5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#1367 Apropó fotó... Itt az én DN165-öm:
-
#1366 Ez nevezhető félrevezetésnek is... -
#1365 Holnap délelőtt tolok róla fotót.
Most melóznék. Ha nem tűnt volna fel :D
Amúgy nem is hiszed mennyi műszaki szaki van. A Dual digitális rádiómat úgy alkudtam le, hogy a csákót meggyőztem, hogy a digitális átállás után dobhatja a kukába az analóg frekvenciás tunerjét...vagy...eladhatja nekem most féláron. Eladta :P -
#1364 Nem sok tényleg, bár fogalmam sincs, hogy milyen az a gép...
"erősítő is kell hozzá?" Ez jó duma, de ki veszi be? -
#1363 Maga a tű már nem probléma :)
Meg amúgy is: tartaléknak is jó lesz, ha mégis fejcserés lenne :) -
#1362 5 perc alku után letornáztam 3 rongyra.
Tudod az ilyenkor szokásos szöveg: itt kopott, ott amolyan, meg erősítő is kell hozzá? Ne b@ssz. Akkor csak ennyit adhatok érte.
Adod, vagy hazacipeled?
Előző életemben kufár lehettem. Az alku a véremben van :P -
#1361 Hát az tényleg nagyon alap lehetett, én sem foglalkoznék vele. És mi az a nagyon olcsó? -
#1360 A Telefunken (ez a típus) egy full alap széria volt. Se antiskating, se átépíthető fej, se állítható tűnyomóerő. Komolyabb megkuksizás felesleges is lett volna.
Az Uher amit elhoztam, egy PS 922-es.
Vannak nála jobbak is, de mert AT fejjel szerelt, elhoztam :)
Annyit tudok csupán, hogy a motor jó, a tányér forog és a kar mechanika műxik.
Többet, majd ha megjött az új tű.
Ha szerencsém van, a fej is hibátlan.
Olyan olcsón vettem, hogy szemen köptem volna magam, ha otthagyom annyiért :D -
#1359 Telefunken. Apropó: te milyen Telefunkent néztél és milyen Uhert vettél? -
#1358 Na. Ez tényleg jó :)
Apropó: melyik pörgetődön pörög? -
#1357 Az összes dalt ajánlom. -
#1356 Ördögöd van! Épp most megy a lejátszón a Bronski Beat The Age Of Consent. -
#1355 Olyan komolytalan vagy :)
De most komolyan: ajánlj valami jó kis zenét bakelitről..
Ööö...ö..komolyzene kivételével bármit..
Söt a legjobb az lenne, lekapnál a lemezpolcról valami jó kis fekete lemezt, és arról egy dalt ajánlanál :)
De komolyan ám :D -
#1354 Dehogy! Amúgy nem kell ám komolyan venni mindent. -
#1353 Én a magam szerény módján azért kedvellek :)
De nem félreérteni ám! :P -
#1352 Én meg mindig is az voltam, magamat is utálom! -
#1351 Öreg. Hallgass rám: többszörös exmilliomosként mondom Neked..
A pénz nem boldogít.
Válásom után szinte csóróként talált meg az új szerelem.
Igaz, azóta megint anyagilag is minden oksa ;) -
#1350 Telefunkenről jut eszembe: láttam ma egyet ócsó pénzér :)
Majdnem el is hoztam, de végül mégis inkább egy Uher mellett döntöttem :)
Jó kis masina. Gyárilag AT 95E kompatibilis.
Szal akkor most én is rendelhetem hozzá az új tűt wazze :D -
#1349 Az "Oldsmobil" az ez esetben veterán autót akar jelenteni vagy Oldsmobile-t, mint amcsi autómárkát? -
#1348 Kifejezetten vadászok rájuk! -
#1347 Ezt inkább ne hangoztasd.
Mucha kolléga nehezen viseli a tehetősebbeket :P -
#1346 Ez a telefonról lejátszás nekem nagyon bevállt, az úgyis mindig nálam van, bármit lejátszik és egy jó telefon még jól is szól. -
#1345 Jézusom :D
Én kocsiban mondjuk konzervatív vagyok. Enyimé fekete. Asszonyé fekete. Meg van egy ami fateréknál áll a garázsban mert gyönyörű de felújításra vár mert Oldsmobil. No az sötétkék :)
És mindhárom ugyanaz a márka :D -
#1344 Közben utána néztem. Az imént említett magyar fejegység hivatalos honlapján csak az mp3/mp4 formátumokat jelzik :(
Persze attól még kezelhet aac, m4a, wma (10. szint) és wav formátumokat is...akár.
Csak ezt az infót a vásárlókon kívül ezek szerint mindenki lesz....ja. Szomorú.
A lényeg, hogy empéjtrét játszik.
Már akinek csak az empéjtré a lényeg.. -
#1343 Nem akarok reklámozni, de magyar gyártmányú mechanika nélküli fejegységet (usb/sd card) újonnan már 10 rongy alatt is találni. Szebb is, jobb is mint az őseik :)
Nem esküdnék meg rá, de mintha wavot is enne :P
Mivel (sajnos) privát gyűjteményem nagyobbik része vm-es wavban található, így nekem is érdemes megfontolni :)
De egy másodpercig sem fogok gondolkodni rajta, mihelyst rábukkanok a hozzá passzoló roadsterre is :P
A jelenlegi legnagyobb esélyes egy 131 pacis kétszemélyes citromsárga kabrió természetesen fekete bőrtetővel :)
Tehát jó lenne egy citromsárga árnyalatú hi-fi fejegységet találnom hozzá :D -
#1342 Kocsiban nekem még őslejátszó van. Elöl a gyári fejetség, hátul a CD tár :D Szerencsére van benne iphone csati így a zene általában arról megy. -
#1341 Mp3-as kütyüről jut eszembe..
ezek szerintem zötykölődős utakon jobbak, mint az őseik...
Kétségtelen, hogy ezek is lejátszák a "sufni" bakelit rippeket :)
...már amelyik ... :) -
#1340 Az biztos, hogy ezek a dolgok (magnó, lemezjátszó) a zenehallgatáson felül egyfajta szertartást is jelentenek. Egy hál' Istennek nem teljesen letűnt korszak életérzését, élményeit adja. Aki kényelmes, az meg hallgassa az mp3-as kütyüket. -
#1339 :-))) Ne ha egy egész napot áldozunk rá, akkor akár 4-5 szalagot is telemásolhatunk... :-)))
-
#1338 Oké legfeljebb egy másolós szeánszra én is beugrom... :P -
#1337 Nos, a kölcsön lemezeket egyfajta zenehallgatási szeánsz alkalmával másolnám át, míg vendégül látom a gazdáját, addig iszogatunk, beszélgetünk.
Nekem sincsenek illúzióim, mert vinylt én sem adnék kölcsön, viszont egy ilyen relációba magam is belemennék, miközben vendégül látnak.
Egy nagy orsós, 35/180-as szalagra azért több lemez is ráfér, továbbá szeretem azt a szertartást, amit a műfaj megkíván.
Persze a meglévő 1/4 sávos felvételeim miatt maradok ennél a szabványnál.
Továbbá nem elhanyagolható szempont a design.
Ahogy te is említetted, minőségi zenehallgatás mellet lehet a nappali dísze és egy letűnt korszak műszaki csemegéje, emlékműve.
Szalagot pedig ragasztani is lehet, mondjuk két kis orsósból (500m) készülhet egy nagy.
Aminek viszont tényleg nincs semmi értelme, az a CD-k szalagra másolása.
-
#1336 Tehát ha azt nézem, hogy egy normális orsós szalag 1000-10000 Ft, akkor nem gondolom, hogy a szépségen kívül bármi más előnye lenne... persze ez szigorúan az én véleményem, ha használni akarod tedd nyugodtan, de azt vedd figyelembe, hogy 1-2-3e forintért már nem lutri használt vinylt adnak. Azt 200-500Ft-ért adják :) -
#1335 Hát nem nagyon értek egyet. Általad kedvelt zene vinylen beszerezhetetlen de valaki kölcsönadja? :) Ez nekem misztikum :D
Egyébként egy másik hifi forumból egy tanács:
A Revoxokat félsávosban már 40-70e Ftért megkapod. A felvétel minősége olyan mint amilyen a forrás. Nálam amig volt az A77 MkIII gyakorlatilag a CD-vel, LP-vel megegyező minőségban adta vissza a zenét. Feltétel a jó minőségű szalag. Sajnos egy fémtárcsás Maxell használt szalaggal 5-8e Ft. Nem olcsó mulatság de másképp belefuthatsz ragadós szalagokba ami után megéred pucolni a fejeket.
Természetesen jók mai zenehallgatásra. Meglepődsz, ha először hallasz egy jó felvételt félsávos magnón, 19-es sebességgel.
A jelerősséggel nem kifelé, hanem befelé lehet kis gond.Kifelé általában van hangerőszabályozás. Befelé viszont 0,5V környékére tervezték őket. A CD 1,5-2 V-ja lehet sok nekik, de ritkán van olyan probléma. Nekem a phono korrektornál jelentkezett torzítás. Ellenállást cseréltettem benne, amivel csökkent a bemenő jelszint és elmaradt a torzítás. Általában nem lesz probléma. A Revoxoknál az RCA aljzatok sajnos kellemetlenül közel vannak egymáshoz, de be lehet a dugókat erőltetni úgy, hogy nem gond a lejátszás.
A Revox félsávos magnói nagyon jók,ha zenehallgatásra vennéd. Kevesebbért is mennek mert sokat nem szeretik, pedig szebben szólnak, nincs áthallás. A hátránya a félsávosnak az, hogy többnyire negyedsávos műsoros szalagok vannak és ezek nem szólnak jól rajta. Emellett persze a szalagidő is csak fele, csak "oda" játssza.
Az AkaiGX4000 amivel tele van a vatera meg a hirdetések,az felejtős. Zajos, nyávog és nem kíméli a szalagot.
Ha van rá pénzed egy kalandot megér. Én két évig élvezkedtem vele, a nyáron adtam el. Nagy helyet foglalt el. -
#1334 De, ebben van némi igazság. Viszont az általam kedvelt zenék nem mindegyikét tudnám megszerezni, pláne nem jó minőségben.
Egy használt szalagra bármikor tudok jó minőségben felvenni és az kitart 20-30 évig, mig a használt lemez vásárlása eléggé lutri. -
#1333 Jah azt lehet. Egyébként a régi házunkba (ahol egy baszottnagy nappali volt), oda símán vettem volna egyet csak nézegetni :D -
#1332 Próbálkoztam valami hasznosban gondolkodni a gyönyörködésen felül... -
#1331 Node ezt írtam, nem egyszerűbb megvenni magát a lemezt? Tudtommal olcsóbb mint egy minőségi orsós szalag. -
#1330 Ugyanmár mostani tűkkel mikorra kopna el a lemez? Hamarabb kopik el a szalag szerintem.... (ráadásul ahogy nézem a szalag árakat, egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb ha beszerzem megint az adott lemezt) -
#1329 Írtam egy privátot. Akkor ne vegyem komolyan a dolgot? :-)
-
#1328 Valamikor még tavaly belebotlottam bontatlan gyári csomagolású orsós szalagokba. 1000 froncsi/db.
Ha még meglenne az Akaim, vettem is volna párat..
Miért? Mert qrva jó hallgatni őket:)
Mellesleg kölcsön vinylekhez tökéletesek :)