Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    "Mint ahogy mi a hi-fi-knél (már csak így két kötőjellel)az ügynök a házaknál is csak tippelni tud. Hiszen mindkét esetben lehetnek rejtett hibák is."

A rejtett hibákon kívül ha egy lakást két ingatlan ügynök radikálisan eltérő árral "tippel" akkor bizony az egyik kókler. Az ingatlanpiac azon a módon nagyon jól kapcsolódik a hifihez, hogy a jó környéken, jó minőségből épült lakás az drága. És nem azért van jó kérnyéken mert drága, hanem fordítva! Teccikérteni? :)

"A Te szemedben csak a nagy márkák (mint pl.: Linn Sondek) az "igazi" audiofil lemezjátszók. Mert csak az árát nézed."

Ez a TE hülyeséged amitől nem tudsz szabadulni. Egyszer kitaláltad, hogy én csak az árát nézem és ettől nem tudsz szabadulni, pedig ilyen soha nem történt. Hogy ingatlanos példával éljek viszont sajnos a piac olyan, hogy ami szép környék, jó lakás az drága (és nem azért szép lakás mert az árát nézem). (Mielőtt jönnél persze itt is vannak alkalmi vételek de senki nem abból indul ki.)

"De ha a Te elgondolásodból indulnánk ki, akkor a 200 Eurós Linn Sondek csakis kutyagumi lehet"

NEM! Ha az én eldongolásomból indulsz ki akkor az pont azt mondja ki, hogy a 200EUR Linn az valószínűleg rosszabb mint az 1000 eurós. És mivel ellenpéldák erre nem igen vannak, ezért élek a gyanúperrel, hogy ez így is van.

"Más: mi az, hogy nincs Technics MK széria?"

Egész egyszerűen úgy hogy nincs. Nem mondhatod valakinek, hogy Technics MK-d van mert ez egy nesze semmi fogd meg jól mondat lenne.

"Nagybátyámnak MK2-es van kép itt :)"

Ez egy SL-1210-es lejátszó. Az MK (mint korábban írtam azt jelenti, hogy azon belül melyik változat. Ezek az úgynevezett ránfelvarrások MK5-ig mennek SL-1200-as típusnál (az SL-1210 az meg tökugyanaz csak feketében)