Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
"Annó németből kaptam tizenpár gyári zenei dvd-t.. Akkoriban idehaza még a dvd lejátszót is csak újságban láthattad :) Szóval hogy csak egyet ragadjak ki hirtelen példának amire most emlékszem, az a Queen best of-ja. A választható hangsávok közt ott a 96/24 is, és elhiheted, hogy szól úgy, mint bármelyik Queen vinyl!"
Mármint, hogy Queen BD lemez nem? DVD-t nem nagyon láttam még HD hanggal, szerintem az nincs is benne a szabványában. A másik meg, hogy pont ezt mondom, hogy az ilyen kiadás BD-n is ritka mint a fehér holló, általában csak koncertek vannak azok meg úgy ahogy szólnak. Van egy-két zenei BD lemezem, de a koncert mivolt miatt a hangzásuk olyan amilyen. HDTracks oldalon szoktak fent lenni jó keverésű, jól szóló digitális zenék, de sajnos nagyon kevés és nagyon szűk stílus. Valamint a Chesky recordsnak vannak még nagyon jó kiadványai, de szintén nagyon szűk mezsgye ha 1-2 demólemezüket megveszi az ember akkor már mindent hallott tőlük, és még így sem mondom, hogy feltétlenül jobban szól mint a vinyl.
Én egyébként szoktam vinyleket a kis egyszerű otthoni rendszeremmel, otthoni hangkártyával digitalizálni (természetesen HD FLAC-ba), ezt előszeretettel kérik el a haverok mert még ilyen kis otthoni módin is jobban szól mint a CD-n megvehető változat.