Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    Hát nem nagyon értek egyet. Általad kedvelt zene vinylen beszerezhetetlen de valaki kölcsönadja? :) Ez nekem misztikum :D

Egyébként egy másik hifi forumból egy tanács:

A Revoxokat félsávosban már 40-70e Ftért megkapod. A felvétel minősége olyan mint amilyen a forrás. Nálam amig volt az A77 MkIII gyakorlatilag a CD-vel, LP-vel megegyező minőségban adta vissza a zenét. Feltétel a jó minőségű szalag. Sajnos egy fémtárcsás Maxell használt szalaggal 5-8e Ft. Nem olcsó mulatság de másképp belefuthatsz ragadós szalagokba ami után megéred pucolni a fejeket.

Természetesen jók mai zenehallgatásra. Meglepődsz, ha először hallasz egy jó felvételt félsávos magnón, 19-es sebességgel.

A jelerősséggel nem kifelé, hanem befelé lehet kis gond.Kifelé általában van hangerőszabályozás. Befelé viszont 0,5V környékére tervezték őket. A CD 1,5-2 V-ja lehet sok nekik, de ritkán van olyan probléma. Nekem a phono korrektornál jelentkezett torzítás. Ellenállást cseréltettem benne, amivel csökkent a bemenő jelszint és elmaradt a torzítás. Általában nem lesz probléma. A Revoxoknál az RCA aljzatok sajnos kellemetlenül közel vannak egymáshoz, de be lehet a dugókat erőltetni úgy, hogy nem gond a lejátszás.

A Revox félsávos magnói nagyon jók,ha zenehallgatásra vennéd. Kevesebbért is mennek mert sokat nem szeretik, pedig szebben szólnak, nincs áthallás. A hátránya a félsávosnak az, hogy többnyire negyedsávos műsoros szalagok vannak és ezek nem szólnak jól rajta. Emellett persze a szalagidő is csak fele, csak "oda" játssza.

Az AkaiGX4000 amivel tele van a vatera meg a hirdetések,az felejtős. Zajos, nyávog és nem kíméli a szalagot.

Ha van rá pénzed egy kalandot megér. Én két évig élvezkedtem vele, a nyáron adtam el. Nagy helyet foglalt el.