5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
Megint csak halkan kérdezem meg, hogy az OKJ-s képzést ki fizeti? Mancika? -
"Segítek: ezt nevezik normálisnak."
Javítok: Ez LENNE a normális!
"Aki neten, e-mailen és telefonon keres munkát otthon ücsörögve és a csodára várva, na látod az a nem normális viselkedés és hozzáállás."
Semmi ilyesmit nem említettem. Apósom is el szokott menni személyesen oda ahova tud. Csak ugye a te elképzeléseddel ellentétben rengeteg embernek 300Ft-os buszjegy kifizetése bizony-bizony komoly anyagi megterhelés (és ez akkor ugyebár csak helyijárat nem távolságiról beszélünk). Ha szerinted az a normális, hogy nulla forintból 5-6e forintot elköltenek, hogy felmenkenek győrbe és ott lehet hogy tíz perc után hazaküldik őket - akkor te valami nagyon nagy álomvilágban élsz. (mint ahogy rengeteg ember akivel találkozok).
Ámde én lehetőségemhez képest segítem ezeket az embereket - ha kedved van a való világba leszállni és segíteni akkor jelentkezz szívesen látunk. Szívesen mutatok neked olyan családot ahol nagyapa alkalmi munkát vállalva keres egy hónapban 10-80e forintot. (mikor hogy sikerül). Nagymama betegsége miatt alkalmatlan a munkára és kapja a 28e forint járadékot (számolj), és a 8 éves gyerek (unoka aki rájuk maradt) amikor hazamegy télen az iskolából akkor vacsorára vagy kap vajas kenyeret / vagy éppen csak üres kenyeret kap (MINDENNAP!!!), és a gyerta mellett próbálja megírni a házi feladatot (már amikor van pénz gyertára!! Azt már nem is mondom, hogy nagyapa az egyik ilyen rosszabb hónapban ugye nem nagyon evett és a mentő vitte be kiszáradással, kóros éhezéssel - másnap azonban muszály volt lelépni a kórházból mert ki visz haza kenyeret ha ő nem?
Láttál te már kislányt TÉLEN, HÓBAN SZANDÁLBA menni iskolába? Én igen. Szívesen bemutatlak nekik is és meséld el ott apunak, hogy bár a gyerek lábára nem volt cipő, de ha felbuszozik - vonatozik Győrbe az Audihoz akkor ÉRDEKLŐDHET állásról! Nem állást kap, hanem ÉRDEKLŐDHET! Nagy különbség! Azt már meg sem említem, hogy ha netalán eljut oda és felveszik akkor utána mi van? Hogy jár egy hónapig (az első fizetésig) fel?
Iszonyatosan nagy álomvilágban élsz csakúgy mint az emberek (és főleg a vezetőink jó része). Ma Magyarországon a fentiek nem ritkák, gyerekek éheznek csak mi ugye jóléti társadalom vagyunk tehát papíron ilyen nálunk nincs. Vagyis csak papíron van azt meg könnyű azt meg könnyű a szőnyeg alá söpörni :(
"Megismétlem azt amit tudok: aki akar, az talál munkát! Lehet, hogy nem ott ahol szeretne. De ez nem kívánságműsor."
Továbbra is állítom. Egy ideális világban esetleg rokonokkal, segítőkkel a hátad mögött esetleg. Akinek meg nincs azt meg mindenki leszarja - kirekeszti.
"Részemről ezt a témát (is) lezártam, mert semmi értelme olyan dologról vitázni, amit a vitapartner nem is akar megérteni."
No látod ezt én is így gondolom. Ülsz otthon a télen meleg, nyáron hűvös hajlékodban ahova be van vezetve a gáz, az áram és a folyóvíz és egyszerű pökhendisékből lesöpörsz embereket akiknek ez nem adatott meg. Javaslok neked nyáron egy kis túrát a tanyavilágokba! Olyankor úgyis szép az idő! -
A lényeg: it's alright. Ahogy a nóta is mondja :) -
Sikerült találni... de az nem albérlet.
-
Ja. Vannak így még jó páran az én ismerőseim közt is..
Ott győzött a mani. -
Egy egész közeli rokonom gépészmérnökként sok évig az Audinál melózott, most nem Mo-n tengeti az életét. -
Maximum Mérnökaszisztens :)
Mérnök nem leszel OKJ-n..
De pl. Győrbe kezdetnek ez is megteszi..
Csak azért javaslom az ottani gyárat, mert az ország emez felében közel 100 ezerrel kevesebbet lehet keresni... -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem van munkám. Pesten születtem és tanultam. Most onnan ahol éltem és nevelkedtem, majd 250 kilométerre élek, van társam, mindkettőnknek munkája és szép közös otthonunk és barátaink.
Segítek: ezt nevezik normálisnak.
Aki neten, e-mailen és telefonon keres munkát otthon ücsörögve és a csodára várva, na látod az a nem normális viselkedés és hozzáállás.
Aki a fáradtságot sem veszi, hogy személyesen befáradjon a kinézett munkahelyre, az már elnézést, de mit akar?
Megismétlem azt amit tudok: aki akar, az talál munkát! Lehet, hogy nem ott ahol szeretne. De ez nem kívánságműsor.
Részemről ezt a témát (is) lezártam, mert semmi értelme olyan dologról vitázni, amit a vitapartner nem is akar megérteni. -
Ja, többségük OKJ-s mérnök.
-
Személyesen???? Ugye ez csak vicc. No mindjárt rendezek majd gyűjtést ezeknek az embereknek. Igaz, hogy szegedre nem tudnak busszal bejönni mert nincs miből de győrbe fognak SZEMÉLYESEN menni érdeklődni a 10% esélyre. Komolyan te nem vagy normális! -
Megyek is futni, addig is jól elkerülöm őket.
-
Én emberkerülő vagyok. -
"Ezt nem tiltja semmilyen törvény.."
Majd fogja... -
Hííí komi! Mi a fene van itt? -
Lehet érdeklődni, de nem telefonon vagy a neten. Személyesen. Tőlünk idén már a 4. szakember ment át. Lehetőség is bárkinek adott. OKJ-s "végzettség" is megfelel.
Egyéb óhaj, sóhaj? -
Ez egyáltalán nem szélsőséges fikció. Mondok én neked TALÁN SZÉLSŐSÉGES IGAZ sztorit fikció nélkül;
Fiatal házaspár albérletben. Eddig apu keresett 150e forintot de év elején leépítés volt a cégnél, így mostanra a bevétele 0 Ft. Anyu eddig sem nagyon tudott elhelyezkedni. Most felvették Tesco pénztárosnak 70e forintért. Apu bármit elvállalna de nincs. Az albérlet havi 40e Ft + rezsi (a pénztárosi fizetés már ugrott is) kaja, ruha, tévé, internet és egyéb számlák még benne sincsenek. Visszamehetnek nagymamához piripócsfalura, de ott ezer százalék, hogy egyikőjüknek sem lesz munkája. Anyunak egyébként eladói végzettsége van, apunak meg autószerelői. Két olyan szakma amire a mai világban semmi szükség. Ettől függetlenül apu még kubikusnak sem kell mert nem keresnek sehol. Ez ma Magyarországon nem egyedüli (talán nem is szélsőséges) példa az ország egyik legnagyobb városában. Ettől függetlenül bárhova elköltöznének ahol van munka - de sehol nincs. Ha tudsz különböző munkákat akkor szólj, legalább 30-40 ilyen embert ismerek, már küldöm is őket! -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Hehe :)
Lássuk csak.
Valaki dolgozik mondjuk minimálbérért.
Az legyen csak mondjuk 80 rongy. Mondjuk egy 20-as a bérlet. Bár sok cég támogatja, de mondjuk most nem. Kell ugye rezsit fizetni, ez legyen 30. Lement a bérlet és a rezsi. Maradt 30. Kell ugyebár enni is valamit. Ez legyenújabb -30. Ekkor van az ürge 0-n.
Ha mindezt egyedül csinálja végig, talán még egy picit spórolhat is. Ha viszont picit gondolkozik, keres egy társat maga mellé.
Két fizuból csak több marad. Ez egy szélsőséges fikció. Hiszem, hogy azért sokaknak ettől jobb élete van. De ha semmit sem dolgoznak, meg sem próbálják, csak siránkoznak, akkor magukra vessenek. -
"Elhelyezkedni bárki tud, csak itt is az ár a kérdés. Kinek éri meg? Viszont vannak, akik ezt csinálják, nem gondolkoznak rajta, teszik míg nem akad jobb."
Nem teljesen értem. Akkor is csinálják ha a végén kevesebb pénzük marad mintha nem dolgoztak volna? -
Zenéljünk kicsit. Sajna ezt csak cd-ről tudom hallgatni..
mert nekem bakeltiton nincs meg. De így sem rossz
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pest, Mosonmagyaróvár, Győr, Szeged, Békéscsaba, Szolnok, Hódmezővásárhely, Pécs, és Orosháza környékéről is tudok neked családokat és önálló embereket mutatni, akik akár több 100 kilométert is utaznak a munkahelyükre, majd vissza csak hogy dolgozhassanak. Elhelyezkedni bárki tud, csak itt is az ár a kérdés. Kinek éri meg? Viszont vannak, akik ezt csinálják, nem gondolkoznak rajta, teszik míg nem akad jobb. -
Elvesztél az internet világában.
Azt képzeled, hogy amit itt tapasztalsz, az a valóság?
-
Jah bocs, félre olvastam a hibáztatjákot - hibáztathatják helyett. Így persze már más az értelme a mondatnak.
Mindazonáltal azért én ismerek pár munkanélkülit akik megtesznek mindent mégsem sikerül elhelyezkedniük. Sajnos ez ma Magyarországon nem túl ritka eset. -
"Megvethetsz, de a munkanélküliek is sokszor csak önmagukat hibáztathatják.
Őket sem fogom sajnálni."
Nagyon távol állunk elvekben egymástól ez tisztán látszik. Nekem ha egy munkanélküli felismeri, hogy ő a hibás az a lehető legjobb pont. Én azt nem bírom amikor mindenki hibás: az állam, az önkormányzat, a postás, a szomszéd - csak ő maga nem. -
"Mert Te emberkerülő vagy. Vannak ilyen típusok."
Szerintem pont fordítva van, no de mindegy :) -
Mert Te emberkerülő vagy. Vannak ilyen típusok.
Én olyan emberekkel "osztok meg" zenéket, akik kiérdemelték.
Vannak páran, akik ha megkérnének, személyesen is elvinnék nekik egy egy lemezritkaságot meghallgatni. Még akkor is, ha az ország másik felén laknak.
Nem irigy vagyok, csak realista.
Megvethetsz, de a munkanélküliek is sokszor csak önmagukat hibáztathatják.
Őket sem fogom sajnálni.
Mint ahogy zenéket sem osztogatok ingyen senkinek. Csak, ha megérdemlik.
-
A megosztás... -
"Azt meg majd én eldöntöm, hogy kinek is adom kölcsön meghallgatni."
Látod ebben is különbözünk :) Én vinylt nem adok kölcsön SENKINEK SEM! Szívesen bedigizem bármelyik havernak de a lakásomat csak akkor hagyja el egy lemez ha kifizették az árát. Nincs más eset! -
Általam lenézett folyamat? Azmiaz?
-
De igen. Erről.
Ha én megvettem, más is meg tudja.
Azt meg majd én eldöntöm, hogy kinek is adom kölcsön meghallgatni.
Ezt nem tiltja semmilyen törvény.. -
"Olyan lemez nincs.
Minden lemez megszerezhető, csak az a kérdés milyen áron."
Új bolti forgalomban? Kétlem. A használt adás-vétel meg nem tartozik bele az általad lenézett folyamatba, lévén abból több pénzt már akkor sem lát a kiadó ha 400x-os áron cserél gazdát... -
"Az ember dolgozzon meg azért a zenéért, filmért, bármiért. Ez a helyes út."
Egyetértek - de nagyon nem látod át, hogy nem erről beszélünk. -
Olyan lemez nincs.
Minden lemez megszerezhető, csak az a kérdés milyen áron. -
Ez pedig azt sugallja, hogy tessék, vidd ingyen van.
Tévedés. Az ember dolgozzon meg azért a zenéért, filmért, bármiért.
Ez a helyes út.
És már ne sértődj meg, de nem érdekel milyen embernek tartasz.
Mint ahogy más véleménye sem érdekel ezzel kapcsolatban.
De beszélgethetünk bakelitekről, zenékről, vagy bármi egyébről...
-
(Főleg amikor ugye olyan lemezről beszélünk amit meg sem tud venni ha szeretne sem...) -
"Megvettem a lemezt, hallgatom a lemezt és ennyi."
Asszem innen indultunk. Csak beleszóltál, hogy nekem bizony nem probléma ha valaki kér belőle egy digitális másolatot... -
Honnét szeded, hogy én bármit is feltöltök valahová?
Ne konspirációskodj ellenem
Te sem érted a lényeget:
Megvettem a lemezt, hallgatom a lemezt és ennyi.
Lehet követni a példámat
-
Én már írtam GD hátrányát torrenttel szemben. Pl:
"A letöltsénél meg szerintem pont előny és lényeg (ha valaki nem olyan smucig mint te), hogy ismeretlenek is le tudják tölteni, sőt ha én már nem osztom tovább akkor is ott él akár még évekig és elérhető az érdeklődőknek. "
Mindkettő jelentős előny a szememben, de főleg a második fele. -
Tudni tudnék de mi értelme van? (zenénél legalábbis semmi ugyebár) -
"Ha valakinek (mondjuk nekem) sok pénze van (vagy inkább több, mint elég) és ez a valaki (mondjuk én) nem ad másoknak a sok pénzéből egy keveset, akkor az már irigy?"
Rossz a megközelítés. Ha a pénzedből adsz másnak akkor az fogy. Ha egy lemezedet bedigitalizálod és mással is megosztod azzal neked semmivel sem lesz kevesebb. Ugyanúgy megmarad az eredeti neked!
"Ha keresek valamit, akkor az előbb utóbb megtalál engem"
Jó neked...
"Torrentre továbbra is tojok (látom a hegyibeszéd az illegalitásról úgysem jut el a szelektált hallásodig) ezért úgy vélem, tegye mindenki a saját dolgát."
A gond ezzel az (mint már korábban is írtam csak te (is) szelektálsz, hogy nincs különbség. Ha google driveon (vagy bárhol máshol) osztod meg az pont ugyanannyira illegális mint ha torrenten osztod meg. A torrent egy szabvány, pont ugyanannyira lehet legálisan használni (mint ahogy rengeteg helyen használják is) mint illegális megosztásra.
"Amúgy emilcíme még a legutolsó kukabúvárnak is van (ahová a letöltő link elmehet) míg a gépén torrent kliens már kevesebbeknek."
Hát azért én meglepődök ha valaki interneten gyűjt hanganyagot (pl) és nincs torrentje, de még nagyobb gáz ha nem tud egyet felinstallálni. Nos mivel ez az itt lévőkre egészen biztosan nem igaz így ezen tovább is léphetünk.
"Nem is beszélve arról, hogy a legtöbb torrent uploadot is kér a download mellé, és sok warez oldal ki is tessékel, ha ezt nem teljesíted lelkesen."
Így van, ez a lényege. (Ettől függetlenül vannak olyan oldalak ahol nem kell teljesítened ilyenek se lelkesen se lelketlenül).
"Nem tudom (és nem is érdekel) hányan vannak akiknek 5 megabites vagy kisebb netjük van odahaza, de az tuti, hogy ők nem fognak uploadolni senki kedvéért sem, ha nem muszáj."
Megint nem értem, hogy jön ez ide? Hát ne uploadoljon? Miért kell, hogy ez engem érdekeljen? Én felteszem mondjuk torrentre amit meg szeretnék osztani és mindenki eldöntheti, hogy letölti-e vagy sem - csakúgy mint bármilyen más letöltési forma esetén. NINCS KÜLÖNBSÉG! A gond az, hogy neked leginkább VÉLT problémáid vannak a torrent ellen amit én nem értek, de nincs vele gondom. Egyszerűen csak el kell fogadnod a tényt, hogy nekem a már lentebb felsorolt okok miatt sokkal jobban tetszik mint más megosztási forma. Én csak pozitívumot tudok mondani mondjuk a Gdrive ellenében róla, akkor meg miért ne oda töltsem?
"Azt meg végképp ne mi döntsük már el, hogy ki milyen netre fizessen elő"
Ezt sem értem hogy jön ide, nem beszéltünk ilyenről. Én bedigiztem egy lemezt kérésre most gdriveon osztottam meg - nem esett le a karikagyűrű az ujjamról. Viszont ha már bedigiztem akkor bizony én ezt megosztom torrenten is, hogy más is hozzájusson - és így én már kétszer töltöttem fel. Ezért is van az, hogy én általában torrenten osztok meg (a már lent részletezett okok miatt), de persze ha itt a forumon kéri egy kedves forumtárs akkor elérhetővé teszem máshogy is - de igazából rajtad kívül még senkinek nem volt gondja torrenttel.
És fordítva, itt más forumban is elő szokott fordulni mindenféle megosztó portálra feltöltött zene. Ha érdekel ráklikkelek és ha jön rögtön letöltöm. Ha már regisztrálni kell meg ilyenek akkor hagyom a francba (ez nálam a lehető legrosszabb pont), vagy mint legutóbb, elindul de nem előfizetett letöltéssel 80-100k között egy GB-nyi anyag, akkor kilövöm mert nem fogok órákat meg napokat várni egy letöltésre. Ha a nagyon kell akkor megkérdezem forumban, hogy valaki kitenné-e máshova ha kiteszik megköszönöm ha nem akkor nem töltöm le. A fenti probléma meg torrentnél fel sem merül így megint ennek kell adnom a jó pontokat sajnos.... -
Tgolyó kölcsönadta egy régi kedvencemet meghallgatásra.
Nem bánom, hallgassátok meg Ti is