Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
"Ráadásul, ha ezt az én kereseti színvonalamhoz igazítjuk, akkor 200k forintból klasszisokkal jobb lemezjátszó kapható, mint CD pléjer."
Én pont ugyenezt mondom már régóta. Ráadásul a lemezvilágban is vannak "szentségtörések". Sok sok audiofilnek kikiáltott lemezjátszó elmehet a sunyiba egy enyhén tuningolt Technics SL12xxMKII+ mellett. Csak mivel a strapabírósága miatt a DJ-k rábuktak ezért nagyon könnyen rámondják az "okosok", hogy az egy szar DJ lejátszó. Én papíron komolyabbat dobtam ki a kedvéért.
"Viszont ha ma kellene ilyen irányú törekvésben döntenem, tuti egy hasonló jó DA-val rendelkező média lejátszót vennék. Nem foglalkoznék idétlen technológiával, mint optikai tároló. Megbízhatalan, drága, és még a tartóssága is hibádzik."
Nekem Dune media playerem van, ez szolgálja ki hálózatról a digitális zeneigényemet, ez most egy egyszerű Zero DAC-ra van kötve. Szerintem nem érdemes figyelni, hogy milyen DAC van benne, venni kell külön egyet és akkor nem vagy összekötve. Bármelyiket könnyen tudod cserélni, ráadásul nagyon sok pénzért adnak olyan lejátszót ami egy ilyen egyszerű kínai DAC hangjával rendelkezik egyáltalán.