Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
"Mit is tud egy alaplapi hangkártya?
Külső forrásból hangot rögzíteni legtöbbször 44.1 kHz/16 biten 20 Hz és 20 kHz közötti tartományban."
Csak amit mindig kihagysz a számításból. Ezek nyers számok. 5e forintért is kapni hangkártyát ami ezt megcsinálja nomeg 500e-ért is. Sajnos a drágább nem csak a "neve" miatt drágább (főleg, hogy általában azok az ismeretlenek). Én örülnék a legjobban ha így volna, csak sajnos a valóság az, hogy minden egyes forint különbséget lehet hallani :(
Egyébként abban igazad van, hogy ez egy szintig hifiben nagyon könnyen hallható majd eljön az a szint ahol nagyon kicsi különbségekért kell már sokszoros pénzt fizetni. Hangkártya, erősítő, hangfal, és lemezjátszó esetén is.
"Sok alaplapi (nem mind) ugyanezt tudja, csak 96/24-en. Akkor újra kérdem: miféle jobb hangminőségről beszélünk kérem?"
Fent vázoltam. Az én alaplapim is tud 96/24bit digit. A végeredményt viszont ugye nem kell ecsetelnem? Egy hót egyszerű (akár gagyinak is mondható) EMU0404-nek csak 1 fényévvel van jobb hangja, lejátszáskor és felvételkor egyaránt.
"De csak hogy megnyugodj, kanadában láttam laptopot i7-es procival, 4 giga rendszermemóriával és 2 gigás Radeonnal. Alaplapi volt. Odabaszott bármilyen gyengébb asztali gépnek. Ja, 96/24-es HD hangkarival. "
Ehhez nem kell kanadába menni, nekem ilyen volt a Dell notim amit nemrég (fél éve talán - de leeht, hogy 1 éve is van?) eladtam. Annyi különbséggel, hogy az enyémben 8GB RAM volt és egy NVidia 2GB videókártya.
"Lehet egy utolsó kérdésem?
Ember! Miről beszélünk? :P"
Hát erről. :)