Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
"Ha valakinek (mondjuk nekem) sok pénze van (vagy inkább több, mint elég) és ez a valaki (mondjuk én) nem ad másoknak a sok pénzéből egy keveset, akkor az már irigy?"
Rossz a megközelítés. Ha a pénzedből adsz másnak akkor az fogy. Ha egy lemezedet bedigitalizálod és mással is megosztod azzal neked semmivel sem lesz kevesebb. Ugyanúgy megmarad az eredeti neked!
"Ha keresek valamit, akkor az előbb utóbb megtalál engem"
Jó neked...
"Torrentre továbbra is tojok (látom a hegyibeszéd az illegalitásról úgysem jut el a szelektált hallásodig) ezért úgy vélem, tegye mindenki a saját dolgát."
A gond ezzel az (mint már korábban is írtam csak te (is) szelektálsz, hogy nincs különbség. Ha google driveon (vagy bárhol máshol) osztod meg az pont ugyanannyira illegális mint ha torrenten osztod meg. A torrent egy szabvány, pont ugyanannyira lehet legálisan használni (mint ahogy rengeteg helyen használják is) mint illegális megosztásra.
"Amúgy emilcíme még a legutolsó kukabúvárnak is van (ahová a letöltő link elmehet) míg a gépén torrent kliens már kevesebbeknek."
Hát azért én meglepődök ha valaki interneten gyűjt hanganyagot (pl) és nincs torrentje, de még nagyobb gáz ha nem tud egyet felinstallálni. Nos mivel ez az itt lévőkre egészen biztosan nem igaz így ezen tovább is léphetünk.
"Nem is beszélve arról, hogy a legtöbb torrent uploadot is kér a download mellé, és sok warez oldal ki is tessékel, ha ezt nem teljesíted lelkesen."
Így van, ez a lényege. (Ettől függetlenül vannak olyan oldalak ahol nem kell teljesítened ilyenek se lelkesen se lelketlenül).
"Nem tudom (és nem is érdekel) hányan vannak akiknek 5 megabites vagy kisebb netjük van odahaza, de az tuti, hogy ők nem fognak uploadolni senki kedvéért sem, ha nem muszáj."
Megint nem értem, hogy jön ez ide? Hát ne uploadoljon? Miért kell, hogy ez engem érdekeljen? Én felteszem mondjuk torrentre amit meg szeretnék osztani és mindenki eldöntheti, hogy letölti-e vagy sem - csakúgy mint bármilyen más letöltési forma esetén. NINCS KÜLÖNBSÉG! A gond az, hogy neked leginkább VÉLT problémáid vannak a torrent ellen amit én nem értek, de nincs vele gondom. Egyszerűen csak el kell fogadnod a tényt, hogy nekem a már lentebb felsorolt okok miatt sokkal jobban tetszik mint más megosztási forma. Én csak pozitívumot tudok mondani mondjuk a Gdrive ellenében róla, akkor meg miért ne oda töltsem?
"Azt meg végképp ne mi döntsük már el, hogy ki milyen netre fizessen elő"
Ezt sem értem hogy jön ide, nem beszéltünk ilyenről. Én bedigiztem egy lemezt kérésre most gdriveon osztottam meg - nem esett le a karikagyűrű az ujjamról. Viszont ha már bedigiztem akkor bizony én ezt megosztom torrenten is, hogy más is hozzájusson - és így én már kétszer töltöttem fel. Ezért is van az, hogy én általában torrenten osztok meg (a már lent részletezett okok miatt), de persze ha itt a forumon kéri egy kedves forumtárs akkor elérhetővé teszem máshogy is - de igazából rajtad kívül még senkinek nem volt gondja torrenttel.
És fordítva, itt más forumban is elő szokott fordulni mindenféle megosztó portálra feltöltött zene. Ha érdekel ráklikkelek és ha jön rögtön letöltöm. Ha már regisztrálni kell meg ilyenek akkor hagyom a francba (ez nálam a lehető legrosszabb pont), vagy mint legutóbb, elindul de nem előfizetett letöltéssel 80-100k között egy GB-nyi anyag, akkor kilövöm mert nem fogok órákat meg napokat várni egy letöltésre. Ha a nagyon kell akkor megkérdezem forumban, hogy valaki kitenné-e máshova ha kiteszik megköszönöm ha nem akkor nem töltöm le. A fenti probléma meg torrentnél fel sem merül így megint ennek kell adnom a jó pontokat sajnos....