerkesztem (hogy illjen az sg világába) és majd közlöm itt :)
    Igyekszem holnap lerendezni ;)
    Ma ugyebár dolgozni kell, ha nem mondtam volna még...
  • Zephyr Retiring
    Nem is rólam beszéltünk :)
    Sanyi gyerek nem olyan irígy, mint amilyennek én láttatom magam..