Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    "Segítek: ezt nevezik normálisnak."

Javítok: Ez LENNE a normális!

"Aki neten, e-mailen és telefonon keres munkát otthon ücsörögve és a csodára várva, na látod az a nem normális viselkedés és hozzáállás."

Semmi ilyesmit nem említettem. Apósom is el szokott menni személyesen oda ahova tud. Csak ugye a te elképzeléseddel ellentétben rengeteg embernek 300Ft-os buszjegy kifizetése bizony-bizony komoly anyagi megterhelés (és ez akkor ugyebár csak helyijárat nem távolságiról beszélünk). Ha szerinted az a normális, hogy nulla forintból 5-6e forintot elköltenek, hogy felmenkenek győrbe és ott lehet hogy tíz perc után hazaküldik őket - akkor te valami nagyon nagy álomvilágban élsz. (mint ahogy rengeteg ember akivel találkozok).
    Ámde én lehetőségemhez képest segítem ezeket az embereket - ha kedved van a való világba leszállni és segíteni akkor jelentkezz szívesen látunk. Szívesen mutatok neked olyan családot ahol nagyapa alkalmi munkát vállalva keres egy hónapban 10-80e forintot. (mikor hogy sikerül). Nagymama betegsége miatt alkalmatlan a munkára és kapja a 28e forint járadékot (számolj), és a 8 éves gyerek (unoka aki rájuk maradt) amikor hazamegy télen az iskolából akkor vacsorára vagy kap vajas kenyeret / vagy éppen csak üres kenyeret kap (MINDENNAP!!!), és a gyerta mellett próbálja megírni a házi feladatot (már amikor van pénz gyertára!! Azt már nem is mondom, hogy nagyapa az egyik ilyen rosszabb hónapban ugye nem nagyon evett és a mentő vitte be kiszáradással, kóros éhezéssel - másnap azonban muszály volt lelépni a kórházból mert ki visz haza kenyeret ha ő nem?
    Láttál te már kislányt TÉLEN, HÓBAN SZANDÁLBA menni iskolába? Én igen. Szívesen bemutatlak nekik is és meséld el ott apunak, hogy bár a gyerek lábára nem volt cipő, de ha felbuszozik - vonatozik Győrbe az Audihoz akkor ÉRDEKLŐDHET állásról! Nem állást kap, hanem ÉRDEKLŐDHET! Nagy különbség! Azt már meg sem említem, hogy ha netalán eljut oda és felveszik akkor utána mi van? Hogy jár egy hónapig (az első fizetésig) fel?
    Iszonyatosan nagy álomvilágban élsz csakúgy mint az emberek (és főleg a vezetőink jó része). Ma Magyarországon a fentiek nem ritkák, gyerekek éheznek csak mi ugye jóléti társadalom vagyunk tehát papíron ilyen nálunk nincs. Vagyis csak papíron van azt meg könnyű azt meg könnyű a szőnyeg alá söpörni :(

"Megismétlem azt amit tudok: aki akar, az talál munkát! Lehet, hogy nem ott ahol szeretne. De ez nem kívánságműsor."

Továbbra is állítom. Egy ideális világban esetleg rokonokkal, segítőkkel a hátad mögött esetleg. Akinek meg nincs azt meg mindenki leszarja - kirekeszti.

"Részemről ezt a témát (is) lezártam, mert semmi értelme olyan dologról vitázni, amit a vitapartner nem is akar megérteni."

No látod ezt én is így gondolom. Ülsz otthon a télen meleg, nyáron hűvös hajlékodban ahova be van vezetve a gáz, az áram és a folyóvíz és egyszerű pökhendisékből lesöpörsz embereket akiknek ez nem adatott meg. Javaslok neked nyáron egy kis túrát a tanyavilágokba! Olyankor úgyis szép az idő!