Bakelit lemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wescone
...Amúgy; Üdv, Tagok!

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Ezúttal sikerült meglepned, Big!
Te, aki a közelmúltban oly kegyetlenül elhúztad Télo nótáját azt állítsa, hogy "jelenleg ez az elsõ számú siker" - szinte szürreális. Fõleg annak tudatában, hogy nálad az "Immigrant" a "zenék-zenéje"...<#pardon1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Nah, Mindenki "elmenekült"?!
'12 végén nem sejtettem még, hogy '13-ra elviselhetetlenné válik a társaságom - én vagyok csak, nem a világvége!
...Vagy akkor már inkább a világvége? <#vigyor1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Ezek szerint egy húron pendülünk - ez esetben legalábbis. Az általad soroltakhoz hozzáteszem még: Neoton Família, Omega, Katona Klári, Elsõ Emelet, Zorán...
Ákosnak szintén van néhány igazán remek dala.

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
<#wow1><#szomoru2>

imo :) science fiction is science fact

narumon
Péterfy Bori lemezen én is elgondolkodtam, de
1, a CD nagyon rosszul szól és nem tudom, hogy a vinylen is ugyanaz az anyag vane.
2, ezeket a kérdéseket feltettem a kiadónak aki nem válaszolt
3, A 7000Ft körüli ár az szerintem kicsit riasztó még akkor is ha limited példány.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
A linkelt videó meg nem rossz de semmi különös, ilyen zenékbõl naponta születik 12.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
dehogynem ismerem! Ki az aki nem ismeri? Szerintem pont ez az egyik fõ elriasztó, hogy mindig belebotlik az ember, megkerülhetetlen, rádióban, tévében - fõleg régebben. Ha meghallom, hogy Nagy utazás.... akkor nem tudom, de engem már önkéntelenül is kiver a víz. Nem tudok mit tenni ellene 😞
A másik Ákos. No azt sem nagyon bírom meghallgatni. Talán azért mert a Bonanzának voltak nagyon jó lemezei, nekem ez a tök másik stílus valahogy nem állt össze. Persze azért akad 1-1 jó száma, de Bonanza lemezeim vannak (még vinylen is van), viszont Ákos CD-ért már nem fizetnék.

Ha magyarokat kéne mégis csak mondanom, akkor Napolen Boulevard összes lemeze megvan. R-GO-nak szintén vannak jó számai. Bikininek sok jó száma van. Mostaniak közül a Compact Disco az amelyiknek mondjuk egy egész lemezét is jónak merném értékelni, és persze vannak 1-1 számok amik tetszenek magyar elõadóktól de általában az albumukat már nem venném meg. Van a NAS-on egy magyar zenék mappám, abba szoktam bele dobni 1-1 jó számot és kb ennyi 😊

bigivan
Hát igen kolléga! Ez úgy van, hogy nem is ismered a zenéit, így nyilván nem is hallgatod õket. Nekem a Presser Etalon a zenében, a legjobbak között a helye. Persze nem csak itthon.
Más. Nálam jelenleg ez az elsõ számú siker, s ez is Magyar!

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Hornando
Talán nálad láttam, hogy készülõben van egy Péterfy Bori LP. na ezen például komolyan elgondolkodtam. Tõle is van két ezüst korongom, de ez a vinyl ugye más lenne.

Talk loud say nothing... do you have any tobacco?&#65279;

Hornando
Na akkor más zenei stílusokban utazol mint én. Nálam azért akad elvétve néhány magyar lemez, és persze olyan magyar muzsikákat is hallgatok, amelyek csak ezüst korongon érhetõk el. Vagy legalábbis nem tudok a létezésükrõl vinyl formátumban. Ezek leginkább az utóbbi 20év alternatív zenei próbálkozásai. Persze ezeknek inkább a szövegeit értékelem, mintsem a "kifinomult" zenei hangzásukat.
Alapvetõen Rock és Jazz legkülönbözõbb irányzatait kedvelem és hallgatom.
Már korábban is írtam, hogy nem skatulyáztam be magam ilyen vagy olyan mûfajokba. Csomó komolyzenei lemezem is van.

narumon
Valóban nem tartozik a kedvenceim közé. Egész pontosan magamtól sosem jutna eszembe berakni egy Presser dalt. Amúgy sajnos a magyar zenék többségével így vagyok. Nagyon kevés az a magyar zene amit anélkül hallgatnék, hogy közben ütnének 😞

Hornando
Ezek szerint nem kedveled a zenéjét. A muzsika és a zenei hangzás szerintem világszínvonalú ezen a lemezen, az énekhang pedig olyan Presseresen érces és szomorú. Én szeretem ezt a lemezt.

narumon
Hali hát Presser Gábor lemezért én akkor adnék 10e forintot ha piros hó esik. Ha ennyit adna nekem a "mûvész úr" akkor talán meg is hallgatnám 😄

Hornando
Szép napot az uraknak!

Ma lepörgettem a Presser Csak dalok c. lemezét.
Nagyon jól szól, még az én kétes származású hangszedõmmel is.
Megvan nektek is? Ha nincs,
íme egy eladó példány.

Hornando
Príma ötlet! Máris lájkolom. :-)
Egyébkén eléggé összefügg a dolog magával a zenehallgatással.
Picit féltem, hogy majd OFF témának tartjátok, de szerencsére nyitottak voltatok rá. Egy erõsítõt vagy hangfalat talán már én is merésznek érezném hosszasan itt taglalni, de a lemezjátszó és a hangszedõ, az más. Az olyan, mint a borsó meg a héja.

narumon
Ez egy ötletet adott ahhoz, hogy a weboldalon indítsak egy hangszedõ szekciót 😊

Musachy
Akkor én már áttettem volna az OM10-est, ahogy Naru javasolta, nem olyan rossz hangszedõ az!

Hornando
Nem tapasztaltam semmilyen gumifoszlást. Szerintem a hangszedõt leszámítva kiváló állapotnak örvend a lemezjátszóm.

Musachy
A Thorensek egyik betegsége a lábak gumiharangjainak szétfoszlása. Nálad milyen állapotban vannak?

Hornando
Bizony! :-)
Hála nektek, egy általános hangszedõ ismeretek továbbképzésben részesültem... :-)))

Zephyr Retiring
Akkor minden megoldódott 😊
Ezt már szeretem 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Hornando
A NAD karja gyári lapos kar és sajna nincs róla fotóm. Most egy OM10-es van rajta, de nem tudom, hogy milyen állapotnak örvend, mert nincs bekötve ez a gép.
Ugye innen jött Narumon azon ötlete, hogy ezt az Ortofont rakjam át a Thorens-re.

Hornando
Bocsánat, bocsánat! :-)
A #912-es valóban a Thorens karja és a jelenleg rajtalévõ, ám lecserélni kívánt, régi hangszedõt ábrázolja.
A NAD csak úgy mellékesen lett megemlítve, hogy van egy, mert teljesen megfeledkeztem róla.
Szóval azt gondolom, hogy egyetlen hozzászólásotok sem pusztába kiáltott szó, mert én szépen kihámoztam, hogy melyeket tudom a Thorens kapcsán hasznosítani és melyeket a NAD kapcsán.

narumon
Nem tudom majd jól kérdõre vonjuk 😊

Zephyr Retiring
Akkor hol van a NAD fotó?<#nyes>
Ez a Horni jól megszivatott<#hehe>
Beszélt itt össze-vissza holmi NAD-ról..

narumon
Szerintem ez a thorensé 😊
Legalábbis ez egy thorens felfogató itten 😊

Zephyr Retiring
Amúgy meg a #912 az nem a NAD-é?
Mert én azt gondoltam, hogy de<#nevetes1>

Zephyr Retiring
Én viszont a Thorens-rõl nem ejtettem egy szót sem<#hehe>

Horni barátunk ezt mondta:
" A Thorensen nem akarnék kart cserélni, csak a NAD-on, de azon is csak akkor ha tutira jobban szól csõkarral.
Számomra úgy is "értékes" a NAD, hogy gyári, eredeti szereléssel hallgatom. "

És én Veled ellentétben, erre is reagáltam<#nyes>
Nem elbeszéltünk egymás mellett, hanem Te beszéltél a Thorens-rõl,
amirõl igazából nincs is mit<#nevetes1>

narumon
A Thorensnek egyébként csak az a furcsa felfogatása van amit a képen is láttunk?
Nekem van egy szabványos Ortofon Serato S120 hangszedõm, gyak teljesen újszerû én a headshellt nyúltam le belõle de csavarok minden megvannak. Azt fel tudom ajánlani, hogy ha állod a postaköltséget akkor szívesen elküldöm és ha tetszik megveszed, ha nem tetszik akkor vigyázz rá és küldd vissza. Ennyi. Árban nem tudom az új ára bazi sok annyit nem ér, de 8-9e forint körül barátilag szerintem megegyezhetünk.
Ennél jobb és olcsóbb ötletem jelenleg nincs.

narumon
"Üdv. a meg nem értettek táborában"

Halliiiii 😛

"Szerintem magadtól is rájöttél már (vagy hamarosan így lesz)
bakelit lemezt ismeretlen forrásból csak személyesen lehet átvenni."

Én külföldrõl ismeretlenektõl szoktam vásárolni, de ott valahogy nincsenek ilyen gondok soha.

"Én nem bunkóságnak mondanám a mai társadalmi viselkedési szisztémákat, hanem tudatlanságnak. De nem minden tudatlan ember bunkó."

A tudatlanság egy állapot amin lehet javítani, de attól, hogy valaki tudatlan még nem kell bunkó módon válaszolni a kérdésekre. Mert az nem tudatlanság volt hanem bunkóság. Mennyivel máshogy hangzott volna ez így leírva mondjuk: "Szia! Ne haragudj de nem szeretném postázni, olyan olcsó a lemez, hogy én annyiért nem vállalom hogy csomagolom meg postára szaladgálok, ne haragudj! A lemez egyébként annyira nem hibátlan mint hírdettem hiszen egy 20 éves lemezrõl van szó amit sokat használtak így sajnos vannak rajta kisebb nagyobb karcok és kissé poros is!"

Te ha ezt írja akkor egy szavam nem lett volna. Szerintem nem lett volna nagyobb erõfeszítés ezt leírni sem.

"Arról a gramofonlemezrõl volt fotó is?"

Igen. Onnan szúrtam ki, hogy az bizony nem gramofon lemez 😊

narumon
"A lemezjátszó állapotából arra következtetek, hogy a pick up jó"

Attól, hogy beleraksz egy whitelabel tût attól a hangszedõ még nem lesz egy SHURE whitelabel. Ha az lenne akkor nem is volna gondom vele.

"Ha most belefeccöl 12 rongyot és aztán kiderül, hogy tré a kar is (szerintem is jobb hangzású egy csõkar) még költhet arra is."

Összekeverd a Thorens lejátszóját a NAD-al. A Thorens-nek az ég világon semmi baja a gyári karjának, szerintem felesleges lenne azt most lecserélni.

"Ez a NAD egy átlagos, gyenge konstrukció."

Amit írtam azt CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a THORENS lejátszójáról írtam a NAD-al én nem is foglalkoztam!

"Na látod ez az a kategória, amire már tényleg javaslom felszerelni az AT95E-t is akár"

A THORENS-re javasoltam ezt is és nem a NAD-ra!

"A legtöbb amit kihozhat bárki is a "rút kiskacsából" az egy szimpla tûcsere méghozzá arra a Shure-ra amit fentebb javasoltam."

Evvel egyetértek de az a hangszedõ neki nem a NAD-on van, hanem a THORENS-en! És ez nagyon nagy különbség. A NAD-ot én hagynám a fenébe békén egyébként max ha van plusz money hobbiból kezdenék vele valamit.

"Szerintem kár is rá több szót pazarolni.
Bocs, de ez az õszinte véleményem."

Értem én, csak ezek szerint végig elbeszéltünk egymás mellet, mert én a NAD-ról egy szót sem ejtettem! 😊

Musachy
Én ált. ismeretlenektõl vettem, ha másodkézbõl vettem, de legtöbbször az volt, aminek mondták.

Musachy
Iszonyat barmok léteznek!

Zephyr Retiring
Üdv. a meg nem értettek táborában<#hehe>
Szerintem magadtól is rájöttél már (vagy hamarosan így lesz)
bakelit lemezt ismeretlen forrásból csak személyesen lehet átvenni.
Én nem bunkóságnak mondanám a mai társadalmi viselkedési szisztémákat, hanem tudatlanságnak. De nem minden tudatlan ember bunkó.
Sõt..
Annó mikor a szakmunkás órák helyett a hawerokkal a zuglói sarki pofozkodóban nyeltük a kõbányait és szívtuk a sárga és zöld symphonia cigiket, azt tapasztaltuk, hogy a fõiskolás "kollégák" még jobban kiütik magukat, mint mi.
Pedig tõlük tanultam annó az aranyszabályt is, hogy aszongya:
"A helyzet definisztikai szuggeszciója oly annyira korriginális, hogy nem fér össze a morális egzisztenciával."

Ezt a mondatot sokan és sokféleképpen mondták már az idõk folyamán.
Én így hallottam, meg is tanultam szóról szóra.
A durva az, hogy én ezt egy olyan részeg eõiskolástól hallottam hibátlanul, aki két percre rá már a budiban rókázott<#nevetes1>

Arról a gramofonlemezrõl volt fotó is?

Zephyr Retiring
N-WHLB
Ez 5 rongy körül van.
A lemezjátszó állapotából arra következtetek, hogy a pick up jó<#eljen>
Ha mégsem (mint mondottam volt) árában én átveszem tõle.
Megoldható.
Ha most belefeccöl 12 rongyot és aztán kiderül, hogy tré a kar is (szerintem is jobb hangzású egy csõkar) még költhet arra is.
És persze ha már karcserérõl és egy nem mai csirkérõl beszélünk,
Akkor mindenképpen javasolnék már egy teljes újrakábelezést is.
A pick up-tõl a din dugóig (amit ha ez van még szintén cseréltetnék aranyozott rca-kra)
Ez az álom része<#nyes>

De mi most maradjunk meg a realitás talaján.
Ez a NAD egy átlagos, gyenge konstrukció.
Költhetnénk rá súlyos ezreket, de bolhafingnyit sem érnénk vele..
Mert annyi pénzbõl, amit ráköltenénk, vehetünk már akár csak egy Dualt is, ami (ha értünk hozzá) szinte fillérekbõl egy audiofil pörgetõvé varázsolható.
Na látod ez az a kategória, amire már tényleg javaslom felszerelni az AT95E-t is akár<#eljen>
Hidd el, nem akarok én rosszat.
A legtöbb amit kihozhat bárki is a "rút kiskacsából" az egy szimpla tûcsere méghozzá arra a Shure-ra amit fentebb javasoltam.
Szerintem kár is rá több szót pazarolni.
Bocs, de ez az õszinte véleményem.

narumon
Nem vettétek észre hogy egyre több a bunkó paraszt a magyarok között? Külföldön nem nagyon találkozok ilyenekkel, de itthon egyre többször. Valahogy iszonyatos mennyiségû lett a zengõ paraszt. A forumokon már "megszoktam", de most már vaterán is egyre sûrûbben futok bele. Nem egyértelmû termék leírás és amikor kérdezek akkor valami írtózatos suttyóparaszt módon jön a válasz (tisztelet a kivételnek de õk vannak egyre kevesebben). 1-2x még oké de már a veterán eladók 90% paraszt. Valahogy ha külföldrõl vásárolok soha nem futok bele ilyenekbe pl:

Termék leírás: nagyon szép állapotban lévõ lemez személyes átvétellel eladó.
Kérdése: Az állapota tényleg szép? Azaz por és karcmentes? Postázni tudnád?
Válasz: A posta többe kerül mint maga a lemez tehát nem nem vállalom hogy postán feladom! Ez egy 20 éves lemez tehát vannak rajta karcok a por ami rajta van azt meg ajándékba adom.

Nem akartam már válaszolni, hogy nekem 30 éves lemezem is van por és karcmentesen, meg hogy nekem a személyes átvétel az a postaköltség 4x-ese lenne.

A másik meg Gramofon lemezt hirdet (mondom megveszem apámnak) erre kiderül, hogy vinylek és amikor felhívom rá a figyelmet, akkor még õ magyaráz, hogy neki a gramofon az amire ráteszik a lemezt és kivülrõl befele lejátsza a lemezt. Atyavilág.

narumon
Hát én is így cselekednék amint ismerem a hangszedõt. Ismeretlenre én nem költenék tûre.
Ehhez egyébként melyik tû passzolna?
Ezért kérdeztem, hogy ismered-e az olcsó SHURE-õket? Mert akkor ajánlhatnál neki. Én nem ismerem. Csak a 97MX-et de az meg nem olcsó, tehát hirtelen cserére most nem azt ajánlanám. Az AT95E-t viszont ismerem és 12e forint körüli árával szerintem ha most vesz egyet ér felrakja akkor
a, van agy zsírúj hangszedõje zsírúj tûvel tehát biztos lehet benne, hogy minden oké és nem szivatja magát
b, biztos lehet benne, hogy nem rongálja szét a lemezeit az ismeretlen beállítások miatt
c, ennyi pénzért egy teljesen vállalható minõségû lejátszást kap amíg nem gyûjti össze a pénzt egy 120-ra vagy 440-re.
d, Amennyiben majd el akarja adni egy Audio Technica hangszedõt aminek õ az elsõ gazdája és mindent tud róla, el fog tudni majd adni.

Szóval nem tudom mennyi lenne ehhez egy tû de tegyük fel 5-6e forint. Akkor komolyan most az 5e forintért (amennyibe egy komplett új cucc kerül) bevállalni mindenféle szívatást meg kényelmetlenséget meg izgulást? Szerintem semmi értelme. Ha több tízezer forintról beszélnénk akkor érteném, de így?

Zephyr Retiring
Köszi, de nem figyeltél 😊
Hangszedõm van, én az új tûre tettem ajánlatot csak. (már ha vettél volna.)
Sok sikert a majdani új hangszedõdhöz.
Leld benne örömöd 😊
És pihenj is kicsit 😊
Mindjárt hajnalhasadás..

Hornando
Köszi Srácok, mindkettõtöknek nagyon hálás vagyok a minden igényt kimerítõ válaszokért és a sok hasznos tanácsért.
Zephyr, ha valóban tudnád használni a képeken látható hangszedõmet, szívesen elpostázom részedre, amint megvettem az utódját.
Nem valószínû, hogy tûcserével próbálkoznék, inkább akkor veszek két vadiúj hangszedõt az ajánlott típusok közül és szépen lassan belemélyedek a témába. Mert mint mondtam, ugyan hallgatom a vinylt, de a mágiához nem értek, holott sok titkot rejthet...

Zephyr Retiring
Nos..
Ha csak tût vesz és meghallgatja az eredményt két eset történhet: vagy szarul szól, vagy jól.
Ha szarul, akkor megint két est lehetséges: beruház egy faxa Shure hangszedõre, vagy a tût eladja utánvéttel.
Nem értem: hol itt a probléma?
Én is mindig hasonlóan cselekszem ha hozzá jutok egy használt hangszedõhöz.
A plusz Shure hangszedõm meg aranytartalék a 704-es Dual-omhoz..
Nem azért nem használom, mert sz@rcsi 😊

narumon
NA ez az. Az olcsó SHURE-öket ismered? Mert akkor inkább tegyen fel egy SHURE M92E-t kompletten 15e forint. Ez nem akkor érvágás szerintem és innentõl biztos benne, hogy milyen hangszedõje van. Nem tudom én ettõl az ismeretlen valamitõl ódzkodok rendesen - nem olyan drága dolgokról beszélünk, hogy sokat tudna spórolni akkor ha csak tût vesz. (Persze mihez képest).

Zephyr Retiring
Helyes. Tedd ezt 😊

Zephyr Retiring
Hallanom kellene egy új tûvel.
Akkor rögtön bölcsebb lehetnék 😊
Így fényképrõl akármi lehet..

Hornando
A Thorensen nem akarnék kart cserélni, csak a NAD-on, de azon is csak akkor ha tutira jobban szól csõkarral.
Számomra úgy is "értékes" a NAD, hogy gyári, eredeti szereléssel hallgatom.
Viszont hangszedõt mindkettõben cserélnék. A Thorensbe szánom a jobbat.

Zephyr Retiring
A Shure hosszú évekig a világ vezetõ hangszedõje volt. Ne blamáld.
Mondtam mi a teendõ.
Tedd vagy csinálj amit akarsz.
De ha tudod mit akarsz, akkor meg minek kérdezel másokat? 😊

narumon
Szerintem csak SHURE kompatibilis. Vagy Zephyr szerinted ez egy SHURE? (Már csak azért mert a Pickeringek ilyen nagyon elõreugrók és azok egyébként SHURE tû kompatibilisek mégsem SHURE hangszedõk. No ezt rátok bízom, hogy hogyan bizniszelitek le a tût utána 😊

Hornando
Egyébként amikor én is elkezdtem nyomozni a hangszedõm utána, én is arra jutottam, hogy ez egy régi SHURE lehet. De mint mondtam, nem vágom a témát, én csak a jó zenét és az igényes hangzást kedvelem. Ezzel a szarral pedig egyiket sem kapom meg. :-)))

narumon
Várjunk már. A Thorensen minek akarsz kart cserélni? Azt nem a rút kiskacsánál beszéltük? Szerintem a Thorens karját hagyd úgy ahogy van, ahhoz egyelõre nem kell nyúlni, csak a hangszedõt cseréld le.

Zephyr Retiring
Mondtam. Én ideiglenesen megtartanám.
Próbáld ki új tûvel és ha nem válik be (a tû) akkor árába átveszem tõled.
Nekem van hozzá való Shure hangszedõm is 😊