5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    Jaaaaaj :)
  • Zephyr Retiring
    Mindenképpen:)
    Pláne, ha tényleg el is adnád, és nem csak mutogatnád őket..mint egyesek..
  • Musachy
    Pedig igazi buli zene. Nekem a gyerekeim is szeretik, ha bulizunk kihagyhatatlan a Hungária.
  • narumon
    Túrom a lemezeimet és van pár amiből kettő van, vagy valami csomagban vettem mert nem ismerem és nem is tetszik meg pár ami nekem már túlzottan serceg. Ezek érdekelnek itt valakit? Vatera előtt feltegyem ide őket?
  • narumon
    Hehhe a hungária az az együttes amivel ki lehet kergetni a világból. Tőlük valószínűleg soha nem lesz lemezem :)

Def Leppard gyűjteményem sajnos még hiányos, ahogy a Roxette is. Pet Shop Boys-ból viszont asszem csak 1 hiányzik. Mindjárt ellenőrzöm is discogson :)
  • Zephyr Retiring
    Def Leppard, Laura Branigan, Mötley Crüe és Poison vinilen kipipálva :)
    PSB-t és Roxette-t még pótolnom kell :(
    De ma egyikhez sincs hangulatom..
    Inkább előkeresek egy régebbi Hungária LP-t és majd délután azt hallgatom..kezdetnek.. :P
  • narumon
    Vettem ma is egy lemezt (nem bírtam ki) egy Bad Boys Blue - Best of-ot... no ha ez megjön és felrakom akkor biztosan libabőrös leszek :)
  • narumon
    Hát igen.. nekem ezek semmit nem mondanak :)
    Én ezt akkor érzem amikor berakok egy Pet Shop Boys lemezt, vagy régi Def Leppardot, Roxette-et, Laura Branigan-t, Mötley Crüet, Poisont vagy valami jó kis disco muzsikát a 80-as évek közepéről :)
  • Zephyr Retiring
    Korda, Kovács és természetesen Koncz lemezem is van. Meg sok sok más nagy magyar előadó szólóban is és zenekari kísérettel..
    Most is egy ilyen bandát hallgatok. Egy mára már letűnt magyar együttes 1973-as albumáról szól egy különleges dal.
    A Poptarisznya c. rádiósműsorban mindig felhangzott egy részlete a 80-as években..
    Az együttes neve: Kitt-egylet. A legendás dal címe pedig ami újra pörög immár 40. esztendeje: Csiribiri.
    A tagok pedig a Tolcsvay testvérek, Móricz Misi, Németh Oszi, Szörényi Szabcsi, Bródy Jancsi és az énekes/színésznő Halász Julcsi.

Csak lehunyom a szemem, hallgatom a régi dalokat és újra fiatal vagyok..
    Ez azaz érzés, amit a mai hanglemezektől nem kaphatok meg sosem...
  • narumon
    Én a nem főleg részére vagyok kíváncsi. :)
    Illetve kikérem magamnak símán van 1-2 magyar előadó aki érdekel. (No nem a Korda meg a Kovács Kati). Egyébként pl Koncz Zsuzsa lemezem nincs és az jöhetne. Igaz leginkább hibátlan állapotban :)
  • Zephyr Retiring
    Neked minek?
    Főleg magyar. Nem figyelsz? :D
  • narumon
    Hali nekem is jöhet a lista.
  • narumon
    No előre megmondta, hogy megnyúznának :)
    Hát akkor majd megy vaterára... valamikor...egyszer... ha lesz kedvem lefényképezni :D
  • mrmzsa
    Bocsánat elgépeltem, helyesen: 100-120 db. Hétvégén összeírom és küldöm a listát. Köszönöm!
  • Musachy
    100-1200... az 100-120 vagy 1000-1200? A lista érdekelne, priviben is jöhet.
  • mrmzsa
    Sziasztok!
    Nem tudom jó helyen járok, és szabad-e, de felszámolnám főleg magyar (kis és nagy)bakelit lemez gyűjtemémyemet. Hamarosan készítek egy listát (Kb. 30-40 db kis, és 100-1200 db nagy) lemeznyi teljesen vegyes kategóriájú. Érdeklődnie-mailben tudtok, illetve listát is küldök kérésre. Köszönöm.
  • Zephyr Retiring
    Őőö..látom, nagy dilemmát okozott a tegnapi ajánlatom...megszólalni sem bírtok :D
    Az idő pénz. A Sony ma már csak 15 rongyot ér :P
    Addig is míg unatkozom, feldobom a pörgetőre a Neoton nevű formációtól a Neoton Disco-t 1978-ból..
    "...hegyek fura ura elrabolt egy lányt..."
  • Zephyr Retiring
    Az alkalmi vétel nálam félár körül mozog.
    Említett típus QS változatát 40 körül saccolnám. Annak a fele 20.
    Tehát innen indulhatunk :)
    Első ajánlatom tehát: 18 rongy ;)
    Tárgyalhatunk? :P
  • narumon
    Azonkívűl nem kell egy alkalmi vétel Sony DB870? Lusta vagyok feltenni vaterára. (Bár amennyit te adnál érte annyiért valószínűleg megnyúzna a gazdája :D)
  • narumon
    A fene - el nem ismernéd, hogy hülyeséget írtál :)
    Ma még nem hallgattam semmit, bevallom nemrég keltem (az előző hozzászólásom időpontjában), és még az ágyban vagyok egy szál gatyeszban :) [És tök szépen hull a hó kint] :)
  • Zephyr Retiring
    Nem ragaszkodok :)
    Mivel nem vagyok hasra esve a Technics pörgetőktől, felőlem...
    Mesélj inkább arról, amihez értesz is:
    Mit hallgatsz ma? :D
  • narumon
    Hát pedig ha a fene fenét eszik az SL-1200 az akkor is = SL-1210 fekete.
    Furcsa, hogy ragaszkodsz olyan dolgokhoz amihez láthatóan lövésed sincs :)

• Zephyr Retiring
    " ..vannak alkalmi vételek, de senki nem abból indul ki."
    Senki? Akkor én egy senki vagyok :P
    Több tucat műszaki cikkem van a micro hi-fi-től a 3D-s plazmáig, de az összeset alkalmi vétellel hoztam el. A használtakat is és az új garanciásokat is :)

"..az meg tökugyanaz csak feketében."
    Hát pont ezaz, hogy nem :)
    Csak ezt meg TE nem akarod megérteni :P
    A "ráncfelvarrás" technológiai újdonságokat hibajavításokat is takar. Nem csak csinosítást. Ezért az MK jelölés a SORSZÁM után.
    Témáról elmondtam amit tudni érdemes.

..mz/x...mz/x..itt köbüki...kapcs ford...adás vége...
  • narumon
    "Ha már ennyire belemerültünk: a termék második verzióját jelöli. De koránt sem véletlenül írták oda. Hiszen más a sima 1200-es és más az 1200MKII.
    Ugyanaz lenne mint az 1200 & 1200/2 vagy mint az 1200 &1200b. Szériaszám pupákok :)"

Húha nem nagyon sikerült megérteni látom :) Pont ez az, hogy az MKII az egy második verzót jelöl. Node, hogy melyik termékét az ebből nem derül bizony ki. Tehát olyan, hogy MK sorozat olyan nincs. Mert pont annyira lehet egy SL-1200Mk2 mint mondjuk egy SL-1500Mk2 vagy egy SU-A900 Mk2.
    Maradjukn csak annyiban, hogy nincs olyan Technics MK széria (ez nagyjából a komplett lineup-ot lefedhetné).
  • narumon
    "Mint ahogy mi a hi-fi-knél (már csak így két kötőjellel)az ügynök a házaknál is csak tippelni tud. Hiszen mindkét esetben lehetnek rejtett hibák is."

A rejtett hibákon kívül ha egy lakást két ingatlan ügynök radikálisan eltérő árral "tippel" akkor bizony az egyik kókler. Az ingatlanpiac azon a módon nagyon jól kapcsolódik a hifihez, hogy a jó környéken, jó minőségből épült lakás az drága. És nem azért van jó kérnyéken mert drága, hanem fordítva! Teccikérteni? :)

"A Te szemedben csak a nagy márkák (mint pl.: Linn Sondek) az "igazi" audiofil lemezjátszók. Mert csak az árát nézed."

Ez a TE hülyeséged amitől nem tudsz szabadulni. Egyszer kitaláltad, hogy én csak az árát nézem és ettől nem tudsz szabadulni, pedig ilyen soha nem történt. Hogy ingatlanos példával éljek viszont sajnos a piac olyan, hogy ami szép környék, jó lakás az drága (és nem azért szép lakás mert az árát nézem). (Mielőtt jönnél persze itt is vannak alkalmi vételek de senki nem abból indul ki.)

"De ha a Te elgondolásodból indulnánk ki, akkor a 200 Eurós Linn Sondek csakis kutyagumi lehet"

NEM! Ha az én eldongolásomból indulsz ki akkor az pont azt mondja ki, hogy a 200EUR Linn az valószínűleg rosszabb mint az 1000 eurós. És mivel ellenpéldák erre nem igen vannak, ezért élek a gyanúperrel, hogy ez így is van.

"Más: mi az, hogy nincs Technics MK széria?"

Egész egyszerűen úgy hogy nincs. Nem mondhatod valakinek, hogy Technics MK-d van mert ez egy nesze semmi fogd meg jól mondat lenne.

"Nagybátyámnak MK2-es van kép itt :)"

Ez egy SL-1210-es lejátszó. Az MK (mint korábban írtam azt jelenti, hogy azon belül melyik változat. Ezek az úgynevezett ránfelvarrások MK5-ig mennek SL-1200-as típusnál (az SL-1210 az meg tökugyanaz csak feketében)
  • Zephyr Retiring
    Közben stílust váltottam..
    A pörgetőn minden idők legtöbb példányszámában eladott 1983-as fekete korongja forog..
    B oldal első track..4:17..Beat It...
    A producer: Quincy Jones..
  • Zephyr Retiring
    Hacsak nem bakeliten bukkansz rá :P
    Akkor (esetleg) kivételt tehetünk pár megjegyzés erejéig :)
  • Musachy
    Nem is lesz, részemről biztos.
  • Zephyr Retiring
    Tévedés. Gyarló az ész :)
    A gyarló ember erkölcsileg gyengét takar.
    Erkölcsről eddig szó sem volt :)
  • Musachy
    Éljen, nem is akar(tam)ok valójában beleszólni a topik dolgaiba. Dehát... gyarló az ember.
  • Zephyr Retiring
    Világos. Akkor a ráncfelvarrt T2-re is csak T-ként tekintek ezentúl :D
    Ha már ennyire belemerültünk: a termék második verzióját jelöli. De koránt sem véletlenül írták oda. Hiszen más a sima 1200-es és más az 1200MKII.
    Ugyanaz lenne mint az 1200 & 1200/2 vagy mint az 1200 &1200b. Szériaszám pupákok :)
    De tőlem nevezhetitek ahogy akarjátok.
    Tőlem még Toncsibácsi fülebotjának is hívhatjátok :D
    Na jól van. Akkor ideje egy kis Lenny Kravitz lemezt feltennem. Szóljon akkor most a Be című nóta az 1990-es Let Love Rule albumról...már pörög is a lemez :)
  • Musachy
    "(az SL tipusjelzés az 1200MK2 meg a szériaszám bakker)"

Nem akartam beleszólni, de ez hülyeség! Ahogy Naru is írta az MK"akárhány" az az adott típus kissé módosítottm "ráncfellvarrt" újabb kiadása. Akár a kocsiknál, minimális módósításokkal (sokszor csak dizájn) kiadott változata, csak ott MK nélkül. A típus az SL1200 (ez az alap), a "ráncfellvarrt" lett a Mark2 (MK2).

"Mark", meaning "model" or "variant",
  • Zephyr Retiring
    Most van több időm reagálni
    Az ingatlanügynökös részt egészíteném ki elsőnek..

Mint ahogy mi a hi-fi-knél (már csak így két kötőjellel)az ügynök a házaknál is csak tippelni tud. Hiszen mindkét esetben lehetnek rejtett hibák is. De attól még ügynök és ügynök között is lehet különbség (és a piac megköveteli, hogy legyen is) így két hi-fi "bírái" bírálatai közt is van.
    Az audiofil cuccok világában igazából nagyobb mérce létezik, mint amit Te is használsz.
    A Te szemedben csak a nagy márkák (mint pl.: Linn Sondek) az "igazi" audiofil lemezjátszók. Mert csak az árát nézed.

A Sondek legnagyobb riválisa a Thorens képviselője mondta valamikor az LS-ről, hogy igazi skót lemezjátszó. Mindent kispóroltak belőle.
    Pedig mamár egyértelmű, hogy pont ez az audiofil lemezjátszók egyik legfőbb ismertetőjele: kevesebb összetevő, kevesebb gond.
    Ha már LS, mondjuk egy LP12-est vehetek akár 2-300 Eurótól is..a csillagos égig. De ha a Te elgondolásodból indulnánk ki, akkor a 200 Eurós Linn Sondek csakis kutyagumi lehet

Szerintem ez inkább csak szerencse kérdése. Mint mondjuk a mai napom.
    Kínáltak nekem egy Technics SU-7300-at 10 rongyért.
    Szerencsére nem vettem meg, mert láttam később a neten már 5 rongyért is.

Más: mi az, hogy nincs Technics MK széria?
    Nagybátyámnak MK2-es van kép itt :)
    Sőt már MK5-is van: katt :)
    (az SL tipusjelzés az 1200MK2 meg a szériaszám bakker)
    De mindegy...vagy mégsem?

Mára hagy búcsúzzak a JVC kommentem lezárásával.
    A bal oldali az említett QL-Y7-es audiofil exclusive változata.
    Ja: a jobb oldali is JVC
  • Zephyr Retiring
    Tetszik a véleményezésed :)
    Ja, a JVC-t már elvitte más. De ajánlottak helyette egy SU-s Technics erőlködőt. Deplezes szürke és gyönyörű.
    Nem hoztam el, mert a többi erősítőm még féltékeny lenne ha mindig csak az "új kollégát" tutujgatnám :D
    De természetesen 1 vinylt ma is beújítottam. Aszongya: Skorpió Aranyalbum 73 - 83. Pont a kedvenc évjáratom :P
  • narumon
    "De ahogy egy kedves ismerősöm is mondta: elméletileg egy betonkeverő motorja is jó lehetne a lemezjátszókhoz, ha sikerülne egyenletes sebességen tartani"

Jó, hogy felhozod a betonkeverőt, éppen valamelyik nap ezen volt kiakadva a faterom (építőiparban dolgozik), hogy ott is az egyszerű betonkeverőt veszi meg egyszeri pista mert azt hiszi, hogy betonkeverő és betonkeverő az ugyanaz. Vagy pár hónapja a fúrógépen volt így kiakadva mert egy normális használható furógép 200e forint (pedig sokan azt hiszik hogy amit 15e-ért vettek az obiban az is az :D). Node megint félrebeszélünk :)

"Az olcsó-drága vitába újra nem fogok belefolyni."

Nem is kell.

"Van egy reálérték és ez meg állandóan változik."

Ez meg igaz.

"Egy olcsón beszerzett pörgető is lehet éppoly jó, mint ahogy egy méregdrágán vett pörgető is lehet néha hibás vagy ingadozó sebességű."

Erről én már kifejtettem a véleményemet. Jó vételek mindig akadnak de ebből soha nem szabad kiindulni. (És attól hogy valamit olcsón veszel még nem feltétlenül lesz jó vétel. Pörgető esetében azt mondanám, hogy rengeteg lemezjátszót lehet fillérekért kapni de az igazság az, hogy kb annyit is érnek. Ezen nincs mit szépíteni.)

"Mint ahogy a hangzás minősége is javítható egy egy faxa kis fejjel és tűvel. Ugye hogy?"

No ez az amivel nem értek egyet. Van olcsó omnitronic lemezjátszóm (az olcsó azt jelenti, hogy az új ára 30e forint körül van - de én használtan vettem fikapénzért) erre hiába teszem rá a 120E-t, nem fog úgy szólni mint egy jobb lejátszó. Pont ezt próbálom elmondani. A 440Mla nem fog úgy szólni az egyik lemezjátszón mint egy másikon.

"Te következtetéseket vonsz le valamiről, amit nem is hallottál még üzem közben. Az esélyt sem adod meg neki, hogy esetleg jó is lehet."

Megadom neki bármikor az esélyt, de az igazság az, hogy azért a hifi piac (így kötőjel nélkül) elég kicsi és szinte minden eszközt lehet ismerni. Itt nincsenek csodák (akárhogy is keresed őket). És sok mindent lehet tudni egyszerűen. Pl a múltkor járt nálam egy Reloop 3000 lemezjátszó, ez alapján nyilván meghallgatás nélkül is tudom nagyjából milyen a 2000 és az 1000 sorozat. És mivel havernak van egy 6000 sorozatból és azt is hallottam, ezért be is tudom közölni, hogy mi hol helyezkedik el. Vagy a múltkor azt hiszem te kínálgattál megvételre egy Gemini 100XL lejátszót, ami 5000-ért ment. 5000 forintot megér szerintem is DE annyiért nem jó vétel, mert ennél többet adni érte teljes felelőtlenség.
    No a lényeg az, hogy ha érdekel a téma és folyamatosan benne vagy (mint ebben a kérdésben mondjuk én) akkor nagyon sok mindenről tudod, hogy mi mennyit ér, és ezen nem tudsz szépíteni. Olyan mint az ingatlanszakértő, nem kell, hogy lássa az ingatlant anélkül is tudja már kb, hogy mennyit ér és hiába szeretne a gazdája érzelmi okokból kétszer annyit érte.

"Arról meg már nem is szólva, amit egy egy márka irányában fejtesz ki.
    pl.: "csak egy szar JVC" "

Nem fejtek ki semmilyen márka irányába negativitást. Csak hát a JVC soha nem csinált egyetlen híres lemezjátszót sem, semmilyen forumban nem dobálóznak vele és akinek van az is helyén kezeli. Ezért vagyok biztos a dolgomban. Mint ahogy az Aiwa lemezjátszókkal is. Vagy AKAI és még rengeteg ilyen. Annó nekem is volt egykét ilyen kósza lemezjátszóm. Csak én mindegyiket tudom/tudtam a helyén kezelni. A mostanikat is. És ne is említsd a JVC-t a Dual-lal meg a Thorens-szel egylapon akik legendás lemezjátszókat csináltak.

"Nemezé vagy azé de számodra a tény bármily meglepő is, még a JVC is gyárt audiofil termékeket"

Nem releváns információ. A sony is gyárt audiofil termékeket de az átlag lemezjátszójuk bizony nem örvend nagy népszerűségnek. De te is pontosan tudod, hogy ezt bármelyik cégről el lehet mondani. A Samsung szerintem jó tévéket gyárt, de az átlagos hifijük az béka feneke alatt fél mérfölddel. A technics-nek is voltak jó lemezjátszóik, de amit a vaterán árulnak 10-20e forintért és csodálkoznak hogy nem viszik azok nem is jók és nem is érnek többet. Attól, hogy gyártanak jó lemezjátszót (vagy bármilyen jó terméket) attól még nem lesz az összes lemezjátszójuk (vagy más termékük) automatikusan jó.

"Nagyon el vagy tévedve Te is és mindenki más is, aki azt hiszi, hogy egyedül a Technics MK széria az atyaúristen."

Én soha nem állítottam ilyet. (Ráadásul olyan, hogy MK széria nincs is :D). Pontosan tudom, hogy a Technics SL-1200 sorozat egy ár/teljesítményben kiváló lejátszó (ezért is szeretem) de egy percig sem állítottam, hogy nem tudnék kapásból jobbat venni ha lenne rá kellő pénzem. És a fenti megállapítás már nem is annyira él az SL-1300 vagy SL-1500 sorozatra. (ugye tekánál visszafele számolnak, tehát az SL-1800 egy lényegesen gyengébb lejátszó mint az 1200-as sorozat) Az MK az ugye a Mark rövödítése ami a revizió számot (ráncfelvarrás) jelenti.

"Aki otthon van a pörgetők házatáján az tudja, hogy mondjuk egy Harman Kardon is ott van a szeren. Igaz, meg is kell fizetni."

Evvel megint nem vitatkozok, mert a T60 egy piszokjó pörgető. De ez megint hogy jön ide? Azért mert a HK T60 egy jó lemezjátszó attól lesz a JVC is egy jó lemezjátszó? Vagy hogymi?

"Amúgy holnap amúgy is arrafelé lesz dolgom, megnézem kicsit alaposabban azt a JVC-t és ha látok benne fantáziát, akkor mégis csak elhozom.."

Tedd azt. Nincs is vele gond. Csak ne gondolj bele többet mint amit tud.

"A dolgok menetét ilyetén módon meg még az is tovább nehezíti, hogy a tökéletes pörgető is tud szarul szólni egy tré erőlködővel és egy alap natúr pörgetőből is varázslatos hangzást lehet előcsalni egy perfekt (elő)erősítéssel is.."

Az első felével egyetértek a második felével meg természetesen nem. Vagy ezt mindig viszonyításnak írod? Mert a tökéletes pörgető egy szar phonoval és szar erősítővel bizony annyit fog tudni amennyit a phono és az erősítő tud. A szar lemezjátszót meg hiába kötöm rá a kurvajó phonora és az erősítőre az max annyit tud szólni amennyit a lejátszó tud. Tudod a leggyengébb láncszem. Ezért egy jó rendszer már azzal jobb lehet mint egy drágább, hogy jól van összeválogatva.

"Minden lehetséges, ha elég pénzünk, türelmünk és időnk van rá"

Ezzel meg egyetértek :)
  • Zephyr Retiring
    Mit is hittem
    Nem is fontos, hogy egyet értsünk.
    Igazad van a motor tényleg fontos.
    De ahogy egy kedves ismerősöm is mondta: elméletileg egy betonkeverő motorja is jó lehetne a lemezjátszókhoz, ha sikerülne egyenletes sebességen tartani
    Az olcsó-drága vitába újra nem fogok belefolyni.
    Van egy reálérték és ez meg állandóan változik.
    Kor, használtság és nem kis mértékben a szerencse is befolyásolhatja.
    Egy olcsón beszerzett pörgető is lehet éppoly jó, mint ahogy egy méregdrágán vett pörgető is lehet néha hibás vagy ingadozó sebességű.
    Szerencsére mindkét tény könnyedén orvosolható.
    Mint ahogy a hangzás minősége is javítható egy egy faxa kis fejjel és tűvel. Ugye hogy?
    Te következtetéseket vonsz le valamiről, amit nem is hallottál még üzem közben. Az esélyt sem adod meg neki, hogy esetleg jó is lehet.
    Mi ez a magas fokú negatívitás?
    Arról meg már nem is szólva, amit egy egy márka irányában fejtesz ki.
    pl.: "csak egy szar JVC"
    Nemezé vagy azé de számodra a tény bármily meglepő is, még a JVC is gyárt audiofil termékeket
    Párat említsek hirtelen:
    QL Y5F, QL7, JL A20, L-E600 vagy mondjuk egy AL-FQ5BKX is van AT fejjel és tűvel..
    Nagyon el vagy tévedve Te is és mindenki más is, aki azt hiszi, hogy egyedül a Technics MK széria az atyaúristen.
    Aki otthon van a pörgetők házatáján az tudja, hogy mondjuk egy Harman Kardon is ott van a szeren. Igaz, meg is kell fizetni.
    És mondjuk sokan azon is elgondolkodhatnának, hogy miért használ pár HK és egyéb nagy márka is német DUAL hangszedőket?
    Picit súgok: nem az ára miatt

Amúgy holnap amúgy is arrafelé lesz dolgom, megnézem kicsit alaposabban azt a JVC-t és ha látok benne fantáziát, akkor mégis csak elhozom..
    Természetesen új kart, fejet, tűt és új kábelezést is kap majd.
    Ezzel kapcsolatban meg kitértél az anyagiakra is..
    Narukám.
    Természetesen a hi-fi világ anyagilag mindenkinek egy csőd, tehát ezt kár is volt felhozni. Ez egy örök folyamat, ami a jobbtól a még jobbig tart. Elvileg a tökéletesnél fejeződne be, de olyan pörgetőt én még nem hallottam megszólalni élőben
    A dolgok menetét ilyetén módon meg még az is tovább nehezíti, hogy a tökéletes pörgető is tud szarul szólni egy tré erőlködővel és egy alap natúr pörgetőből is varázslatos hangzást lehet előcsalni egy perfekt (elő)erősítéssel is..
    Hitvallásom a témával kapcsolatban:
    Minden lehetséges, ha elég pénzünk, türelmünk és időnk van rá
  • narumon
    Hát nem értünk egyet :)
    A motor szerintem pl kurvafontos, és ott is iszonyatos különbségek szoktak lenni. Az olcsó egyszerű szíjhajtásúak még a sebességet sem tudják rendesen tartani, az olcsó DD-knek ugyanez a baja, csak ott hunt (vadászatnak) hívják, mert hol gyorsítanak hol lassítanak. Pont ezért az olcsó lemezjátszók Wow értéke (többek között) a béka feneke alatt van. Amúgy itt is ugyanaz érvényes mint szinte bármi másban, az a lemezjátszó csak annyira lesz jó mint a leggyengébb láncszem benne. Abból a JVC-ből (továbbra is tartom) akkor lesz jó lemezjátszó ha kicseréled az egészet. Akár abban a sorrendben amit te írtál :D
  • Zephyr Retiring
    Húú, de nem értünk egyet Narukám.
    Akkor mondanám a fontossági sorrendet.
    Figyelj és tanulj:
    1, kiváló minőségű hanglemez.
    2, tű és fejegység.
    3, kar és a kisúlyzó egység.
    4, motor (esetleg ékszíj)
    5, vázszerkezet.

Olvasgasd és memorizáld!
    A világ legjobban szóló barázdabillegetőinek építésekor MINDIG ez a sorrend.
    Bármilyen szilárd halmazállapotú vázszerkezetre fel lehet szerelni a világ legjobb pörgetőit. Ennyi.
    Mellesleg ugyanez elmondható a világ legjobb csöves és integrált erősítőiről is..
  • narumon
    No ezért nem hívják good upgrade path-nak a JVC-t mert rápakolsz negyvenszer annyit érő cuccokat mint amennyit ér az egész és a végén nem lesz egy negyvenszer jobb lejátszód, csak egy szar JVC amire rátettél pár cuccot, hogy szebb legyen de a hangja marad szar mert szar az alap :)
    Ezért nem szoktak mondjuk teli hajigálni egy NAD-ot mindennel, vagy egy alap Pro-jectet felhúzni a nagyok cuccaival mert a végén többe fog kerülni mint az eredeti nagy és a hangja meg fele lesz. Sajnos ez van :)
  • Zephyr Retiring
    Igen. Én is pont emiatt aggódom.
    (bár minő véletlen pont van itthon egy felesleges hajlított dj csőkarom, ami viszont már "easily upgradeable" ;)
    Szóval gondolatban már el is képzeltem ezt a fekete JVC-t az új kiegyensúlyozott dj hajlított csőkarral, shell-el és mondjuk egy AT 440Mla-val...
    Szerintem ez odab@xxhatna az 1200 Mk-nak is :D
    És mindenképp szebb is lenne mint az a béna divatdizájnos Rega a #1019-es alatt :P